Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 5

2001
‎Bestalde, haragi horiko patatak A probitamina gehiago du haragi zurikoak baino. Haien balio kalorikoa ez da handia; 80 kaloria/ 100 g, baina frijituta edo gisatuta kontsumitzen bada, balio hori hirukoiztu egin daiteke, sukaldean erabiltzen den gantzaren zati handi bat xurgatzen baitu. Egokiena lurrunetan egosita edo egosita hartzea da, edo labean erreta beren azalarekin, horrela kontserbatzen baitituzte hobeto beren nutrizio propietateak.
‎Gantz edukiari eta A eta bitaminei dagokienez (gantzarekin batera daude), jogurt osoa den, esne gainez aberastua den, gaztarekin edo gaztarik gabe edo gaingabetua den, horren araberakoa izango da kopuru hori. Haien balio kalorikoa gantz kantitatearen araberakoa da, baina baita elaborazio prozesuan beste osagai batzuk gehitu diren edo ez ere: azukrea, gozagarri ez kalorikoak, marmelada, fruta fresko edo lehortuak, zerealak, fruitu lehorrak, etab.). Osaera elikagarria (125 g jogurt natural azukrerik gabe) Kcal (n) Proteinak (g) Koipeak (g) Karbohidratoak (g) Kaltzioa (mg) Abita.
‎Kontsumoaren abantailak eta eragozpenak Kaloria gutxi duenez, argaltzeko edozein dietaren parte izan daiteke. Horretarako, erreta edo egosita kontsumitu behar da, krema moduan, bakarrik edo beste barazki batzuekin batera; frijituz gero, olio asko xurgatzen da frijituta, eta nabarmen handitzen da haien balio kalorikoa. Gainera, berenjena egosia eta zuritua oso erraz digeritzen da, digestio arazoak dituztenentzat ere egokia.
2002
‎/ web/ es/ nutricion/ imagenes/ arroz2.jpg Mota horretako galletak arrozarekin egiten dira, eta askotariko aurkezpen komertzialak daude: gatzarekin edo gatzik gabe, sesamoa, jengibrea, fruta zuku kontzentratua, eztia… Energetikoak, baina koipe eta azukre sinple gutxikoak Haien balio kalorikoa 350 kalorikoa da 100 gramoko. Karbohidrato konplexuetan aberatsak dira (80 g 100 gramoko), eta proteina eduki ertaina dute (4 g 100 gramoko) eta koipe gutxi (2 g 100 gramoko).
2010
‎Patatek oso koipe gutxi ematen dute eta, erabiltzen den sukaldaritzako teknikaren arabera, haien balio kalorikoa eta gantz edukia nabarmen handitzen dira. Bertsiorik arinena da egosita hartzea, lurrunetan edo erreta, gehiegizko pisua edo obesitatea izanez gero, gomendatuta.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia