2001
|
|
Su bajuaren ondora hurbildu, egurrez ongi hornitu, gaztaina ausarki jan eta
|
etxeko
sagardoari merezi zuen estimazioa egin. Eta eguberrietako lege zaharrak kunplitu.
|
2006
|
|
Denok egin genuen zurrutada.
|
Etxean
sagardoa edan ohi genuen, ardoa garestia zen zergak ordaindu behar zituelako.
|
2012
|
|
Gainera, panel informatiboak, material interaktiboa, argazkiak eta jokoak erabiltzen dituzte azalpenetarako. Sagardo
|
Etxeak
sagardoak Euskal Herriko kulturan duen garrantzia azpimarratzen du. Dastatze gunea ere bada museoan.
|
2014
|
|
Ni, berez, oiartzuarra naiz, eta txikia nintzela
|
etxean
sagardoa egiten genuen. Noizean behin, ondoko dolare batetik ere ekartzen genuen sagardoa.
|
2015
|
|
–Begira, Karlos: jendeak gazta eskainiko dizu, txorixo muttur bat, mamie, arrautzak eta hirugiharra, ardo puska bat, edo
|
etxeko
sagardoa, ehiza, galeperrak, txerrikia, usoa, untxia eta erbia, oilasko errea, konpota, sagar erreak, oilanda, ahuntz esnea, solomoa, mingaina, txerri hankak, mondejoak, odolkiak edo txorixo egosia, idi txuleta, horrelako gauzak, badakizu, udareak eta pikuak, gereziak, intxaurrak, hesteak, eta zopa; hori dena eskainiko dizu ate joka kax kax joaten zatzaizkionean, guri behintzat hori dena eskaintz... Guk, Carok eta Barandiarango maisuak eta hirurok, bagenekien hori ongi, eta batzuetan gehiago ere eskatzen genuen, galdera eta erantzun baten artean, jan edanetik; horixe gustatzen zitzaien gainera gehien, lotsarik gabe eskatzea, konfiantza seinale berdaderotzat hartzen baitzuten etxe nagusiek, eta gu pozik; eta kapaxoa edo zumezko otarrea eramaten bazenuen barazkiz eta oilaskoz eta arrautzaz bete zezaten, hainbat hobeto oraindik; zeren, eman gogoa duenari hartu egin behar baitzaio, hartu eta eskertu eta esan edo adierazi hurrengoan saski handiagoa ekarriko duzula, zeure esker on bihotzekoa erakusteko.
|
2016
|
|
" Zuhaitzen udako edo begiko txertaketa". Irailak 10: " Sagarraren heldutasun analisiak eta
|
etxean
sagardoa egiteko hastapenak". Informazio gehiagorako eta izen emateko: 943 361 114alkartasuna@usurbil.comalkartasuna.eusAntolatzailea: Alkartasuna Kooperatiba.Elkarlanean: Usurbilgo Sagardo Egunaren Lagunak, Alkartasuna Usurbilgo Baserritarren Kooperatiba, NOAUA! Kultur Elkartea, Usurbilgo Sagastia E.M., Sagardoaren Unibertsitatea, Gipuzkoako Sagardogileen Elkartea, Bizi Sagardoa, Usurbilgo Udala.
|
2017
|
|
Iragarri dutenez gainera, abiatzear duten ikasturtean bideratu asmo duten proiektu berri baten inguruko xehetasunak eskainiko dituzte.Alkartasuna Kooperatiba“Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak”Irailaren 9an, 09:00: 00 artean Potxoenean, Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiainen eskutik. Izen ematea 15 eurotan (bazkideek doan) bideotatik: 943 361 114alkartasuna@usurbil.comBasalandare xaboien tailerraIrailaren 16an 09:00: 00 artean, Potxoenean.
