Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 329

2005
‎Ekitaldi ofizialak izan ziren lehenengoak. Gero , ardoak eta hainbat produktu dastatzeko ordua heldu zen.
‎1) Idiazabal jatorri izenaren I. Gazta Lehiaketa da hau. Ruperto Casanuevaren omenez egin dugu eta alde batetik, Ruperto Casanueva omentzea du helburu, bizitza osoa artzaintzari eta gaztagintzari eskaini eta gero , iaz hil baitzen. Izarrako â?. Euskal Artzainaâ?
‎Gorbeialdeko beste bat (Aramaioko artzaina, hain zuzen). Gero , Lautadako beste artzain bat. Eta azkenik, emakume artzain bat.
‎oinarrizko bost heziketa ziklo, goi mailako bi ziklo eta erdi mailako 3 ziklo eskaintzen ditugu, denak nekazaritza arlokoak. Emakumeak guztira %26 direla ere azpimarratu behar da; bai sektorearen bai heziketa profesionalaren helburuetako bat horixe baita, gero eta emakume gehiago animatzea mota guztietako jarduerak ikas ditzaten.
‎Lehenik, mahatsa zapaldu dugu lehen muztioa lortzeko. Gero , topa egin dugu Nabaridas herriaren alde eta Arabako Errioxako ardoen alde. Orain, txosnen ibilbideari ekingo diogu, txosnetako ardoa dastatuko dugu.
‎Ordu honetan, herri kirola ere hasiko da. Gero , babarrun pikarta ere dastatuko dugu, 3.500 mokau prestatu baitira. Eta bukatzeko, arratsaldean, musika emanaldia, gaita eta haize instrumentuekin.
‎azpi izena ere eman diogu. Ideia iaz mamitu zen, gustuaren nazioarteko azokan izan eta gero . Bidegoiengo Peio Urdanpilletarekin batera izan ginen han.
‎betiko modura egindako hestebeteak, e.a. Izan ere, produktu horietako asko galduta zeuden. Orduan, azterketa zehatz bat egin genuen, eta han hemengo adituekin kontsultatu eta ohartu ginen kalitateko produktuak gero eta indar handiagoa hartzen ari zirela Europan. Beraz, jardunaldi honetan gai hori sartu behar genuela erabaki genuen.
‎Zazpi urteren buruan, Martin Euskal Herrira itzuli eta ezkondu egin zen. Gero , berriz ere Estatu Batuetarako bidea hartu zuen. Orduan Kaliforniara joan zen.
‎Artzaintza hemen edo han Txilen garatzen segitzeko, sekulako indarra ematen dit guztionek. Ia ia lepotik helduta gauzkate, gero eta artzain gutxiago izan gaitezen. Horregatik, hona etortzeak kemena ematen dit lanean jarraitzeko eta nire kideei hemen ikusitako guztia kontatzeko.
‎ganaduari eskainitako lehen astelehena ospaturik, hain zuzen. Ekitaldiak ugari eta gero eta jende gehiago etortzen denez, igandean hasten dira jaia ospatzen, astelehenean amaitzeko.
‎izeneko hamazazpi upategiek laster amaituko dute mahatsa biltzen. Mahastiak urtebetez zaintzen aritu eta gero , fruituak biltzeko ordua heldu da. Azkeneko emaitza, noski, eguraldiaren menpe dago.
Gero Bidaniara joko dugu, Gipuzkoako udalerri horretan euskal txerriari buruz hitz egingo dugu eta. Duela gutxi, euskal txerriaren elkarteak sari sonatua irabazi zuen Italian.
Gero , Arabara joko dugu, bertako txakolin ekoizpenari buruz hitz egiteko. Arabako Txakolina jatorri izenaren emaitzak oraindik behin behinekoak badira ere, badirudi uzta bikaina izango dela.
‎Baserri turismoa gero eta indar handiagoa hartzen ari da. Beste aukera batzuen aurrean, baserri turismoaren alde egiteko hainbat arrazoi daude.
‎Denak zabalik egoten dira urte osoan eta bestelako aukera eskaintzen dute betiko turismoarekin alderatuta. Baserri turismoak gero eta jarraitzaile gehiago ditu.
‎Hamar urteotan oso jende jatorra igaro da hemendik. Astean zehar, batez ere lan munduko jendea etortzen da; gero , asteburuan, batez ere bikoteak; eta Aste Santuan eta abuztuan famili giroa nagusitzen da. Oro har, oso ongi doa.
