Emaitzak: 7
2004 | ||
Europako Erkidegoko Erregelamenduak oinarrizko printzipio gisa ezartzen du elikagaiekin zuzenean edo zeharka kontaktuan jartzeko edozein material edo objektuk behar bezain geldoa izan behar duela, giza osasuna arriskuan jar dezaketen substantziak ez transferitzeko, elikagaien osaeran aldaketa onartezina eragiteko edo | haien ezaugarri organoleptikoak aldatzeko. Erregulazio berri hori onartzean, ontzi konbentzionalak ontzi adimendunetara pasatzeko abiapuntua zehazten da; izan ere, ontzi horietan, babes objektua ez da elikagaia soilik, baita kontsumitzailea bera ere. | |
2009 | ||
Tenperatura igotzen ez duten zenbait prozesuren bidez, produktuen patogenoak ezabatzen dira, | haien ezaugarri organoleptikoak aldatu gabe. | |
2011 | ||
Dastamena, zaporea eta aroma. Elikagai askok prozesatu egin behar izaten dute jateko eta, hartara, | haien ezaugarri organoleptikoez gozatzeko. Garian, patatan edo lekaleetan, beharrezkoa da egoste prozesu bat haiek digeritzeko eta haien zaporea eta aroma hobeto hautemateko. | |
2012 | ||
Horregatik, elikagai mota asko gordetzeko elementu aproposa da. Haien bizitza baliagarria luzatuko dela bermatzen du, | haien ezaugarri organoleptikoak aldatu gabe; izan ere, barne laka babesle batek, gainera, ez du metala elikagaiarekin kontaktuan jartzen. Aluminiozko sukaldeko tresnek ere lagundu dezakete metal hori jatorduetan egoten, nahiz eta kantitatea hain txikia izan, ez baitu eraginik kontsumo osoan. | |
2013 | ||
Hain zuzen ere, ekimen horren ardura duten adituak termosonifikazioan eta eremu elektrikoen aplikazioan (PEF) oinarritzen dira, patogenoak desagerrarazteko eta esnearen propietateak aldi berean mantentzeko. Metodo berri horrek, arduradunen arabera, esnea ez ezik zukuak eta beste likido batzuk ere tratatzea ahalbidetzen du, | haien ezaugarri organoleptikoak arriskuan jarri gabe. Ultrasoinuak eta beroa binomioak nola eragiten duen azaltzen du artikuluak, esnean patogenoak kentzeko. | |
2022 | ||
Pastelak eta antzeko produktuak izoztearen arazoa desizoztearena da, handitzeko joera baitu. Gainera, testura eta trinkotasuna galtzen dute, eta | haien ezaugarri organoleptikoei eragiten diete, hala nola zaporea eta aroma. Izozten bada edo hozkailuan eduki, giro tenperaturan ordubete baino lehen kontsumitu behar dira. | |
2023 | ||
Gaur egun, inoiz baino informazio gehiago dago: Interneten, sare sozialetan… Adimen artifizialak milaka osagai aztertzen ditu datu base desberdinetatik abiatuta, eta | haien ezaugarri organoleptikoak eta biokimikoak identifikatzen ditu, produktu jakin bat osatzeko elkarren artean hobeto konbina daitezkeenak zehazteko. Gai da, halaber, antzeko ezaugarriak dituzten zein osagai dituzten jakiteko, errezeta batean zein bestean ordezkatzeko. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
haiek | 7 (0,05) |
Lehen forma
haien | 7 (0,05) |
Argitaratzailea
Consumer | 7 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
haiek ezaugarri | 7 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |