2001
|
|
Sare batean sartu ohi dira, eltzean sartu aurretik, puska ez daitezen eta azala gal ez dezaten. Egosten den bitartean ur
|
gehiago
gehitu behar bada, ur epelak egon du, ur hotzak kozinatua gelditu eta garbantzuak gogortu egiten baitira. Nolanahi ere, komeni da gogoratzea beharrezkoa dela, edozein errezeta garbantzu lehorrekin prestatu aurretik, zenbait orduz kentzen uztea, gero xukatzeko eta erabiltzeko.
|
2003
|
|
Bestalde, irin horiek B taldeko bitamina gutxi dute, eta horiek zerealaren estalkian daude; kasu horretan erabiltzen ez den alearen zati bat da. Pastaren konposizioa Orea egiteko nahitaezko osagaiak ura eta gari gogorraren semola dira, gari arruntak edo bigunak baino gluten gehiago baitu.Pasta egiteko gari biguna erabiliz gero, masari arrautza
|
gehiago
gehitu behar zaio. Aukerako osagaiak hauek dira:
|
2007
|
|
Prestaketa Imagen: Joyosity “Coulis” a prestatzeko erabiltzen diren elikagaiek behar adina ur dute; beraz, ez da
|
gehiago
gehitu behar zukua egosten edo beratzen den bitartean. Horrela, erabiltzen diren produktuen benetako zaporea, kolorea eta testura mantentzen dira.
|
2008
|
|
Adibidez, Uno ek Uno e hipoteka eskaintzen du Euribor+ 0,29 interes tasan, merkatuko diferentzial txikienetako batean. Trukean, bizi aseguru bat kontratatu behar da, eta horrek esan nahi du kuotaren ordainketari hilean 27,44 euro
|
gehiago
gehitu behar zaizkiola, batez beste. Gauza bera gertatzen da Bankinter enpresaren" Sin hipoteka" delakoarekin, bizi eta etxe asegurua sinatzera behartzen baitu.
|
2009
|
|
Poliziaren Zuzendaritza Nagusiaren datuen arabera, Espainiak 10 milioi NAN elektronikoa lortu du, eta, beraz, gure herrialdea sinadura elektronikoa duten herritarren munduko liderra da. Gaur egun, Espainiak 12 milioi sinadura elektroniko baino gehiago ditu; izan ere, NAN berrietan dauden 10 milioiei Diruaren eta Zerga Zigiluaren Fabrika Nazionalak emandako bi milioi ziurtagiri digital baino
|
gehiago
gehitu behar zaizkie (1.681.169 pertsona fisikoei eta 381.286 pertsona juridiko edo enpresei). NAN elektronikoak sinadura digitalaren erabilgarritasuna aktibatzeko aukera ematen du, sinadura horrek dakartzan erabilera aukera guztiekin.
|
2010
|
|
Zapore oso nabarmenetara ohitzen bagara, etxeko errezetei gatz eta azukre
|
gehiago
gehitu behar izaten zaie, zaporerik izan ez dezaten, ohitura hori ez baita batere osasungarria.
|
|
Kontsumitzailearentzako kontrapuntua da zapore gazi eta gozoen pertzepzio atalasea aldatzea. Orduan, erraza da etxeko plater eta errezetei gatz edo azukre
|
gehiago
gehitu behar izatea, nahi den gustua lortzeko, eta bi osagaiak gehiegi hartzearen ondorio negatibo nabarmenak izango ditu.
|
|
Batetik, Administrazioak eskatzen dituen osasun adierazleekin bat datozen produktuak fabrikatzea lortzen du, gatz gutxiago baitute. Bestetik, ez du osagai natural
|
gehiago
gehitu behar (haragia, urdaiazpikoa, arraina, gazta…) zapore gehiago lortzeko. Aplikazio teknologiko horien ondorioz, kontsumitzaileak zaporetsuentzat jotzen dituen produktuak lortzen dira, gehitutako osagaien kopuruan aldaketarik izan gabe.
