2004
|
|
tortitak, memelak, gazta edo txorizoa, kasu batzuetan txokolatezko katilu batekin eta ogi gozo zati bat.
|
Egunean zehar
otordu horietakoren bat egin daiteke kafetegi askotan edo kaleko saltokietan, non dastatu antojito ohikoenak. Platerek zapore bizia dute eta akonpainamendua egiteko, Mexikoko garagardo freskagarri eta leuna.
|
|
Batek elikagaiei buruzko informazioa ematen du produktua erosi aurretik, eta besteak, prestatu edo kontsumitzeko unean. Jatetxe arloko informazioa Etiketatzearen kontuak, oraingoz, jatetxe arloko operadoreei eragiten ez dien arren, herritarrak gero eta gehiago erabakitzen du
|
egunean
otordu bat edo gehiago etxetik kanpo egitea, eta osasun egoera kontrolatzeko behar den nutrizio informaziorik ez duen esparru batera hurbiltzen da, bihotzeko gaixotasun koronarioa izateko arriskuari dagokionez behintzat. Alde horretatik, nutrizio alderdiei buruz trebatutako kontsumitzaile batek jatetxe batean eska dezakeen informazioa gero eta egokiagoa izan behar da kontsumitzen duenaren errealitatearekin, eta, agian, behar bezala egiaztatua.
|
2011
|
|
Beraz, hura baztertzea ez dago inola ere justifikatuta”, nabarmendu zuen La Paz ospitaleko Nutrizio Kliniko eta Dietetikoko unitateko buruak eta ikerlanaren zuzendariak, Carmen Gómez doktoreak. Gainera, jarraipenaren arabera, ogia jaten zutenak aseago sentitzen ziren jan eta 60 eta 90 minutura, eta hobetu egin ziren kaloria mailak, karbohidrato ekarpena eta
|
egunean
otordu gehiago egin zituzten. Hala ere, tratamenduaren helburua zen elikadura ona izaten eta eguneroko bizitzan ariketa fisikoa sartzen irakastea —astean hiru aldiz erritmo onean ibiltzea— “Jarduera fisikoa ez da funtsezkoa pisua jaisteko, baizik eta dieta uzten denean errazago berreskuratzeko”, azaldu zuen Gómezek.
|
2012
|
|
Halaber, janariak zatitu egin behar dira. Hobe da zaharrak
|
egunean
otordu txiki batzuk hartzea, gutxi eta ugari baino, okerrago onartzen dituelako. “Eta saihestu egin behar zaizkio plater koipetsuak, gehiago kostatzen baitzaio digeritzea”, dio Rodríguez Mañasek.
|
2013
|
|
Kanpaina horiekin bat dator hezkuntza proposamena, ikasleentzako jantoki bekak lortzeko proiektu bati ekin diona. «Haurrek oinarrizkoa den zerbait jasotzeko aukera izatea nahi dugu,
|
egunean
otordu oso bat bezala», adierazi du. Laguntza emateko, gogoan izan gure herrialdean bizi diren haurren% 25 gaizki elikatuta daudela eta azken bost urteetan milioi erdi txiki pobreziaren biktima bihurtu direla.
|
|
Gainera, boniatoen A bitaminaren eta karotenoide karotenoideen aberastasunak mukosen zainketan eta konponketan patatak nabarmentzen ditu. Haragiari dagokionez, komeni da zuhur jokatzea eta hasierako
|
egunetan
otordu solidoarekin muga egitea azkarrago edo beranduago, haurraren bilakaeraren arabera, baserriko oilasko edo indioilar oilaskoaren giharra zuriekin. Untxiak, gantz gutxi duenez, muskulu zuntz luzeagoak ditu, eta horiek digeritzeko zailagoak dira.
|
2015
|
|
familiak ahalmen ekonomikorik ez zuten haurrak egunean hainbat otordu egiteko adina. GKE Hezkuntza orduan jarri zuen abian proiektua» Jantokiko bekak «familia behartsuetako haurrei
|
egunean
otordu oso bat bermatzeko; ekimenak indarrean dirau ikasturte honetan. Lau adingabetik batek malnutrizioa Espainian Beraz, erakunde honek konpromisoa hartzen du gutxienez eskolako jantokiaren prezioaren erdia finantzatzeko.
|
2017
|
|
Dermatologiako eta Benereologiako Espainiako Akademiako Azal Sanoa Fundazioak azpimarratu du tumore horien %80 txikitatik gutxitu daitezkeela fotofabesarekin, eguzkiarekiko esposizio desegokiak kalte metakorrak eta iraunkorrak eragiten baititu larruazalean. 6 Gosaritan gosaldu Ez dira gutxi
|
egunean
otordu bat edo bi ateratzen diren pertsonak. Presak aitzakia hartuta, gosaria da ahaztuena.
|
2023
|
|
Janarien maiztasunari eta kantitateari dagokionez, kumeek egunean hainbat otordu izango dituzte, kopuru txikiagokoak. Txakur helduei, ordea,
|
egunean
otordu bat edo bi eskain dakizkieke. Bai ekoizleek, bai albaitariak, bai txakurren elikaduran adituak, zakurrak bizi den une bakoitzean behar duen kantitatea eta maiztasuna egokitzeko jarraibideak eman ditzakete.
|
|
Profesional batek orienta dezake ongien zein diren onuragarrienak eta zein giza elikagai diren txakurrarentzat kaltegarriak. Hobe da kanitxe txakurkumeek egunean hiruzpalau aldiz jatea, errazio txikiak, eta helduak diren heinean,
|
egunean
otordu bat edo bi baino gehiago jatea. f52c Canicheko gaixotasunak Txakur oso osasuntsuak eta erresistenteak dira txakurrak, baina ez dute izaten gaixotasun edo osasun arazo ohikoenak.
|
|
Goi zuzendaritzako, aholkularitzetako, giza baliabideen bulegoetako eta sukaldaritza eskoletako bilera askotan erabiltzen den mantra berria da. Baina Eguberrietako menuetan ere aplika daiteke, kontuan hartuta hamabost
|
egunetan
otordu eta afari asko antolatzen direla, eta horietan haragi, arrain, barazki, kanape eta abarrez osaturiko platerak izaten direla. dena probatu nahi dugu. Gainera, etxeetako kultura aniztasuna gero eta handiagoa da; gizarte sareen eta norberaren esperientzien bidez hainbat eta hainbat errezeta eskura izateak menuak gero eta nazioartekoago bihurtzen ditu.
|