|
|
Iragarri dutenez gainera, abiatzear duten ikasturtean bideratu asmo duten proiektu berri baten inguruko xehetasunak eskainiko dituzte.Alkartasuna Kooperatiba“Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak”Irailaren 9an, 09:00: 00 artean Potxoenean, Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiainen eskutik. Izen ematea 15 eurotan (bazkideek doan) bideotatik: 943 361 114alkartasuna@usurbil.comBasalandare xaboien tailerraIrailaren 16an 09:00: 00 artean, Potxoenean.
|
2018
|
|
Aurtengo sagardopotean parte hartuko duten ostalariek hainbat sagardotegitako sagardoa eskainiko dute datorren asteazkenean: Txartelek eta Txemak, Mina
|
etxeko
sagardoa; Avenidak eta Busek, Aburuzakoa; Zumaburuk, Izetakoa; Yolandak, Itxas Burukoa; Eguzkik, Rufinokoa; Buenetxeak, Alorreneakoa; Primeranek, Saizarrekoa; Arkupek, Begiristaingoa; eta, azkenik, Bereziartuakoa Viña del Mar tabernak.
|
|
" Sagarraren heldutasun analisia.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak", saioa eskainiko dute Aitor Etxeandiak eta Egoitz Zapiainek. Izen ematea eta informazio gehiago: 943 361 114alkartasuna@usurbil.comAntolatzaileak:
|
|
" Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak", Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiainekin.Izen ematea eta argibide gehiago: 943 361 114alkartasuna@usurbil.com6 SAGASTIAK LORETANIrailak 23, igandea 11: 00 Bertso Ibilaldia Zubietako hipodromotik.Zehaztasunak: " Usurbil eta Zubieta inguruan ibilbidea, sagastiak ezagutuz Oihana Iguaran eta Andoni Egaña bertsolarien eskutik. Ondoren, mokadua Iruin Sagardotegian". Irailak 24, astelehenetik iganderaSagar erakusketa iraunkorra Sutegiren erakusleihoan. Zehaztasunak:
|
|
Sagargintza lanetan ari eta egurraren soinuak eman zion izaera Txalapartari, eta jaialdi batekin ospatuko dugu Usurbilen Sagardoak, egurrak eta Txalapartak herrian duten lekua". Abenduak 16, igandeaSan Tomas Azoka: babarrun lehiaketarekin batera,
|
etxeko
sagardoen dastaketa eta lehiaketa.Egitasmoaren sustatzaileak: Alkartasuna Usurbilgo Baserritarren Kooperatiba; NOAUA!
|
|
" Sagarraren heldutasun analista.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak", Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiainekin.Prezioa: 96 euro ikastaro guztiko saioak, Alkartasuna Kooperatibako bazkideek doan.
|
2019
|
|
Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak. Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiain.
|
|
Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak. Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiain.
|
|
Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak. Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiain.Oharra:
|
2020
|
|
" Sagarraren heldutasun analisiak.
|
Etxean
sagardoa egiteko hastapenak". Aitor Etxeandia eta Egoitz Zapiain. Irailak 19:
|
2021
|
|
Alkizako (Gipuzkoa) Garmendia Azpikoa baserriko txakur zaindariak zaunka betean egiten du harrera. Barruan entseguan ari direnek, berriz, beren instrumentuak atariraino aterata, musikaz eta kantuz, irribarre betean [patata tortillarena eta
|
etxeko
sagardoarena... ez dira denak hemen jartzekoak].
|
2022
|
|
Busca Isusi gastronomoak(), saiakera gisa,
|
etxean
sagardoa distilatu eta lagunartean kontsumitu zuten pattar hura sagardoz bataiatu zuen (Normandiako calvados gogoan). Distilatutako likidoa haritzezko barriketan gorde eta, hortik bi urtera gutxienez, pattarra egina dago, baina pausaldia luzatzen bada, are eta finago bihurtuko da:
|
2023
|
|
Hiru Arima.
|
Etxeko
sagardo naturala. " Gure marka da.
|
|
Hiru Arima.
|
Etxeko
sagardo naturala. " Gure marka da.
|