Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 5

2001
‎· Interesgarria izan daiteke azukrea ez hartzea edo gozagarri akalorikoekin ordezkatzea (ez dute kaloriarik eta, beraz, energiarik ekartzen), hala nola sakarina, ziklamatoa, aspartamoa. Produktu horiek, kanelarekin eta banillarekin batera, etxeko errezetak egiteko erabil daitezke. Argaltzeko dieta egiteko orduan, kaloria gutxien dituzten elikagaiak aukeratzeaz gain, platerak prestatzeko modua eta horiei gehitzen zaien olio kopurua ere kontuan hartu behar dira, bai janaria prestatzeko bai ontzeko.
2017
‎Etxekoa izendapena asko estimatzen dute kontsumitzaileek; tomate saltsa horiek etxeko errezetekin eginak izaten dira, eta hortik datorkie izena.
2018
‎Artikulu honetan, egokienak zein diren zehazten da. «Supermerkatuko elikagaiak gizakientzat pentsaturik daude, eta eros ditzakegu txakurrentzako etxeko errezetak egiteko, batez ere animalia jatorriko proteinak dituztenak, hala nola oilaskoa, txahal haragia eta arraina», dio Carlos Alberto Gutiérrezek, albaitariak eta dietista zakurrak. Ideia gehiago?
‎Arrain egosia eta arroz pixka bat ere parteka ditzakezu beti ere albaitariak gainbegiratua, eta lau hankako laguna noizean behin. «Oilaskoa, txahal haragia eta arraina ere supermerkatuko elikagaiak dira, eta txakurrentzako etxeko errezetak egiteko eros ditzakegu, albaitariaren zaintzapean». Gogoratu Carlos Alberto Gutiérrezek, albaitariak eta txakurren nutrizionistak.
2023
‎Sodioa hartzea Egunero hartzen dugun sodioaren %10 inguru elikagai freskoetan dago. Sodioaren %15 gatz (edo bestelako ongailu) gisa gehitzen da etxeko errezetak egitean. Gainerako %75a elikagai prozesatuetatik dator, «gatz ikusezina» izenekoa.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia