2004
|
|
" Bat, Patxi Parrat; bi, Patxi ipurdi; hiru, Patxik badu diru; lau, atsoak agurea nahi du; bost, klosk eta klosk; sei, etxe bete behi; zazpi, etxea bete zapi; zortzi, etxea bete zorri; bederatzi, etxea bete baratxuri; hamar, txakurrak marmar; hamaika, txakur zaharrak lukainka; hamabi, bota
|
itzak
platerera begi bi".
|
2006
|
|
Menu bat osa
|
dezaketen
plateren kopurua gutxitu egin da azken urteotan nabarmen, baina printzipio gastronomikoak haien oinarrian ezin dira aldatu. Gaur egun, haragi salteatuak, hegazti erreak, parrillan erreta eta abar.
|
2007
|
|
Horrek zera dio: “kontsumitzaileek gaizki uler
|
dezakete
plater edo edari bakoitzeko ordainduko dituzten azken prezioei buruz, eta, horiek ezagutzeko, gutxienez kalkulu mental zail samar bat egin behar dute, %7 gehitu behar diete, eta horrek esan nahi du informazioa ez dela gardena”.
|
|
Egia al da elur puntuan irabiatutako zuringoak hobeto muntatzen direla beti noranzko berean astintzen badira? This en arabera, galdera horiei erantzuna emanez gero, sukaldari askok modu eraginkorragoan sor
|
ditzakete
platerak, alferrikako urratsik gabe eta azken produktuari ezer ematen ez dioten osagairik gabe. Adibidez, txokolate moussea jartzen du gastronomoak.
|
2010
|
|
Proposa
|
iezadazu
plater erraz bat...
|
|
esan zenuen; eta nola guztiok geratu baikinen mutu, gehitu zenuen: . Jar
|
dezagun
plateraren neurriko izar txiki bat, ados. Jaiotzaren eskalan, ordea, platera puntu bihurtuko litzateke, eta puntua dimentsiorik ez duen arrasto ikusezina da, definizioz??; kontu hartan, baina, Teofilo Mariak zuen azken hitza, eta anaia zaharra izarraren alde lerratu zen, zu ez beste guztion onarpenarekin.
|
|
Bada, imajinatu orain Belengo izarra eguzkiaren neurrikoa zela... eta imajinatu eguzkia hor, izarra jarri nahi duzuen tokian, eta esaidazue aterpea erreko lukeen ala ez" esan zenigun;" Eta zergatik ez duzu plater baten neurriko izar txiki txikia imajinatzen?" bota zizun Domingok, ziriari ziriarekin erantzuteko prest;" Orduan eskalak gaizki daude" esan zenuen; eta nola guztiok geratu baikinen mutu, gehitu zenuen: " Jar
|
dezagun
plateraren neurriko izar txiki bat, ados. Jaiotzaren eskalan, ordea, platera puntu bihurtuko litzateke, eta puntua dimentsiorik ez duen arrasto ikusezina da, definizioz..."; kontu hartan, baina, Teofilo Mariak zuen azken hitza, eta anaia zaharra izarraren alde lerratu zen, zu ez beste guztion onarpenarekin.
|
2011
|
|
Utzi haurrek ere parte har
|
dezaten
platerak prestatzerakoan.
|
2013
|
|
Bidea luzea da oraindik ere, baina hegazkinetan, jatetxeetan eta hiri handietan eska
|
ditzakezu
plater erabat begetalak inork aurpegi arraroa jarri eta lotsarazi gabe.
|
|
Doakoa da eta balorazio handia du Itunes dendan. 2 Eramateko sukaldea Aplikazio interesgarria da lanera eraman
|
ditzakegun
plater errazak prestatzeko, hala nola gosaria edo bazkaria. Ez da oso katalogo zabala, baina bai pentsatu eta aukeratu egiten du erabiltzailea astean zehar dietetikoki gehiegi ez kargatzeko.
|
2015
|
|
Baina alderantziz ere gerta daiteke: nutrizioaren ikuspegitik asko okertu
|
dezakegu
plater bat kaloria eta gatz ugariko saltsa bat eransten badiogu; adibidez, entsalada bati saltsa arrosa botatzen badiogu.
