2005
|
|
Kalitatea gero eta gehiago lantzen ari gara, bide onetik goaz, kalitate oneko sagardoa egiten da hemen; baina kalitate horrek,
|
gure
sagardoak, irudia behar du. Jatorrizko izendapen edota kalitate ikur batek indar handia, irudi ona emango lioke sagardoari.
|
2007
|
|
markakoa gogoratzen du.
|
Guk
sagardo mota hori ez dugu oso gogoko, oro har, baina han asko edaten da. Bretainian, berriz, bertako sagardoa eta gurea antzekoagoak dira.
|
2008
|
|
Martinez de Irujo pilotariaren lekukoa jasoz, Andoni Luis Aduriz sukaldariak edalontzia altxatu eta, duela hamabost urtetik ohitura den bezala, ozenki esan zuen: â??
|
GURE
SAGARDO BERRIAâ?. Eguneko ekitaldi nagusia hori izan zen eta sagardo etxean antolatu zuten.
|
2014
|
|
Nik uste hemengo sagarrarekin egiten den gainontzeko sagardoen berdintsua dela
|
gure
sagardoa. Akaso, ez da beste urte batzuetakoa bezalakoa izango, baina sagardo ona dela esango nuke.
|
2015
|
|
Sagardoetxea museoan egin ekitaldian, urtero bezala, hogeitabigarren aldi huntan ere, ekitaldiko txotx irekiera eginen da Astigarragako Bereziartua sagardotegian. '
|
Gure
Sagardo Berria' oihu eginen duen ekitaldiko protagonista ez da oraidanik jakina. Jaz Kalakan taldea izan zen, eta duela bi urte La Oreja de Van Gogh.
|
|
"
|
Gure
sagardo berria"
|
2016
|
|
Hau da
|
gure
sagardo berria». Aritz Aranburu surflariak hitz horiek esan, eta txotx garaia noiz hasiko irrikaz daude jada sagardozaleak.
|
|
Ez, baina.
|
Gurea
sagardo berria da, egunero behar dugu zorigaiztoren bat barrez bete gaitezen, haurrideagoak izan gaitezen zeruaren. Nik aspaldi utzi nion barre egiteari eta nire portalean ere jarri dut iragarkia hizki larrizko metalepsi batean.
|
|
" Hau da
|
gure
sagardo berria!" erranez estreinatu du Aritz Aranburu surflariak aurtengo sagarno denboraldia. Dantzariek lagundurik sartu da Hernaniko Zelaia sagardotegira eta Maialen Lujanbio eta Amets Arzallus bertsolariek bertso bana kantatu diote.
|
2017
|
|
" Gaur egun saihetsezina da erosketa handiak supermerkatuetan egitea.
|
Gure
sagardoarentzako erakusleiho garrantzitsu bilakatuko dira: salmenta iturri bat dira, eta baita gure etxeak ezagutzera emateko erakusleihoa ere".
|
2018
|
|
Euskaldun aberatsok ez ditugu morito pobreak nahi alboan. Arabiar aberatsek ez dituzte gustuko vasquito pobreak; ez dituzte maite
|
gure
sagardo hatsa eta gure korroskadak.
|
2019
|
|
Ia milioi bat euro bideratu dugu sagarrondo horiek landatu eta bertan makinaria aproposa erabiltzera". Sagardoaren %100a bertako sagarrarekin ekoizteko oraindik bidea jorratzeke badela gogorarazi du.Erakargarritasun handikoa bisitarientzatGeroz eta bisitari gehiago datoz
|
gure artera
sagardoaren kulturak erakarrita. Txotx garaian %20, eta udan %67ra igotzen da bisitari kopurua," hortik ia %80 Euskadi kanpotik datozen bisitariak", Basquetourreko zuzendari Harkaitz Millanek gaurko ekitaldian azaldu duenez.Sagardotegietako esperientziok bizitzera datozen bisitarien etorrerak tokiko gizarte eta ekonomiarentzako aukera ederra suposatzen duela nabarmendu du. Sagardoak turismoaren estrategian duen funtzioaren garrantzia nabarmendu du Denis Itxaso, Gipuzkoako Foru Aldundiko turismo, gazteria eta kiroletako diputatuak.
|
2021
|
|
Hara! Kaskoinari
|
gure
sagardoa gustatu zaio. morroskoetako batek beste guztien barreak sortaraziz.
|
|
Hemen duzue
|
gure
sagardoa! esan zien gero etxeko bi upelak erakutsiz.
|
|
AEBetan sagardoaren tradizioa oraindik «berria» dela dio, tradizio gehiago dutela ardoak edo garagardoak: «Beraz, hezkuntza da
|
guretzat
sagardoa: jendea heztea sagardoan».
|
|
Xalbat Seosse Kupelako kudeatzaileak azaldu duenez, Astigarragako Etxeberria sagardotegian sartzen dute latetan sagardoa. «2020an hasi ziren
|
gure
sagardoa AEBetan saltzen, baina pandemia iritsi zen, eta, ordutik, ez da erraza». Kupelak Angelun (Lapurdi) ditu bulegoak, biltegia eta banaketa zentroa.
|
2023
|
|
Usaian bezala, pertsona ezagunek egin dute urteko lehenbiziko" txotx" delakoa,"
|
Gure
Sagardo Berria" oihukatuz. Aurten, Jon Plazaola eta Aitziber Garmendia aktoreek ukan dute ohore hori, Astigarragako Alorrenea sagardotegian.
|
|
Arratsaldean osteratxo bat egingo dugu hiribilduraino oinez eta bertan
|
gure
sagardoa dastatuko duzue.
|
|
" Baserrian lurpean gordetzen dugu sagardoa, eta horrek tenpreatura mantentzen du urte guztian. Udazkeneko hego haize egunak arriskutsuak izaten dira, eta lurpean egotean
|
gure
sagardoari ez dio eragiten. Urte guztiak 14 gradutan egoten da kupela".
|