2004
|
|
Frogen arabera, dioxina eta substantzia kaltegarrien maila handiagoa da labore izokinean izokin basatian baino. Horregatik, AEBek hilabetean 250 g izokin labore baino
|
gehiago
ez jateko gomendatu zieten kontsumitzaileei.
|
2007
|
|
Lehenik eta behin, ura hartzen du, eta, beraz, gorozkien bolumena eta heste igarotzearen abiadura handitzen ditu, idorreriaren kasuan ona baita. Gainera, urdailean puztuta, asetasun sentsazio handia ematen du, eta horrek gose sentsazioa murrizten du, eta horrek behar baino
|
gehiago
ez jaten laguntzen du. Hesteetan kolesterola bezalako substantziak ere finkatzen ditu, kolesterola xurgatzea eragotziz, eta glukosa odolera astiroago igaroarazten du (ez da bat batean gluzemia areagotzen); alderdi hori onuragarria da diabetesa dutenentzat.
|
|
Zuntz asko duenez, idorreriaren aliatu handia da. Asetasun sentsazio handia ematen du, eta horrek behar baino
|
gehiago
ez jaten laguntzen du. Koipeei dagokienez, esan bezala, moldeko ogi integralak ogi zuri arruntak baino gehiago ditu.
|
2010
|
|
Plateren edo postreen zerrenda luze bateko menua aukeratzean, ospakizun batean aperitiboak aukeratzean, azal sorta zabal baten aurrean edo erosketaren lekuan osasungarriak ez diren hainbat produkturen artean (snack ak, litxarreriak, txokolateak, bonboiak, freskagarriak…) dekantatzean gertatzen da. Eguneroko egoera horien, elikagaien aniztasunari buruzko pertzepzioaren eta elikadura eta kontsumo jarrerei nola eragiten dien jakitea baliagarria izan daiteke
|
gehiago
ez jateko, bereziki osasunerako kaltegarria denean.
|
2013
|
|
Konfusianismoaren tradizio bat da hara hachi bu, eta betekada sentitu aurretik mahaitik altxatu, eta jateari uztean datza. Urdaila %80 betetzen denean,
|
gehiago
ez jatea, alegia. Neurrian jateaz gain, elikadura osasuntsua izan du Kimurak, ez du inoiz erre, eta asko ibili da.
|
|
Errepikatu nahi duenak, gutxienez, mahaitik mugitu du beste zati bat zerbitzatzeko. Elikagai bat lortzeko ahalegina oztopo izan ohi da horretarako; beraz, kasu horietan, elikagai tentagarrienak urruntzeko neurri egokia da gula bakoitzeko
|
gehiago
ez jateko. Gozoa, postrekoa ala merendatzekoa?
|
2014
|
|
Zapatuan oso gaizki egon zen berriz ere. Min handia zuenez,
|
gehiago
ez jatea erabaki zuen. Hala ere, astelehenean esnatu eta jan egin gura zuela esan zidan.
|
|
Autokontrol teknikak: jaten dena kontrolatzeko teknikak eta
|
gehiago
ez jateko laguntzak Elikadurarekin erlazionatutako psikologian, badira hainbat teknika, eta, horiek ongi erabiliz gero, gehiago jatera bultzatzen gaituzten ohitura edo joerak kontrolatzeko eta hobetzeko aukera eskaintzen dute. Autobehaketa eta autokontrola:
|
|
Ingalaterran, Londresko Antzokiko jatetxeak erabaki du untxia bere menutik kentzea. Astebete eskasean, 100.000 pertsonak baino gehiagok ikusi dute Animalien Berdintasuna taldeak egindako bideoa, eta 10.000 pertsona inguruk animalia
|
gehiago
ez jateko konpromisoa hartu dute, haien webgunearen bitartez. Halako berriek «min» egiten dutela onartu dute Tomas Rodriguezek eta Jose Luis Taintak.
|
2015
|
|
4 Astean 500 gramo haragi gorri baino gutxiago hartzen duzu? Minbizia Ikertzeko Mundu Funtsak gomendatzen du indibiduo bakoitzak astean 500 gramo haragi gorri baino
|
gehiago
ez jatea, kolon eta ondesteko minbizian izan dezakeen eragina dela eta. Erakunde horrek berak uste du haragi horien populazioaren batez besteko kopuruak ez lukeela astean 300 gramo baino gehiago izan behar, lehen aipatutako testuan adierazi bezala.
|
2023
|
|
Adibide ezagunenetako bat arrautzarena da. Lehen esaten zen “txarra” zela, “kolesterola handitzen zuelako”; beraz, astean hirutan baino
|
gehiagotan
ez jatea gomendatzen zen. Orain, badirudi “ona” dela, eta kezkarik gabe jan dezakegu.
|
|
Funtsezko gantz azidoak ditu, omega 3 esaterako, eta elikagai osasungarria da. Arrautza Kolesterol edukia zela eta, uste zen odoleko kolesterola handitu egiten zela, eta astean hirutan baino
|
gehiagotan
ez jatea gomendatzen zen. Proteinatan aberatsa eta kolesterola handitzen ez duena.
|