2002
|
|
Hona hemen proteinen batez besteko gomendioak: Jarduera Proteinak/ kg pisua Kirolari ez diren helduak 0,8 g Erresistentzia kirolariak 1,2 g Erresistentzia eta abiadura kirolariak 1,5 1.7 g Indar kirolariak 1,5 g Indar entrenamenduko kirolariak 2.0 g Laburbilduz, ia kirolari guztiek lor
|
dezakete
beren dieta arruntetako otordu arruntetatik behar duten proteina kantitatea, errendimendu ezin hobea lortzeko eta muskuluak hazteko. Ez dago diru asko gastatu beharrik proteina gehigarrietan edo aminoazido gehigarrietan.Batek behar adina kaloria kontsumitzen dituen bitartean eta bere eguneroko dietan elikagai ugari sartzen dituen bitartean, aminoazidoen konposizioa edo proteinen kalitatea egokia izango da.
|
2004
|
|
Ez hori bakarrik: beti esan izan da denboran luzaroago iraun
|
zezaketenak
beren dieta hobeto «administra» zezaketenak zirela, eta bizitzeko adinako «argaltasun» batean iraun zezaketenak. Bestela esanda, ahalik eta energia gastu txikiena zen, uste horren arabera, denbora gehiago bizitzeko aukera bermatzen zuena.
|
2006
|
|
Azek beste barazkiek baino digestio arazo gehiago sortzen dituzte, zelulosa asko dutelako eta sufre konposatu ugari dituztelako. Hala ere, tolerantzia hobetzeko oso estrategia sinpleetara jo daiteke, eta aerofagia edo digestio astunak dituzten pertsonek ere arazorik gabe sar
|
ditzakete
beren dietan. Kuminoaren eta mihiluaren eraginez, ez dira hain fratulentoak izaten, eta koiperik erabiltzen ez bada, digestioaren astuntasuna saihesten da.
|
2009
|
|
Aztertutako ikerketa lanetan ikus daitekeenez, mineral hori 1.241 miligramo eguneko hartuta, 5,2 gramoraino handitzen da gorotz iraizketa kaltzio gutxiko dieta batekin alderatuta (egunean 700 miligramo baino gutxiago). Emaitzek iradokitzen dute, halaber, eragin positiboa dutela pisuan eta gorputz osaeran, lehenago mineral hori hartzen zuten pertsonengan, eta horrek adierazten du, ziur aski, azken horiek onura handiagoa atera
|
diezaioketela
beren dietan kaltzioa gehitzeari, lehendik ere kopuru handia hartzen zuten beste batzuek baino. Emaitza bererako zenbait hipotesi Zenbait ikerketak erakutsi dutenez, kaltzio gehiago hartzen duten pertsona lodiek nabarmen murrizten dute gantz masa.
|
2012
|
|
Produktu bakoitzaren etiketa eta informazio nutrizionala funtsezkoak dira kontsumitzaileentzat, horiei esker jakiten baitute zer erosten ari diren eta horrek zer nolako eraginak eduki
|
ditzakeen
beren dietan.
|
2013
|
|
Gurasoak: familiako otorduak sustatzea (azterketek erakusten dute nerabeek familian jan nahi dutela) etxean elikagai osasungarriak egotearen erantzukizuna aukera ematen dute beren seme alabek modu autonomoan har
|
dezaten
beren dieta. Hala, kontrol irekia egitea komeni da (etxean osasungarriak ez diren elikagaien kopurua mugatzea), baina ez da kontrol zorrotz eta nabarmena egitea (eskuragarri dauden elikagaiak hartzeari buruzko murrizketak edo arauak ezartzea), 2006ko Appetite aldizkarian, Ogden ek eta 2006an kolaboratzaileek iradoki zutenez.
|