‎Kontrol bat jartzen da hasieran, benetan nekazariak direla ziurtatzeko. Gero , gaurko egunean, ibilalditxo bat egiten dugu eta baserritarrek kontatu behar digute zein produktu dituzten, eurek ekoitzi dituzten edo kanpotik ekarri dituzten, e.a. Eurek ekoitzitako produktuak izateak asko puntuatzen du. Gero, stanaren itxura ederra ere kontuan hartzen dugu, baita barietate kopurua ere.
‎Gero, gaurko egunean, ibilalditxo bat egiten dugu eta baserritarrek kontatu behar digute zein produktu dituzten, eurek ekoitzi dituzten edo kanpotik ekarri dituzten, e.a. Eurek ekoitzitako produktuak izateak asko puntuatzen du. Gero , stanaren itxura ederra ere kontuan hartzen dugu, baita barietate kopurua ere. Barazkien atalean, Adela Andikoetxeak atera du puntuaziorik onena, hark baitzituen fruiturik gehien:
‎Azken urteetan, kontsumitzaileek gero eta kezka handiagoa agertu dute elikagaien kalitateaz eta ingurumenaren egoeraz. Hori dela eta, Nekazaritza Ekologikoak etengabe egin du aurrera.
‎Urtez urte nekazari ekologikoen kopurua gora doa eta nekazaritza ekologikoak euskal elikagaigintzan betetzen duen zeregina ere gero eta garrantzizkoagoa da. Guztiak ildo horretatik jarraitzea kontsumitzaileon esku dago.
‎Ni abereak sailkatzeaz arduratzen naiz, abereen ezaugarriak kontuan hartuta. Gero , aberearen aurkezpena dator. Bueno, lehenik, aberearen fenotipoa egin behar da.
‎Eta beste alde honetan ere haragi ona dago, bizkarraldea da, sakona, oso luzea, on ona. Gero , arraza batzuen eta besteen arteko aldea ugalketan datza. Hau oso ugalkorra da.
‎Ez dakit ohartu zareten baina abere hauek badakite â?, ibiltzenâ?, hau da, â?, ringâ, ean animaliak dotoreziaz paseatzen dira, mantso mantso. Gero , abereen genetika hobetzeko, abeltzainek proiektu askotan hartzen dute parte. Hori da helburu nagusia:
Gero , edertasun eta esangura handiko leku batera joko dugu: Urbia mendira.
‎Beraz, ikusten duzuenez, oso harreman emankorrak dira. Bi herrialdeen arteko harremanak gero eta estuagoak dira.
‎Gainera, berez nahiko oldarkorrak dira. Gero , emuen berri izan nuen eta animatu egin nintzen. Duela bederatzi urte, lehenbiziko ar eme parea eta txita batzuk erosi nituen.
‎Askak flotagailua du, erosoagoa da eta. Gero , astean behin jaten emanez gero, nahikoa da. Jana kalapatxa batean jartzen zaie.
‎Askak flotagailua du, erosoagoa da eta. Gero, astean behin jaten emanez gero , nahikoa da. Jana kalapatxa batean jartzen zaie.
‎Euskal oiloak ez du oilo arruntak adina erruten. Hala ere, bi urtean emaitza onak ateratzen dizkiozu eta gainera, gero gisatu ederra egingo duzu berarekin. Azken batean, baserritarrek eta etxekoandreek hori nahi dute:
‎Eta luma distiratsuagoak ere izango dituzte horrela. Gero ongi zaindu behar dira. Nik oilotegi guztietan edontziak ditut flotagailuekin.
‎Artoa, gari piska batâ? ¦ Hori da oinarrizkoena. Gero , gauez oilotegi bat izan behar dute, pertxa bat jarri behar zaie, hau da, lo egiteko barra batâ? ¦ barra horretara igotzen baitira lo egiteko. Eta habia batzuk ere behar dira, emeek arrautzak jar ditzaten.
‎Mota horretako foro eta ekimenei esker, esne arkume labeldunak gero eta leku handiagoa du gure merkatuetan, halako kalitate bikaina eskaintzen duen produktu bati dagokion bezala.
‎Merkatuak gero eta gehiago eskatzen dizu. Produktuak gero eta hobeto ontziratuta iritsi behar dira merkatura.
