Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2004
‎tortitak, memelak, gazta edo txorizoa, kasu batzuetan txokolatezko katilu batekin eta ogi gozo zati bat. Egunean zehar otordu horietakoren bat egin daiteke kafetegi askotan edo kaleko saltokietan, non dastatu antojito ohikoenak. Platerek zapore bizia dute eta akonpainamendua egiteko, Mexikoko garagardo freskagarri eta leuna.
‎Batek elikagaiei buruzko informazioa ematen du produktua erosi aurretik, eta besteak, prestatu edo kontsumitzeko unean. Jatetxe arloko informazioa Etiketatzearen kontuak, oraingoz, jatetxe arloko operadoreei eragiten ez dien arren, herritarrak gero eta gehiago erabakitzen du egunean otordu bat edo gehiago etxetik kanpo egitea, eta osasun egoera kontrolatzeko behar den nutrizio informaziorik ez duen esparru batera hurbiltzen da, bihotzeko gaixotasun koronarioa izateko arriskuari dagokionez behintzat. Alde horretatik, nutrizio alderdiei buruz trebatutako kontsumitzaile batek jatetxe batean eska dezakeen informazioa gero eta egokiagoa izan behar da kontsumitzen duenaren errealitatearekin, eta, agian, behar bezala egiaztatua.
2011
‎Beraz, hura baztertzea ez dago inola ere justifikatuta”, nabarmendu zuen La Paz ospitaleko Nutrizio Kliniko eta Dietetikoko unitateko buruak eta ikerlanaren zuzendariak, Carmen Gómez doktoreak. Gainera, jarraipenaren arabera, ogia jaten zutenak aseago sentitzen ziren jan eta 60 eta 90 minutura, eta hobetu egin ziren kaloria mailak, karbohidrato ekarpena eta egunean otordu gehiago egin zituzten. Hala ere, tratamenduaren helburua zen elikadura ona izaten eta eguneroko bizitzan ariketa fisikoa sartzen irakastea —astean hiru aldiz erritmo onean ibiltzea— “Jarduera fisikoa ez da funtsezkoa pisua jaisteko, baizik eta dieta uzten denean errazago berreskuratzeko”, azaldu zuen Gómezek.
2012
‎Halaber, janariak zatitu egin behar dira. Hobe da zaharrak egunean otordu txiki batzuk hartzea, gutxi eta ugari baino, okerrago onartzen dituelako. “Eta saihestu egin behar zaizkio plater koipetsuak, gehiago kostatzen baitzaio digeritzea”, dio Rodríguez Mañasek.
2013
‎Kanpaina horiekin bat dator hezkuntza proposamena, ikasleentzako jantoki bekak lortzeko proiektu bati ekin diona. «Haurrek oinarrizkoa den zerbait jasotzeko aukera izatea nahi dugu, egunean otordu oso bat bezala», adierazi du. Laguntza emateko, gogoan izan gure herrialdean bizi diren haurren% 25 gaizki elikatuta daudela eta azken bost urteetan milioi erdi txiki pobreziaren biktima bihurtu direla.
‎Gainera, boniatoen A bitaminaren eta karotenoide karotenoideen aberastasunak mukosen zainketan eta konponketan patatak nabarmentzen ditu. Haragiari dagokionez, komeni da zuhur jokatzea eta hasierako egunetan otordu solidoarekin muga egitea azkarrago edo beranduago, haurraren bilakaeraren arabera, baserriko oilasko edo indioilar oilaskoaren giharra zuriekin. Untxiak, gantz gutxi duenez, muskulu zuntz luzeagoak ditu, eta horiek digeritzeko zailagoak dira.
2015
‎familiak ahalmen ekonomikorik ez zuten haurrak egunean hainbat otordu egiteko adina. GKE Hezkuntza orduan jarri zuen abian proiektua» Jantokiko bekak «familia behartsuetako haurrei egunean otordu oso bat bermatzeko; ekimenak indarrean dirau ikasturte honetan. Lau adingabetik batek malnutrizioa Espainian Beraz, erakunde honek konpromisoa hartzen du gutxienez eskolako jantokiaren prezioaren erdia finantzatzeko.
2017
‎Dermatologiako eta Benereologiako Espainiako Akademiako Azal Sanoa Fundazioak azpimarratu du tumore horien %80 txikitatik gutxitu daitezkeela fotofabesarekin, eguzkiarekiko esposizio desegokiak kalte metakorrak eta iraunkorrak eragiten baititu larruazalean. 6 Gosaritan gosaldu Ez dira gutxi egunean otordu bat edo bi ateratzen diren pertsonak. Presak aitzakia hartuta, gosaria da ahaztuena.
2023
‎Janarien maiztasunari eta kantitateari dagokionez, kumeek egunean hainbat otordu izango dituzte, kopuru txikiagokoak. Txakur helduei, ordea, egunean otordu bat edo bi eskain dakizkieke. Bai ekoizleek, bai albaitariak, bai txakurren elikaduran adituak, zakurrak bizi den une bakoitzean behar duen kantitatea eta maiztasuna egokitzeko jarraibideak eman ditzakete.
‎Profesional batek orienta dezake ongien zein diren onuragarrienak eta zein giza elikagai diren txakurrarentzat kaltegarriak. Hobe da kanitxe txakurkumeek egunean hiruzpalau aldiz jatea, errazio txikiak, eta helduak diren heinean, egunean otordu bat edo bi baino gehiago jatea. f52c Canicheko gaixotasunak Txakur oso osasuntsuak eta erresistenteak dira txakurrak, baina ez dute izaten gaixotasun edo osasun arazo ohikoenak.
‎Goi zuzendaritzako, aholkularitzetako, giza baliabideen bulegoetako eta sukaldaritza eskoletako bilera askotan erabiltzen den mantra berria da. Baina Eguberrietako menuetan ere aplika daiteke, kontuan hartuta hamabost egunetan otordu eta afari asko antolatzen direla, eta horietan haragi, arrain, barazki, kanape eta abarrez osaturiko platerak izaten direla. dena probatu nahi dugu. Gainera, etxeetako kultura aniztasuna gero eta handiagoa da; gizarte sareen eta norberaren esperientzien bidez hainbat eta hainbat errezeta eskura izateak menuak gero eta nazioartekoago bihurtzen ditu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia