2021
|
|
9 catering enpresaren zerbitzuak eta
|
etxez
etxeko menuak alderatu ditugu, zer eskaintzen duten, zenbat balio duten eta bakoitzaren onena eta txarrena zer den azaltzeko.
|
|
Elikadura eta nutrizioari buruzko ezagutza txiki batzuk izanda,
|
etxez
etxeko menuak egiten dituzten enpresa batzuek dieta osasungarria, askotarikoa eta aberatsa egiten laguntzen digute. Zer eskaintzen dute?
|
|
Ohiturak aldatzeko arrakastaren giltzarria itsasgarritasuna da, eta, elikaduraren kasuan, oso lotuta dago plazerarekin; beraz, ez du ezertarako balio gustuko ez badugu menu orekatua eskainiko digun enpresa bati emateak. Artikulu honetan,
|
etxez
etxeko menuen bederatzi web orri konparatzen ditugu, eta bakoitzaren onena eta txarrena xehetasunez kontatzen dizkizugu.
|
|
Epe luzera, gure poltsikorako eta gure osasunerako interesgarriagoa izango da plater osasungarriak hartzea, gustuko ditugunak, eta gure sukaldean sartzea. Baina denborarik, gogorik edo sukaldean aritzeko aukerarik ez dugunean, catering enpresak eta
|
etxez
etxeko menuak irtenbide gisa ikusten dira. Baliteke egun guztietarako aukera bat ez izatea, edozein poltsikok ez baitie uzten, baina, agian, interesgarria izango litzateke zerbitzu mota hori erabiltzea plater horiek aukeratzeko; izan ere, zaila delako edo erakargarri egiteko baliabiderik ez dagoelako, askoz gehiago kostatuko zaigu gure ohiko elikaduran sartzea, hala nola lekaleak edo arraina.
|
|
Etxean jatea:
|
etxez
etxeko menuak hazten dira Burua. Bakardadeak eta depresioak ere, gizartean hain aktiboak ez diren adineko pertsonen egoera ohikoenek, desnutrizio arriskua areagotzen dute.
|
2023
|
|
Etxera eramateko prestatuta dagoen menu baten adibidea da, neurri handi batean adineko pertsonek eskatzen duten zerbitzua. Baina beganoek, singleek edo kirolariek ere izena ematen dute aukera horretan.’ Asteroko
|
etxez
etxeko menuen negozioa pixkanaka hazten ari da, baina gorengo maila konfinamenduaren urtean iritsi zen, eskaera kopurua %400 igo baitzen, sektoreko iturriek adierazi dutenez. Zein da arrakastaren gakoa?
|
|
Enpresa horrek, urtez urte, «herri gehiagotan banatuta dauden bezero gehiagori» bidaltzen dizkie menuak. Hala ere,
|
etxez
etxeko menuen negozioak hazteko tarte handia du oraindik, eta Donfogon.com ek aitortu du. «Biztanleriaren zati txiki bat baino ez du erosten, eta, beraz, oraindik gehiago zabal daiteke».
|
|
Irudia: Arrosadia222
|
Etxez
etxeko menuen enpresek beren errezetak prestatzen dituzte (pintxoak eta entsaladak, gisatuak, pasta eta arrozak, barazkiak, haragia eta arraina), %100 osagai naturalekin, «koloratzailerik eta gehigarri erantsirik gabe», azaldu du Gasek. Oro har, produktuak «hornitzaile lokalenak» dira, Mana Foods ek adierazten duen bezala, eta horiekin «etxeko benetako platerak, herriko amonak prestatuko balitu bezala» prestatzen dira, Don Fogón.com en arabera.
|