‎Merkatuak gero eta gehiago eskatzen dizu. Produktuak gero eta hobeto ontziratuta iritsi behar dira merkatura. Horregatik, elkartuta ez bazaude, kostua are handiagoa izango da:
‎Hiru urte igaro eta gero , emaitzak oso onak izan dira. Azken batean, nahi genuen guzti guztia ezin izan dugu hobetu, baina hala ere, gauza batzuk ondo egin dira.
‎Lehen sektorearen barruan dauden azpisektoreen artean azterketa bat egin nahi dugu, gaurko egoera zein den jakiteko. Aukerak, mehatxuak, puntu ahulak, eta abar ondo aztertu eta gero , komunikazio sareekin zer egin erabakiko da, hau da, ikuspegia zabaltzean datza kontua. Batzuetan, lehen mailako sektorea itxiegi egoten da bere giroan.
Gero , Arabara joko dugu, eta Aiara ibarreko altxorretako batzuk ezagutuko ditugu. Gaur, eskualde horretako bi produktu ospetsu izango ditugu ardatz:
‎Hasieran kosta egiten zaizu, ezagutzen zaituzten arte. Gero , errazagoa da. Hasierakoa da garrantzizkoena.
‎Arteekin, seigarren edo zazpigarren urtean hasten gara emaitzak lortzen. Boilurra lurrera eta zuhaitzera egokitu eta gero , bere ekoizpen lurra mugatzen du. Lehenik, zuhaitz inguruko belar guztia kentzen du; eta guk badakigu hor boilurra dagoela.
2006
‎Bere zapore bakanari esker, sagardoa txit egokia da gure herriko hamaika plater laguntzeko. Eta adituei kasu eginez gero , iazko uztaren kalitatea apartekoa da.
‎Baina orduko emaitzak ikusten hasiak gara. Hor dago Elena, Andoni, Martinâ? ¦ Gero , sartzen hasi den jende gazte guztiau dago. Baina ez soilik Gipuzkoan â?. Gipuzkoa guztiorren sehaska izan baita, neurri bateanâ??; Bizkaian eta Araban ere berdin ari da gertatzen.
‎Modenako gozoki batez eginiko saltsa batekin joango da hori. Gero , patatazko hostopila gaztarekin; arretaz egingo dugu, apain apain gera dadin. Eta gero, gaztaina izozkia hur likore glassé batekin eta piperrezko zuku kontzentratu piska batekin ere bai (tantatxo bat bakarrik), oso kontraste interesgarria lortzen baita.
‎Gero, patatazko hostopila gaztarekin; arretaz egingo dugu, apain apain gera dadin. Eta gero , gaztaina izozkia hur likore glassé batekin eta piperrezko zuku kontzentratu piska batekin ere bai (tantatxo bat bakarrik), oso kontraste interesgarria lortzen baita. Eman dizkiguten osagaiak erabili ditugu eta urteko sasoia ere piska bat kontuan izan dugu, Gabonetako ajeak atzean uzten hasi gara eta.
‎Baina tolesdura bat egingo diogu, alboko aldeak beherantz ezkutatzeko. Gero , goian ebaketa bat egingo dugu eta hor ere txangurrua sartuko dugu. Gero, txipiroizko ogi birrindua egingo dugu:
‎Gero, goian ebaketa bat egingo dugu eta hor ere txangurrua sartuko dugu. Gero , txipiroizko ogi birrindua egingo dugu: txibia beltzarekin bata eta itsaski kremarekin bestea.
‎txibia beltzarekin bata eta itsaski kremarekin bestea. Eta ikusten den txangurruaren zatiaren gainean itsaski ogia botako dugu, hor, legatza eta txipiroi ogi birrindua ikusten den lekuan alegia, eta gero ertzak berdez margotuko ditugu piska bat, koloreak â?, hiru koloreakâ?, nabarmentzeko:
‎beltza, laranja eta berdea. Eta gero , goarnizioak. Eta oilaskoa bi orduz eta berrogei minutuz konfitatuko dugu, hor nonbait, 90 graduan.
‎Eta berotan, konfitatu behar dugun oilasko zatikatu guztiarekin nahasiko dugu. Gero , errulo bat egingo dugu eta â?, filoâ, motako orearekin estaliko dugu dena.
