2001
|
|
Gaur egun erabiltzen diren kontserbazio sistemei esker, erosketak egin eta
|
gure
hozkailua betetzeko aukerak ugaldu egin dira, produktuen endekapena egunetik egunera prozesu kontrolatuagoa bilakatzen ari delako
|
|
Ez dizut
|
gure
hozkailuari eskua sartzeko baimenik ematen.
|
2007
|
|
Betegarriak ez dira hemen amaitzen.
|
Gure
hozkailuak, irudimenak eta sen onak askoz konbinazio gehiago eman diezazkigukete.
|
2008
|
|
Non, eta
|
gure
hozkailuan egiten dute topo horiek gaur egun!
|
2013
|
|
taberna batean geratzeari buruz telefonoz ari bagara, deia bukatutakoan telefonoak automatikoki erakutsiko liguke taberna horretara iristeko mapa. Edo
|
gure
hozkailuak esnea behar duela idatz lezake automatikoki gure erosketa zerrendan, esne gutxi dagoela edo amaitu egin zaigula esaten entzuten badigu. Baina seguru nago askok honezkero ikusi diozuela alde ilun nabarmena:
|
2014
|
|
Elikagaiak hozkailuan iraungitzea ez da arazo ekonomikoa soilik, baina azterlan batzuen arabera, gure diruaren %20 eta %30 bitartean alferrik galtzen dugu, baita elikagaien segurtasuna ere. Era berean,
|
gure
hozkailuan osasungarritasun ona izateak elikagaien aprobetxamendua hobetzen lagun diezaguke, eta, beraz, gure poltsikoa saneatu. Biltegiratutako elikagaien kudeaketa hobetzeko irtenbide eraginkorra da erabili ez ditugun hondakinak gordetzeko tapperak erabiltzea, horien kontserbazioa nabarmen hobetzen baita.
|
2016
|
|
Nik ere ezagutzen nuen: Markus zen, herriko trapitxerorik ezagunenetakoa, baina zer egiten zuen prakarik gabe eta burua
|
gure
hozkailuan sartuta?
|
2019
|
|
Zerbitzatzeko unean, esnea (edo jogurta) erantsi, ondo sartu eta urdaiazpiko txirbilak salteatu, gainetik kurruskari gisa apaintzeko. Errezeta hauetan ikusi dugun bezala, udan oso erraza da sukaldean denbora asko ez pasatzea eta elikagai goxo eta freskagarriak jatea,
|
gure
hozkailuan eduki ditzakegun barazki ultraizoztuei esker, eta gainerakoak beste errezeta batzuetarako erreserbatzea. Norekin animatzen zara gaur?
|
|
Bederatzi arrazoi elikagai horiek gure dietan eta
|
gure
hozkailu hondoan parte hartzeko
|
|
Denbora puska bat daramat azkazal bat hortz artean sartu nahian, jengibre zati bat sartu zait eta. Amak jakin zuenetik energetikoa zela, beti dago jengibre zati bat
|
gure
hozkailuan. Plater guztiei ipintzen die, orain dela hilabete batetik edo.
|
2020
|
|
Gauzen Internet aren pean (Internet of Things, IoT), bizimoldea euskararekin nolakoa izango da, makina eta pertsonen artean? al diogu
|
gure
hozkailuari euskaraz. Ez da erokeria.
|
2021
|
|
gauez frutak loditu egiten du, eta, tarteka jan behar bada, postre fermentaz hartzen badugu, baraurik dagoen limoi zukuak dena sendatzen badu…”, dio nutrizioan adituak. Erosi beti egoera onean dauden elikagaiak Pasadizoak eta faltsukeriak alde batera utzita,
|
gure
hozkailura iristen diren elikagaiek egoera onean egon behar dute ezusteko desatseginik ez izateko. Horregatik, fruta eta barazkiek osorik egon behar dute, kolperik gabe eta, jakina, intsekturik gabe.
|
2022
|
|
Gutxitan pentsatzen dugu
|
gure
hozkailua edo jakitokia betetzen duten elikagaiak landatik datozela. Agerikoa da, baina nekazaritzarik gabe, giza espeziea desagertzeko zorian egongo litzateke.
|
2023
|
|
Amak astean sei egun ematen zituen lan makurrean. Bigarren eskuko arropak ematen zizkiguten parrokian, eta batzuetan baserritik amona jaitsi eta ez zuen etxetik alde egiten
|
gure
hozkailu zaharra barazkiz lepo utzi aurretik. Dena zen beharrezkoa, dena eskertzen zen.
|