|
|
Betiko ganba eta otarrainxka erretilua atera beharrean, bazkaltiar bakoitzari zerbitzatu
|
diezaiokegu
plater bat ongi antolatuta, bere ganbarekin, baina modu dibertigarriagoan, harritzeko eran.
|
|
AHIG: onar
|
ezazu
platera
|
2016
|
|
Osagaiak fresko edo izoztuta bidaltzen dira salmenta modu bakoitzerako ontzi egokietan. Kaxan, gainera, irudiak dituen errezeta bat sartzen da, bezeroak urratsez urrats jarrai
|
dezan
platera nola egiten den. Produktuak, gainera, errazio bidez bereizita daude; orduan, bi koilarakada olio gehitu behar badira, haria hari tapa duen flasko batean agertzen da, eta soilik plater jakin baterako behar den kantitatearekin.
|
2017
|
|
erabiltzen da. Bótaisu ona plateréra basi asko, bota
|
ezazu
plater honetara basi asko? (Leioa)?
|
|
Kontu bakarra da oilasko pusketak amaieran eranstea, zerbitzatu aurretik, errukula orriak beroak gorozkiak gera ez daitezen. Aurreko entsalada bezala, ongi funtziona
|
dezake
plater bakar gisa. 5 Pasta anitzeko entsalada Pasta entsalada, karbohidratoak dituztenez, sendoagoa da eta landare entsalada baino gehiago asetzen du.
|
2019
|
|
Irudia: seagamess Etxean, koko birrindua eta esnea erabil
|
ditzakegu
Plater edo edari bereziren bat egiteko (biak saltzen dira)) edo koko freskoa fruta fruta saltsan sartzea, beste aukera bat. Kasu horretan, gogoratu irekitzea trikimailua du:
|
|
Entsalada hau hotza edo epela ere har daiteke, espinakak eta dilistak zerbitzatuz. Askotan, proteina begetalak proteina guztia eman
|
diezaioke
platerari, eta entsalada aukera horrekin betetzen da. 5 Kanonigoak cherry tomateekin, marrubi zatitxoak, arroz integrala eta oilasko izpitua.
|
|
5 Kanonigoak cherry tomateekin, marrubi zatitxoak, arroz integrala eta oilasko izpitua. Oilaskoa berriz ere zerbitzatu
|
dezakegu
plater hotza edo epela zerbitzatzeko. 6 Aza gorria, azenario marratua, anana pusketak izokinen plateraren laurdena betetzeko, izokinaren eta patataren proteinaren bat.
|
|
Proba
|
ezazu
plater berri hau,
|
2020
|
|
Mikrouhinak. Errezetak edo zure mikrouhin motak aukera ematen badute, labe mota horretan egin
|
ditzakezu
platerak, ohiko labekoak baino %60 gutxiago kontsumitzen baitute. Hozkailua.
|
2022
|
|
–Nire amaginarreba da; nire senarra preso dago. Eska
|
ezazu
plater bat sukaldean marrubiak hartzeko.
|
2023
|
|
Abuztuan garaiko fruta eta barazkiak erabil
|
ditzakegu
plater osasungarriak eta freskagarriak egiteko. Gosaritik afarira egunero konpontzeko hainbat ideia biltzen ditugu
|
|
Bere parez pare eserita, nire platerera botatzen ditut patata batzuk, baina badaramat dagoeneko ordu erdi haiek arnasten, aldez aurretik mastekatzen ia, denbora guztian egiaztatzen ea ondo eginda dauden, zenbat gatz duten, eta joan zait apetitua, benetakoa, ahoa desiraz urtzen dizuna. Berak ordea, berak behintzat jan dezala, ordaindu ditzala nire esfortzuak, temoso jarri naiz jada, laga
|
ditzala
platerak garbi garbi, gorroto ditut jan hondarrak, badirudi denbora eta energia alferrik galtzea dela, eta goragalea etortzen zait pentsatze hutsarekin berriro hozkailuan gorde ditudala jaki bukatu gabeko horiek, atzera ere berotzeko, dastatzeko, platereratzeko. Ez nuen jatearen poza eta irrika guztiz galdu nahi.
|
|
–Ekar
|
ditzagun
platerak eta mahai tresnak.
|