‎17 bazkide ditu eta ardi gaztak egingo ditu. Mugaz bi aldeetako ardi sektoreek gero eta lotura estuagoak dituzte.
‎Baina, bueno, gu prest gaude Euskadi osoarekin lan egiteko. Fitxa bat bete nahi izanez gero , www.marketingllodio.es helbidean sartzea nahikoa da. Hor eskari asko egin daitezke:
‎Bestalde, jendeak arkume labelduna eta arkume arrunta bereizten jakitea ere nahi genuke. Orduan, gure asmoa hori da, gero eta arkume labeldun gehiago saltzea. Gaur egun, gure salmentak %30ekoak badira, datorren urterako ea lortzen dugun %50 edo %60koak izatea.
‎Euskadin gero eta emakume gehiagok erabakitzen dute lan munduan enpresari modura sartzea, erakundeek eskaintzen dituzten dirulaguntzak baliaturik.
‎Eguraldi hotza eta zakarra egin arren, erosle asko hurbildu ziren merkatuko postuetara. Eta ez da harritzekoa, zuhaitzak landatzeko garaiak gero eta hurbilago baitaude. Beraz, landarezaleak zuhaitzak eskuratzen hasiak dira.
‎Gainera, kontrolpean dagoen lekuan izan diren abereak koarentenan edo berrogeialdian jarri lirateke. Gero , azterketak eta analisiak gaindituko balituzte, erkidego horretatik atera ahal izango lirateke.
‎Gure herrialdean, gero eta emakume gehiago sartzen dira landako lan merkatuan. Hori aurrerapen seinale garbia da.
‎Euskadin gero eta ekoizle gehiagok uko egiten diote gai kimikoak erabiltzeari. Natur baliabideak egoki erabiltzearen aldeko hautua egin eta gero, kantiteari ez baizik kalitateari ematen diote lehentasuna.
‎Euskadin gero eta ekoizle gehiagok uko egiten diote gai kimikoak erabiltzeari. Natur baliabideak egoki erabiltzearen aldeko hautua egin eta gero , kantiteari ez baizik kalitateari ematen diote lehentasuna.
‎Kontsumitzaileen aldetik ere, gero eta kontzientzia handiagoa dago elikagaien segurtasunari buruz eta ingurugiroko arazoei buruz. Hori dela eta, â?, produktu ekologikoekâ?
‎Hori dela eta, â?, produktu ekologikoekâ? gero eta balio handiagoa hartu dute merkatuan.
‎Kontsumitzaileek mota horretako elikagaiak gero eta gehiago eskatu arren, ekoizleek nahiko garbi daukate horrelako ekoizpenak lantzeko motibazio nagusia ez dela errentagarritasunean bilatu behar. Aitzitik, beste motibazio batzuk badaude, esaterako, kalitatearen aldeko erronka, elikagaien segurtasuna eta natur baliabideen erabilera zuzena.
‎Aitzitik, beste motibazio batzuk badaude, esaterako, kalitatearen aldeko erronka, elikagaien segurtasuna eta natur baliabideen erabilera zuzena. Zorionez, gero eta kontsumitzaile gehiagok egiten dute bat irizpide berberekin.
‎Egun bakarreko txangoak izan daitezke: ...ke upategi batera; edo dasta bat; edo bazkari tipiko batâ? ¦ Beste turista batzuk batez ere ardoari buruz interesaturik daude eta orduan hainbat upategi bisitatzera joaten gara, mota guztietako ardoak dastatzera eramaten dituguâ? ¦ Dastaketak izan daitezke gutxi dakitenetzat edo gehiago dakitenentzatâ? ¦ Eta ikustaldiak izan daitezke bikoteentzat, gizabanakoentzat edo talde txikientzatâ? ¦ Gero , hainbat ibilbide antolatzen ditugu, bisitaldi gidatuak izan daitezke eta nor bere kasa ere joan daiteke. Turismoa eta abentura ere osagarriak dira.
‎Turismoa eta abentura ere osagarriak dira. Esaterako, bidaiatxo bat globoan egin eta gero , upategi batean bazkari on bat egitea. Piragusimo saioak ere antolatzen ditugu Ebro ibaian, eta mendi ibilaldiak, e.a.
