2006
|
|
Bestela ere lagun
|
ditzakete
ekoizleak inportatzaileek: ekoizpena aurretiaz finantzatuz, produktuen hobekuntza alorrean aholkularitza emanez, teknika eta kudeaketa alorretan lagunduz, besteak beste.
|
2008
|
|
Arriskua jatorrian kontrolatzeak duen garrantziaren eta EBra esportatzeko duen interesaren ondorioz, Txinako Estatu Kontseiluak elikagaien kalitateari buruzko lege proiektu bat aurkeztu du Batzar Nazional Popularrean, eta elikadura segurtasunaren Europar Batasuneko printzipioa onartu du, «baserritik mahaira». Etorkizuneko legeak behartu egin
|
lezake
ekoizle txinatarra elikagaien arriskua kontrolatzera eta elikagaien segurtasunean erantzukizun handiena bere gain hartzera, bai eta elikagaien katearen fase guztietan eta jatorrian produkzioaren kontrola handitzera ere, eta elikagaiak inportatzeko neurriak muturrera eramatera. Bibliografía ARAUDIA Europako Parlamentuaren eta Kontseiluaren 178/ 2002 (EE) Erregelamendua, 2002ko urtarrilaren 28koa, elikagai legeriaren printzipio eta betekizun orokorrak ezartzen dituena, Elikagaien Segurtasunerako Europako Agintaritza sortzen duena eta elikagaien segurtasunari buruzko prozedurak finkatzen dituena.
|
2009
|
|
Hala, produktuek definitzen dituzten ezaugarriekin bat egiten dutela ziurta daiteke. Analisi mota hori aplikatuz, produktuen gutxieneko kalitatea berma
|
dezakete
ekoizleek.
|
2011
|
|
Zure webguneak gune bat du kontsumitzaileek sostengua eman diezaioten. Horrela, ekimen honen gero eta interes handiagoa erakuts
|
diezaiekete
ekoizleei eta banatzaileei. Malaysia da RSPOk ziurtatutako palma olioaren ekoizpenaren buru (%54).
|
|
Karbonoa etiketatzeko programa bat orokortuz gero, kontsumitzaileen erabakietan eragina izango luke, eta horniketa kate osoan eraginkortasuna hobetzera bultzatuko lituzke enpresak. Karbono etiketak ingurumenari buruzko erabaki hobeak hartzen lagun diezaieke kontsumitzaileei eta fabrikatzaileei Julen Rekondo Aliatec eko (Tecnalia) Erakundeekiko Harremanetarako zuzendariak (nekazaritzako elikagaien karbono aztarna kalkulatzen espezializatutako enpresa) azaltzen du nola lagun
|
diezaieketen
ekoizle eta txikizkariei: Gehiago saldu eta merkatutik kanpo gera ez litezke:
|
2012
|
|
Kontsumitzaile batek kontsumi
|
dezake
ekoizle batek ekoitzitako produktu bat, baina produktua sortzeko eta kontsumitzeko errepertorio komun bat egon behar da; errepertorio horren erabilera bere transmisioa ahalbidetzen duten instituzioek eta merkatuak mugatu edo kontrolatzen dute. Batetik, aipatutako faktoreetako bat bera ere ezin da deskribatu modu isolatuan, eta bestetik, hautematen diren harreman motak eskemaren balizko ardatz guztietan gertatzen dira.
|
|
Dibertsitate genetikoaren maila handi horrek esan nahi du ardi hazleek ekoizpen ezaugarri jakin batzuk hobetu ditzaketela, “munduko biztanle kopuru gero eta handiagoaren elikaduran paper garrantzitsua izan lezaketenak, animalia jatorriko proteinen eskaera gero eta handiagoarekin”, adierazi zuen. Ikertzaileek erabili duten teknologiak gaixotasunak eragiten dituzten aldaera genetikoak atzematen lagun dezake, eta lagundu
|
diezaieke
ekoizleei “ugalketa praktika espezifikoen bidez zenbait ezaugarri areagotzen edo ezabatzen”.
|
2013
|
|
Gainera, faktore hori oso erraz manipula
|
dezake
ekoizleak: pigmentu gehigarri bat erantsi pentsuari, eta aldatu egin dezake gorringoaren kolorea.
|
|
Andoni Zulaikak azaldu digunez «Bidasoko kontsumitzaileak Bortzirietara erakartzea ere bada asmoa, landa eremua hemen dagoenez, handiak ttikiengana gerturatzea nahiko genuke». Gainera, produktuen ebaluaketa bat egiteko aukera eskaintzen zaio erosleari eta hurbiletik ikus
|
dezakete
ekoizleek nola lan egiten duten.
|
2016
|
|
Lehenbizikoek aski izango dute energia balioa adierazita, baina nahi izanez gero, nutrizio arloko informazioa osorik ere eman
|
dezakete
ekoizleek.
|
|
Eta nahi izanez gero, ontziaren beste leku batzuetan ere berriz jar
|
ditzake
ekoizleak (energia balioa bera bakarrik, edo energia balioa eta gantzak, gantz azido saturatuak, azukreak eta gatza).
|
|
Oro har, ekoizleek eta txikizkariek esklusiboki lan egitera hitzematen diote elkarri: alde batean, bakarrik txikizkari horiek bana eta sal
|
ditzakete
ekoizleen produktuak, eta beste aldean, txikizkari horiek ezin dezakete beste marka baten produkturik sal.
|
|
Produktu eskaintza irudikapen grafikoen bitartez aurkezten da merkataritza elektronikoan. Bezero potentzialek era autonomoan eros
|
diezaiekete
ekoizleei, txikizkarien laguntzarik gabe; edo, bestela esanda, ekoizleek zuzen sal diezazkiokete xede publikoari euren produktuak. Ondorioz, bitartekaririk gabe saltzen bada online, banaketa kostuak jaits daitezke, eta, aldi berean, salmenta prezioak txikiagoak izan daitezke.
|
|
Gero eta kontsumitzaile gehiagoren eskaerak asetzeko besteko eskaintza elkarrekin bakarrik osa
|
dezaketelako
ekoizleek.
|
2020
|
|
Abokatu langela ireki
|
genezake
ekoizle txikientzat, gizon zein emakumeentzat.
|
2022
|
|
Beraz, esan daiteke informazio eskaera ez dela betetzen. 3 Las EBko estatu kide bakoitzean etiketa askok nahasketa sortzen dute eta eragin kaltegarria izan
|
dezakete
ekoizleengan. 4 Informazioaren formatua emandako aziendaren hazkuntza baldintzei dagokienez ez da egokia. Arlo horretako teknikariek ongizateari buruz egiten dituzten arazo nagusien ebaluazioa ez da jende guztiarentzat iristen.
|
2023
|
|
Astez aste emango den sei ataleko telesail labur honen erronka nagusiak izango dira askotariko erregistroak modu zentzudunean bateratzea eta tonu propio bat topatzea. Espero
|
dezagun
ekoizleek debalde xahutu ez izana esku artean eduki duten frantziar talentua eta dotorezia.
|
|
Gainerakoan, 2021ean egindako proportzio eta iruzkin bertsuak egin
|
ditzakegu
ekoizle eta ekoizpen banaketari buruz. 317 horietatik erdia baino gehiago dira (%57, 1) titulu bakarra argitaratu dutenak.
|