2002
|
|
Bi izarrekoek 12ºC hartzen dute, elikagai izoztuak 2
|
egunez
kontserbatzeko aski; baina ez dute balio elikagaiak izozteko.
|
|
Ondorengoberrerabileretan, aurrez ehortzitakoen gorpuak alboratuz joaten ziren, objektuekjatorrian zuten egonera aldaraziz, eta, horren ondorioz, testuingurua galaraziz, ezinbaitugu jakin zantzu bakoitzak (tresna, ikatz, etab.) zer nolako harremana zuenhilotzekin. ...erabakiei (hezurrak alboratzea, ganbera eratzenduten harlauzetako bat tinkatzea, ganberaren forma eraldatzea, etab.) gehitu beharzaizkiela hainbat prozesu natural (zuhaitzak haztea, etab.) eta informazio antropiko (tumuluko harriak aprobetxatzea, etab.) ugari galarazi dituzten faktore modura1.Berezko prozesu fisiko kimikoek ere badute beren eragina; nahikoa litzateke gizahezurrak disolbatzea, gaur
|
egun
kontserbatzen diren egiazko atu izaerako gauzakien testuingurua desagertzeko eta horien interpretazioa ezinezko bihurtzeko. Gipuzkoako eta Bizkaiko hareharrizko eremuetan ehortzitakoen giza hezurrenkontserbazioa eta metal arruntena (kobrea eta brontzea) oso txarra izan ohi da.
|
2004
|
|
Gainera, 7 edo 8
|
egunean
kontserbatzen dira, beti ere hoztuta.
|
2008
|
|
Prestakin horien osagai nagusia moldeko ogia da, eta, barrako ogiarekin alderatuta, badu abantaila bat: zortzi edo bederatzi
|
egunez
kontserbatzen da egoera ezin hobean, iraungitze dataren arabera, nahiz eta koipe gehiago duen. Oso ohikoa da eguneko ogirik ez dagoenean erabiltzea.
|
2009
|
|
Zaldi haragiak, lehen ere esan dugu, gozo ukitua du; izan ere, beste haragiek baino azukre gehiago izaten ditu, nahiz eta horiek ere desagertu egin daitezkeen animalia hiltzean (akitu egiten dira) edo hainbat
|
egunez
kontserbatzen bada jan aurretik.
|
2013
|
|
Eraiki ziren, eta
|
egun
kontserbatzen ez diren, etxebakarrak eraikitzeko proiekturik esanguratsuenak industrien jabeek enkargatutakoak dira. 1940an José González Orbeak etxea enkargatu zion Raimundo Alberdiri enpresaren lursailetan, erregionalismoarekin bat egiten zuen azalera handiko proposamena zen382 Urte batzuk geroago, 1951n, leku berean, Joaquín Domínguez Elóseguik Orbeari etxe eta bulegoetarako egin zion proiektuan, berriz, Escorial gogoratzen zuten formak erabili zituen, batez ere arbelezko teilatua383 (111 ird.).
|
2021
|
|
Jatetxeek karkasan edo (ta) airerik gabe mozturik eskuratzen dituzte. Azken molde huni esker 21
|
egunez
kontserbatzen ahal da. Presidenteak azaltzen zaukun, sukaldariek ez dutela axuriaren moztea gustukoa, hortakotz jadanik haragi puskak prest ezarri behar dira.
|
|
Hozkailuan edo izozkailuan sartu aurretik, tenperatura jaisteko modu erraz bat da zati txikitan zatitzea eta gainazal eta altuera txikiko altzairu herdoilgaitzezko ontzietan jartzea, noizean behin aldatuz. Hoztuak bizpahiru
|
egunez
kontserbatuko dira eta izoztuak, bizpahiru hilabete bitartean. Hauek ez dira ondo izozten Kontuan hartu behar da ondo izozten ez diren elikagaiak daudela, hala nola, patatak, saltsak eta aliñoak, plater frijituak edo gisatuak eta produktu oso koipetsuak, hala nola foiea.
|