‎Bai, bueno, hori Mendikoiren zati da, laguntzak eta hori dena. Gero , proiektua bukatuta dagoenean eta enpresa martxan dagoenean, orduan Foru Aldundiaren laguntzak daude, proiektu berrietarako laguntzak. Baina beste laguntza batzuk ere badaude, turismoa bultzatzeko laguntzak, esaterako:
Gero , turismo zerbitzuak eskaintzen dituen enpresa bat aurkeztuko dizuegu. Biasterin dago eta Arabako Errioxa ezagutzeko aukera ematen du.
‎Horiek dira benetako une arriskutsuak, bizia kinka larrian jartzen dute eta. Gero , badira beste une batzuk, oso zailak eta beste uneak baino txarragoak niretzat; esaterako, 1986 urteko arrantzari buruzko negoziazioa. Oso une latzak izan ziren, gauza asko bidean gelditzen baitzihoazen:
‎Krisialdi horiek aztarna sakonak uzten dizkizu. Gero , zauriak sendatzen doaz, zure ondorengoek flota berriro aurrera ateratzea lortzen dutela ikusten duzu, eta gaur egun sekulako flota daukagu, punta puntakoa. Eta pentsatzen duzu:
‎Bizkaiko eskualde honetan XVIII. mendeaz geroztik antolatzen diren azokei hartu die errelebua. Edizio bakoitzean, Guenesko â?, sanjosetanâ?, bertoko arrazek gero eta protagonismo handiagoa hartzen dute. Bertoko arrazak â?. Euskal Abereakâ?
‎Aitonaren irakaspenak frutazaintzan izandako lorpenen oinarria izan ziren. Gero , Josek bere â?, arrakastaren sekretuaâ, deritzona etorri zen:
‎Niri asko gustatzen zitzaidan, baina dena uzteko zorian egon nintzen. Eta gero , etxean nengoela, aita eta biok aritu ginen lanean. Eta gero anaiarekin elkartu nintzen.
‎Eta gero, etxean nengoela, aita eta biok aritu ginen lanean. Eta gero anaiarekin elkartu nintzen. Bestela, utzi egingo nukeen.
‎Baina hona etortzean, nire anaiarekin eta beste auzoko batekin â?. Robertorekinâ?? elkartu eta gero , gauzek onera egin zuten. Beharbada, lehen baino gutxixeago irabazten da, baina ondo bizi gaitezke behintzat.
‎Beharbada, lehen baino gutxixeago irabazten da, baina ondo bizi gaitezke behintzat. Elkar lanean arituz gero , nahiko ondo bizi gaitezke. Ez dago bulego ordutegirik, noski, baina jai-egun batzuk har daitezke.
‎Lehendabiziko helburua arraza berreskuratzea izan zen. Eta hori lortu eta gero , froga batzuk egiten hasi ginen sukaldaritzako adituen eta kalitateko elikagai arduradunen laguntzarekin. Eta datu bibliografikoen bidez genekiena egiaztatu ahal izan genuen:
‎Eusko Jaurlaritzak, Aztik eta Fasnaper rek antolatu zuten eta gai oso interesgarriak jorratu zituzten. Kostaldeko herrietan kirol arrantza gero eta indar handiagoa hartzen ari da.
‎2005 urtean lehorte handi bat izan genuen, irail arte iraun zuena. Gero , euria iritsi zen. Hori dela eta, mahatsa atzerapenez heldu zen.
‎Oro har, uzta oso ona izan zela esan dezakegu. Bestalde, mahastiek gero eta urte gehiago dituzte; beraz, mahastien ekoizpen gaitasuna gorantz doa. Aurreko urteekin alderatuta, mahatsaren kalitatea oso ona izan zen; graduazio askotxoa zuen eta.
‎Abeltzain gazte honek aspalditik erabaki zuen bizimodu honi jarraitzea. Erabaki ausarta izan zen, gero eta gazte gutxiagok heltzen baitiote artzaintzari.
‎Irabazi dituen garaikurretako batzuk erakutsi dizkigu. Eta egiten duen gazta dastatu eta gero , ez gara bat ere harritzen horrenbeste sari irabazi izateaz.
‎Ordubiak aldean, bazkari bat zerbitzatu zuten laurehun pertsonarentzat. Gero , zenbait hegazti harrapari, ehizarako oso trebeak eta oso ederrak, erakutsi zituzten. Jendea harriturik eta liluraturik geratu zen, hegazti harraparien trebeziak ikusirik.
