2002
|
|
Produktu bioziden ebaluazioa, baimena eta merkaturatzea arautzen dituen dekretua berriki onartu denez, gaur egungo lehen mailara itzuli da estatistika ofizialek islatzen duten defizita, bai
|
etxeko
bai industriako elikagai prozesuetako higieneari dagokionez. Gero eta gehiago erabiltzen den arren, datuetatik aplikazio desegokia ondorioztatzen da.
|
2003
|
|
Hozketa da kontserbatzeko tratamendurik zabalduena eta aplikatuena, bai
|
etxean
bai industrian. Abantaila nagusi bat du:
|
2007
|
|
Higiene neurri egokiak hartzea eta instalazioak egokitzea funtsezko faktoreak dira sukaldeetan izurriteak saihesteko, bai
|
etxeetan
bai industrian.
|
2009
|
|
Hotza da elikagaiak kontserbatzeko sistema unibertsalenetako bat, bai
|
etxean
bai industrian. Haren abantaila nagusia da elikagaietako mikroorganismo patogenoen jarduera mantsotzen duela eta, ondorioz, haien bizitza erabilgarria luzatzen duela.
|
2010
|
|
Beraz, beste behin ere, mikrouhinen denbora eta potentzia behar bezala zehaztu behar dira elikagai sendo bat lortzeko, hasierako masaren zati bat galdu gabe; masa hori egokia da ikuspegi organoleptikotik eta patogenorik gabe. Elikadura propietate ukiezinak Premisa hori da mikrouhinen arrakastaren oinarria, bai
|
etxean
bai industrian. Azterlanaren arduradunek azpimarratzen dute ezen, mikrouhinak industrian galdatzeko metodo gisa erabiliz, jarduera entzimatiko nulua duen eta jatorrizko produktuaren ia antzeko kolore eta testura ezaugarriak dituen landare bat lortzen dela, eta, gainera, azken produktua hobetu egiten dela galdarraztatuz lortutako kontserbekin alderatuta.
|
2013
|
|
Espazio gehiago irabazi eta osasungarria ez zen espazio bat saihestea helburu zuen Ego ibaiaren estaltzea izan zen proiekturik esanguratsuena, estolderia, ur hornikuntza, argiztapena eta kale berrien egituraketarekin batera. Gainera herriaren zabalgunea eta industriarako eta aisialdirako espazio espezifikoak ere planteatu ziren, bai
|
etxeek
bai industriek jarraitu behar zituzten gutxieneko argiztapen eta espazio ezaugarriak azpimarratuz eta, hortaz, aurreko urteetako egoera hobetuz.
|
|
Garrantzitsua da, halaber, instalazioen diseinu higienikoa, biofilmen eraketarekiko erresistenteak diren material egokienak erabiliz garbiketa prozesua errazteko. Garbiketako produktu kimikoak eta desinfektatzaileak aplikatzea, bai
|
etxean
bai industrian, biofilmak ezabatzeko modurik onenetakoa da. Beraz, zeregin garrantzitsua dute biofilmen prebentzioan lau faktore hauek:
|
|
Barazki batzuek, hala nola orburuak, pepinoek edo eskarolak, kontserbatzeko moduak ez du herdoilaren aurka egiten, hozkailuan, izoztuan edo kontserban gordetzen badira. Hoztea da gehien erabiltzen eta aplikatzen den tratamenduetako bat, bai
|
etxean
bai industrian. Elikagaien segurtasunari dagokionez, sistema horrek mikroorganismoen jarduera mantsotzen du, eta, ondorioz, elikagaien osagaien degradazioa atzeratzen du.
|