Emaitzak: 9
2001 | ||
Kalitate irizpideak erosketan, manipulazioan eta higienean Produktu hau erostean, ondo begiratu behar diegu etiketatzeari eta ontziaren egoerari, iraungitze edo kontsumo data lehenetsiei eta nutrizio etiketari (produktua bitaminaz edo mineralez aberastuta dagoen edo ez, etab.).), beste marka bateko baliokidearekin alderatzeko. Ontzia ireki ondoren, hoztu egin behar da, eta gehienez ere hiruzpalau | eguneko epean kontsumitu, hasierako propietateak aldatu ez daitezen. | |
Kontserbazioa eta higienea: Oraindik berde dagoen kirtena hoztu egin daiteke heltzea atzeratzeko, edo giro tenperaturan eduki, gazitasun punturik onena lortzeko; hortik aurrera, gehienez ere 5 | eguneko epean kontsumitu behar da. Kirten helduak oso sentikorrak dira kolpe mota guztiekiko, eta, beraz, batuketaz manipulatu dira. | |
2002 | ||
Ontzia oraindik ireki ez denean, nahikoa da leku fresko eta argitik babestuta gordetzea. Hala ere, behin irekita, erraz kutsa daiteke; beraz, hozkailuan gorde eta 3 | eguneko epean kontsumitu behar da. | |
Ondo begiratu behar dugu ontziaren etiketa eta egoera, iraungitze datak edo kontsumo data gomendatuak. Ontzia ireki ondoren, hoztu egin behar da, eta gehienez ere hiruzpalau | eguneko epean kontsumitu, hasierako propietateak aldatu ez daitezen. | |
Egokiena elikagaiak izoztu aurretik hoztea litzateke, beren egitura gorde dezaten. – Soberakinak bi | eguneko epean kontsumitzea komeni da. Produktu batzuk egoera onean mantentzen dira hiru egunetik bostera bitartean, baina zenbat eta denbora gehiago eduki jaki prestatua, orduan eta handiagoa izango da elikagaiak intoxikatzeko arriskua. | |
2005 | ||
Arriskurik gabeko kontserbazioa Galeperra freskoa bada, alderik hotzenean gorde behar da. hozkailuarena, eta gehienez ere 2 | eguneko epean kontsumitu behar da. erosi edo ehizatu ondoren. | |
2007 | ||
Desizoztu ondoren, ez izoztu berriro barazkiak. Barazkiak desizoztu ondoren, komeni da egun berean prestatzea edo gehienez ere 4 | eguneko epean kontsumitzea. Ez dira berriro izoztu behar, jatorrizko ezaugarriak galduko bailituzte. | |
2012 | ||
Irudia: Paul Grant Ez da komeni barazkiak erostea, hiru edo lau | eguneko epean kontsumituko ez badira, oso elikagai galkorrak baitira. Gainera, denbora onarekin, degradazio prozesua azkartzen da. | |
2016 | ||
Barazkiak eta frutak kutsatzeko arriskua murrizteko, erosten direnean hasi behar da, egoera ezin hobean, usain txarrik gabe edo hondatuta dauden elikagaiak erosi behar baitira (ontzi hautsiak edo kolpeak dituzten piezak). Gainera, gehienez ere bi | eguneko epean kontsumitzen ez badira, hobe da ez hartzea, oso elikagai iraungiak baitira. Gordinik jaten diren elikagai horien segurtasuna, gehienetan, funtsezko ardatz baten inguruan dabil: |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
eguneko | 9 (0,06) |
Lehen forma
eguneko | 9 (0,06) |
Argitaratzailea
Consumer | 9 (0,06) |
Konbinazioak (2 lema)
eguneko epe | 9 (0,06) |
Konbinazioak (3 lema)
eguneko epe kontsumitu | 9 (0,06) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |