2003
|
|
Erabiltzen den gari irina galorratz gogorrezkoa da, urarekin tenperatura egokian nahasita eta espezialitate bakoitzeko gainerako osagaiekin nahastuta. Nahasketa prozesua amaituta, forma eman eta
|
gero
labera edo lehortegira pasatzen dira. Prozesuaren amaieran ontziratzea eta banatzea gertatzen da.
|
2009
|
|
" Gero sestotxu beteas edo sartzen dire artaburuk, gixonak, se indderra ber ixeten da orretarako bere, eta sartzen dittus artaburuk, bardinduten" txus, garbitxute osten e, eta
|
gero
labe bere esin da tapa tapa in, bitxarteas itxi ber da. Eta segun selan don kolore artzen, bijilantzi andi in ber dako ordubete ingerun, gero andi (k) gora es ainbeste.
|
|
Egin salteatua zartagin batean oliba olio pixka batekin, eta jarri gatz puntua bukaeran. Barazkia hobe da pixka bat dente aldean uztea,
|
gero
labean prestatuko baita legatzarekin batera. Salteatua epeltzen utzi.
|
2010
|
|
Horrela labea praktikoagoa zen eta egur gutxiago kontsumitzen zuen.
|
Gero
labe barruan euskarri bat sartu zuten jakiak jartzeko. Esferaerdi formako egurrezko labe honen izena gaizki erabilita dago, egia esan, material zeramikoaz eginda baitago eta egurra erregaia baita.
|
|
Hasiera batean, marinatzearen helburua haragia biguntzea eta bizi iraupen erabil garria luzatzea zen (kontserbazioa, ikusi 3 gaia). Hala ere, gaur egungo sukaldaritzan jadanik bigunak diren jakietan zapore eta usain bereziak lortzea da, zein
|
gero
labean erreko edo gisatuko diren, esate baterako.
|
2013
|
|
Gero haragia xerratu, piezaren formari eutsiz, eta orea tartean sartu. Urtu gurina zartagin batean, gorritu han haragia, jarri
|
gero
labean 150 edo 160 gradutan, eta ordu erdi baino lehen, egina.
|
2015
|
|
Lehenbiziko gailetak labe bero batean egiten zituzten eta
|
gero
labe hotz batean lehortzen;" labealdi bikoitza" esaten zaio teknika horri (orain ez dituzte horrela egiten).
|
2018
|
|
Eta horretarako ez dauka inongo erreparorik, tartean herritarron osasuna jokoan badago ere, berak NEGOZIOA lehenesten du.Udala ere nahi duen eran toriatzen du UCINek. Aurrena labe zaharra zen arazoa,
|
gero
labe berria egin eta zepak zirela arazoaren iturri, zepentzako biltegia egin eta arazoa konpondu ezin halere, gero, ezkutuan labe zaharra berriro erabiltzen ari zirela jakin genuen, ikusten duzuen bezala ziria hemendik eta gezurra handik. Udalak ikuskapenak egiteko eskuduntza eta horretarako protokolo zehatza idatzita eduki arren, gero... beti dago gero bat hori behar bezala ez gauzatzeko.
|
2019
|
|
|
gero
labean kiskali dituztela
|
2021
|
|
bai negatiboa eta bai kopia positiboa] eta bilatu zutenean, lehenbizi ikusi egin zuten.
|
Gero
labean sartu zuten errausteko’[...] Naziek juduak Auschwitzen bezala, gorroto berberarekin erre zuten filmea labean. Apaizak ere fusilatzera ausartu baziren, zer ez zuten egingo dokumental politiko kultural batekin!
|
2023
|
|
Desizoztea 10 segundoko bi tartetan egingo da, desizoztearen bilakaera egiaztatzeko. Presarik ez badago, onena hozkailutik kanpo desizoztea da, sareta baten gainean, zapi batez estalita, airea oxidatu ez dadin, eta
|
gero
labean berotu.
|
|
Nahasketak leuna izan behar du eta mugimenduak, inguratzailea, bizkotxoak harrotasuna gal ez dezan. Ohikoena da hagaxkak erabiltzen jarraitzea irina nahasteko, eta, hala, nahastearen bolumena jaistea lortzen da,
|
gero
labean ez baita igotzen eta bizkotxo harroa lortzen ez bada. Moldea Igurtzi moldea gurinarekin eta irinarekin, moldetik ateratzean bizkotxoa ez oinarriari ez ertzei ez itsasteko.
|
|
|
Gero
labe batean sartu ninduten Bertsio laburrik?
|