‎Basurdeei arrastoa jarraitzeko lehiaketa guztietan egiten den bezala, eta gaur egun %90 gutxienez ehizatzen denez, bada arrasto bat uzten dugu. Gero , igarotako lekuetan pegatina batzuk jartzen ditugu. Eta orduan, txakurrak joan behar du zuk pegatinak jarri dituzun lekutik.
Gero , Dimara joko dugu. Joan den igandean ospatutako Ehiztari Egunaren laburpena eskainiko dizuegu.
‎Saltxitxak prestatzeko era batzuk ikasi eta gero , Euskal Txahaltxiraren aurkezpen ofiziala ikustera joan ginen. Intxaurrondoko Garagardo Azokan izan zen.
‎(Jaime) Ilarrak aletzen ari naiz. Ilarrak aletu eta gero , hautatu egin behar dira. 3 tamaina daude.
‎Lehenik, ilarrak ketu behar dira, hau da, kearen usaina eman behar zaie. Gero , zapore pikante batzuk gehituko ditugu. Eta barazki zaporea indartzeko, zerba zukua ere erantsiko diogu.
‎Mota guztietako platerak prestatu ditugu, esaterako, patata eta saltxitxa entsaladak (piperrauts pixka batekin apailatuak). Gero , oso ohikoa ez den errezeta bat prestatu dugu: txitxi burruntziak, eta honako osagai hauek erabili ditugu:
‎Pilotariaren hitzak entzun eta gero , mahatsa zapaltzeari ekin zioten. Aspaldiko partez ohitura denez, udalerri bakoitzeko bi haur agertokira hurbildu eta mahatsak bertan utzi zituzten.
‎Handik hurbil, jendetza handi batek nabarmenduta, gero eta zale gehiago dituen beste ekimen bat topatu genuen: Gipuzkoako Piriniar Arrazako Ganadu Lehiaketa.
‎sei mila eta berrehun euro, iaz baino bi mila euro gehiago. Lehentxeago eskaintza egin zuenak amore eman behar izan zuen, beraz, baina sei mila eta ehun euroko kopuru polita eskaini eta gero ! Ez dago batere gaizki gazta baten truke.
‎Urtero etortzen gara, beste abeltzainek ekartzen duten ganadua ikustera. Eta ahal izanez gero , zerbait saltzen ere saiatzen gara.
‎baratzezaintza ekologikoa, betiko baratzezaintza, lurzorurik gabeko landaketak... Teknika horiek eta beste batzuk ikasi eta gero , lan merkatuan sartzeko prest egongo dira, dela euren kontura dela besteren kontura.
‎Denbora behar da eta. Gero , Pobesko azokan zeuden guztiei doanik eman zieten dastatzera platerkadatxo bat babarrun.
Gero , Pobesera joango gara, Arabako Babarrun Pikartaren XII. Azoka antolatu baitzuten. Produktua ezagutzeko, dasta handi bat egin zuten.
Gero , mahatsondo gazteekin jarraitzen dugu. Horiek azkenerako uzten ditugu.
‎Usain garbiak izan behar ditu; lizun usainik edo ustel usainik ez, beraz. Gero , koloreari ere erreparatzen diogu.... Tanga hau bete berri dugula kontuan hartuta, nahiko kolore polita dauka.
‎Ziur aski graduazio altuxea izango du, hor sartu dugun mahatsa ondo aukeratu baitugu. Gero , analitika bat egingo diogu eta ikusiko dugu zer nolako graduazioa, azidotasuna eta pH-a dauzkan.
‎Lan handixea dauka. Gero , irakiten bukatu eta gero, ondo zapaltzen dugu dena, eta hortik upelera sartzen dugu. Beraz, inoiz ez da inongo tangatik igarotzen; upel batetik beste batera doa; eta upelean 16 edo 18 hilabete egon ondoren, hortik botilara doa zuzenean.
‎Lan handixea dauka. Gero, irakiten bukatu eta gero , ondo zapaltzen dugu dena, eta hortik upelera sartzen dugu. Beraz, inoiz ez da inongo tangatik igarotzen; upel batetik beste batera doa; eta upelean 16 edo 18 hilabete egon ondoren, hortik botilara doa zuzenean.
‎Hau hazitarako babarruna da. Hazia ereiten dugu; gero landarea ernetzen da; eta gero hona emaitza. Ikusten duzuenez, garaiera baxuko landarea da, lehorra.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia