2003
|
|
Esango deutsagu?...
|
Etxeko
edaria da: ardao baltza, limoi eta laranja ura, rona, ginebra, kasa, azukerea eta osagai sekretua.
|
2007
|
|
Halaz ere, nutriente horiek berak erdiets daitezke
|
etxean
edari isotoniko bat eginez, hara: litro bat ur irakin, koilaratxo bat sodio bikarbonato, bi koilarakada azukre, kafe koilaratxo bat gatz eta limoi bat edo biren zukua.
|
2012
|
|
Gainera, ahaztu egin behar dira alkohola, tabakoa, zorizko jokoak eta tabernetara edo etxetik kanpoko afarietara joatea. «Bulkada»ren kontsumoak (janaria eta
|
etxetik kanpoko
edaria barne) eragin handia du krisian; izan ere, bezeroak ez dira joaten tabernetara eta jatetxeetara, etxean gehiago kontsumitzeko. Alde horretatik, etxean janaria prestatzeak eta janaria fianbrera edo tupperwarean eramateak aurrezki handia ekar dezake.
|
2015
|
|
Biek alkoholizatuta amaitu zuten. Lagunak saiatu ziren Rosamundek ez zezan gehiago edan, bere
|
etxeko
edari guztiak erretirarazi zituzten. Joaten zen festetan agindua emana zegoen zukuak baino ez ziezaioten emakume hari zerbitzatu.
|
2016
|
|
11: 30etatik aitzina, ostatua:
|
etxeko
edariak (halanola Abbadiako" Bizikiak" sagar jus eta sagarnoa) eta ekoizleek prestatutako platerak.
|
2019
|
|
egun bakoitzean ordu erdi oinez ibiltzea, egunean hiru aldiz txakurrarekin paseatzea hamar minutuz, metrotik edo autobusetik geltoki bat lehenago jaistea eta etxera edo lanera joatea… 4 Alkohol gutxiago edatea Alkohola oso onartuta dago gure gizartean, eta osasun arazo askoren erantzule da.
|
Etxean
edari alkoholdunik izan gabe alkoholaren kontsumoa murriztea proposa dezakegu, edo «alkoholik gabeko egunak» ezarriz, hala nola astelehenetik ostiralera. Garrantzitsua da hau aipatzea:
|
2021
|
|
4.090€. Pago hostoz egin
|
etxeko
edari berria ekoizteko.
|
|
Batez beste, 4 kilo txokolate eta kakao baino gehiago jaten ditugu pertsonako 2020an.
|
Etxean
edari alkoholdun gehiago Espainiako etxeek edari gehiago kontsumitu zuten 2020an. Zehazki, aurreko urtean baino %13, 3 gehiago.
|
|
Batez beste, 4 kilo txokolate eta kakao baino gehiago jaten ditugu pertsonako 2020an. Etxean edari alkoholdun gehiago Espainiako
|
etxeek
edari gehiago kontsumitu zuten 2020an. Zehazki, aurreko urtean baino %13, 3 gehiago.
|
2022
|
|
Hala, azken horietan BEZaren igoera aplikatuta, freskagarrien kontsumoa, azukrearekin edo azukrearekin, beste edari osasungarri batzuekin ordezkatu nahi da, hala nola urarekin. Izan ere, kontuan hartu behar da kontsumoa handia den
|
etxeetan
edari horiek ez direla une jakin baterako erabiltzen, baizik eta egunero hartzen direla; adibidez, janaria laguntzeko, uraren ordez. Pertsona askok galdetzen dute zer txarra duten gozagarridun freskagarriek, azukrerik ez badute, ez dute kaloriarik ematen eta ez dira kariogenikoak.
|
2023
|
|
|
Etxeko
edari polit eta freskagarrien aukerak askotarikoak dira. Besteak beste, zukuak, fruta eta barazki irabiakiak edo fruta zukuak dituen ur zaporetsua, azukrerik, eztirik eta bestelako gozagarririk gabeko askotariko infusioak ditugu:
|
|
Jogurtarekin lortuko da, bai landare jogurtarekin, bai behi edo ardi esnearekin. Horrela,
|
etxeko
edari horien testurak dibertsifikatu egiten dira. Nektarina eta azenarioa likidotzea Nektarinak garbitu eta laurdenetan zatitu, hezurra baztertuz.
|