|
2012
|
|
Erabiltzaile asko konturatu dira kontratuak sinatzera bultzatu zituztela informazio guztia izan gabe, beste batzuek zoru klausulak aurkitu dituzte beren hipoteketan edo lehentasunezko partaidetzak ziren gordailuetan. Kexa horiei banku erreklamazio
|
gehiago
gehitu behar zaizkie, komisioak ezartzeagatik, bezeroak handikotzat jotzen dituelako edo hitzartutako interesak produktu batengatik jasotzen ez dituelako. Hurrengo artikuluan azaltzen da zer egin erakunde batek kexa bat aurkeztu ondoren emandako konponbidearekin gustura ez dagoenean.
|
2013
|
|
Hala ere, esne gainarekin egiten diren plater asko (barazki flana, arrain pastelak, etab.). esnea esnearekin egin daiteke. Trikimailua arrautza gorringoa baino apur bat
|
gehiago
gehitu behar da, nahasketa egiteko. Hau da, beharrezkoa da gantz pixka bat gehitzea, errezetaren elementu solidoak (arraina edo barazkiak) mantentzeko.
|
2017
|
|
Irina nahasi egin daiteke eta, adibidez, 2/ 3 indar irin eta 1/ 3 irin lasai erabili pasta finago eta luzeago gera dadin (batez ere pasta betea egin nahi bada). Era berean, osaera alda daiteke eta alderdi askotan espinaka pure pixka bat, tomate purea, erremolatxa purea… Horrekin koloretako pasta egin daiteke, baina irin pixka bat
|
gehiago
gehitu behar da trinkotasuna mantentzeko. Pasta egiteko, sumendi bat egin behar da irina egiteko eta arrautzak bota.
|
2020
|
|
Zaindu proteinak, gantza… eta ura Hiru dimentsioko proteina sare batek osatzen du gazta, eta barruan ura eta koipea harrapatuta geratzen dira; gazta urtua, berriz, uretako gantz emultsioa da, hau da, bi substantzia horien nahasketa homogeneoa. Gantz proportzio txikiarekin egiten bada, lightekin gertatzen den bezala (Light erako behia, gazta urdinarekin) [9%] Light baserria [7,5%] eta Eroski Sannia [3%]), proteina
|
gehiago
gehitu behar dira nahasketa horrek egonkor iraun dezan eta produktuak urik gal ez dezan. Horregatik, kasu horietan, proteinen proportzioa %13 ingurukoa da, eta Kirin, berriz, proportzio hori txikiagoa da (%9), %29ko gantzarekin.
|
2022
|
|
noizbehinka jateko postre azukretsuak. Hain zuzen ere, arrautzadunak dira azukre gehien dutenak, zaporea gozoa izan dadin azukre
|
gehiago
gehitu behar delako ziur aski. Balioak% 21 bitartekoak dira Dhul eta% 24 Eroski. Bestalde, balio txikienak dituztenak hauek dira:
|
|
Hiru eta lau minutu bitartean igaro ondoren, igeltsua aplikatzen has daiteke, fabrikatzailearen jarraibideen arabera. Erresistentzia ez zaio ur
|
gehiago
gehitu behar masa gogortzen hasten denean, igeltsuak galdu eta itsats baitezake (“igeltsu hila” esaten zaio) Gogortze denbora Honi dagokionez: gogortze denbora, 20 minutu inguru Beraz, komeni da kantitate handiak ez prestatzea, nahasketa ez dadin gogortu eta ez dadin erabili lana amaitu aurretik.
|
|
Anplifikadorea Soinuaren potentzia handitzen du. Soinu iturriaren potentzia bozgorailu on batzuk ‘elikatzeko’ nahikoa ez denean, anplifikadore bat edo
|
gehiago
gehitu behar dira. Trebatzailea Karga elektrikoa metatu eta milisegundotan askatzen duen kondentsadorea.
|