Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 8

2002
‎Bi izarrekoek 12ºC hartzen dute, elikagai izoztuak 2 egunez kontserbatzeko aski; baina ez dute balio elikagaiak izozteko.
‎Ondorengoberrerabileretan, aurrez ehortzitakoen gorpuak alboratuz joaten ziren, objektuekjatorrian zuten egonera aldaraziz, eta, horren ondorioz, testuingurua galaraziz, ezinbaitugu jakin zantzu bakoitzak (tresna, ikatz, etab.) zer nolako harremana zuenhilotzekin. ...erabakiei (hezurrak alboratzea, ganbera eratzenduten harlauzetako bat tinkatzea, ganberaren forma eraldatzea, etab.) gehitu beharzaizkiela hainbat prozesu natural (zuhaitzak haztea, etab.) eta informazio antropiko (tumuluko harriak aprobetxatzea, etab.) ugari galarazi dituzten faktore modura1.Berezko prozesu fisiko kimikoek ere badute beren eragina; nahikoa litzateke gizahezurrak disolbatzea, gaur egun kontserbatzen diren egiazko atu izaerako gauzakien testuingurua desagertzeko eta horien interpretazioa ezinezko bihurtzeko. Gipuzkoako eta Bizkaiko hareharrizko eremuetan ehortzitakoen giza hezurrenkontserbazioa eta metal arruntena (kobrea eta brontzea) oso txarra izan ohi da.
2004
‎Gainera, 7 edo 8 egunean kontserbatzen dira, beti ere hoztuta.
2008
‎Prestakin horien osagai nagusia moldeko ogia da, eta, barrako ogiarekin alderatuta, badu abantaila bat: zortzi edo bederatzi egunez kontserbatzen da egoera ezin hobean, iraungitze dataren arabera, nahiz eta koipe gehiago duen. Oso ohikoa da eguneko ogirik ez dagoenean erabiltzea.
2009
‎Zaldi haragiak, lehen ere esan dugu, gozo ukitua du; izan ere, beste haragiek baino azukre gehiago izaten ditu, nahiz eta horiek ere desagertu egin daitezkeen animalia hiltzean (akitu egiten dira) edo hainbat egunez kontserbatzen bada jan aurretik.
2013
‎Eraiki ziren, eta egun kontserbatzen ez diren, etxebakarrak eraikitzeko proiekturik esanguratsuenak industrien jabeek enkargatutakoak dira. 1940an José González Orbeak etxea enkargatu zion Raimundo Alberdiri enpresaren lursailetan, erregionalismoarekin bat egiten zuen azalera handiko proposamena zen382 Urte batzuk geroago, 1951n, leku berean, Joaquín Domínguez Elóseguik Orbeari etxe eta bulegoetarako egin zion proiektuan, berriz, Escorial gogoratzen zuten formak erabili zituen, batez ere arbelezko teilatua383 (111 ird.).
2021
‎Jatetxeek karkasan edo (ta) airerik gabe mozturik eskuratzen dituzte. Azken molde huni esker 21 egunez kontserbatzen ahal da. Presidenteak azaltzen zaukun, sukaldariek ez dutela axuriaren moztea gustukoa, hortakotz jadanik haragi puskak prest ezarri behar dira.
‎Hozkailuan edo izozkailuan sartu aurretik, tenperatura jaisteko modu erraz bat da zati txikitan zatitzea eta gainazal eta altuera txikiko altzairu herdoilgaitzezko ontzietan jartzea, noizean behin aldatuz. Hoztuak bizpahiru egunez kontserbatuko dira eta izoztuak, bizpahiru hilabete bitartean. Hauek ez dira ondo izozten Kontuan hartu behar da ondo izozten ez diren elikagaiak daudela, hala nola, patatak, saltsak eta aliñoak, plater frijituak edo gisatuak eta produktu oso koipetsuak, hala nola foiea.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia