2001
|
|
Hartzidura ere elikagaien kontserbazioa errazten duen metodo tradizionala da: gazta onduak gehiago irauten du freskoak baino, hauen iraunaldi baliagarria askozaz ere laburragoa da, ur gehiago daukalako (lauzpabost
|
egun
hozkailuan, egin diren egunetik hasita).
|
2004
|
|
Listeria mikroorganismo psikrofiloa da, eta, beraz, oso garrantzitsua da tenperatura baxuetan hazteko gaitasuna, hozten diren elikagaientzat. Hori dela eta, mikroorganismorik ez badago ere, maila arriskutsuetara igo daiteke, zenbait
|
egunez
hozkailuan eduki ondoren, bereziki oxigenorik gabe gertatzen bada. Listeriosia ez da oso argi ikusten iraganean, eta, beraz, ez zuen arreta handirik jasotzen.
|
2010
|
|
Beraiek dira arropa erosten didatena, horrela da? Hozkailua laister puskatuko zait, oso gaizki dago eta seme alabei laguntza eskatu diet, gaur
|
egun
hozkailurik gabe ezin baikara bizi. Bakarrik bizi naizenez eta asko jaten ez dudanez gai honetan ez dut laguntzarik behar.
|
2013
|
|
: janaria prestatu eta hurrengo
|
egunerako
hozkailuan gordeta, gehiago kontzentratzen da zaporea.
|
|
Botika hau ez da hortzoietan aplikatu behar. Eman umea
|
egunean zehar
hozkailu espezifikoak hortzetarako edo eman txupete hoztua hozkailuan. Hortzoia hatz garbi batekin edo koilaratxo hotz batekin igurtzi. Utzi haurrari gauzak mugitu hortzoietako eragozpenak arintzeko, baina, betiere, objektu seguruak badira, hautsi ezin direnak, eta eztarria trabatzea eragiteko.
|
2018
|
|
Freskoa. Lehortzen utzi bada, bizpahiru
|
egunez
hozkailuan, oihal edo trapuetan bilduta. Eta izozkailua ere leku egokia da gordetzeko baldintza onenak; ontzi batean sartzen da hermetikoa eta ez da beharrezkoa desizoztea.
|
2019
|
|
Haragi xehatua. Eutsi bi
|
egunez
hozkailuan. Aldez aurretik manipulatu den produktua da, eta, xehatuta dagoenez, azal handiagoa du kutsatzeko arriskua, bakterioek eragin dezaten.
|
2021
|
|
ez dio bere segurtasunari eragiten, baina horrela kolorea mantentzen da eta orban ilunak agertzea saihesten da. Elikagaien iraupena hozkailuan eta izozkailuan
|
Egunak
hozkailuan (0 °C) Frutak eta barazkiak: produktuaren arabera.
|
2022
|
|
lehenbizi haziak jarri eta gero gainerako osagaiak gehitu. Estali film edo antzeko paper batekin, eta utzi hiru
|
egunez
hozkailuan beratzen. Denbora hori igaro ondoren, gehitu Perrins saltsa, txikitu irabiagailuarekin eta kito!
|
|
Horixe gertatzen da elikagai irradiatuak Latinoamerikan, Txinan edo Errusian hazten ari da, baina gero eta garrantzi txikiagoa du Europan. Beste batzuk, hala nola presio altuak gaur
|
egun
hozkailuan ditugun elikagai askoren arduradunak dira. Baina zerrenda ez da hemen amaitzen.
|
2023
|
|
Merkatuan aukera izoztuak ere eros daitezke, eta horrek are gehiago errazten du funtsezko produktu horien kontsumoa gure elikaduran. Lekale lehorrak kozinatzearen abantaila nagusia da kantitate handiak egin daitezkeela, bikainak direla hurrengo
|
egunean
hozkailuan prest edukitzeko, eta, gainera, izoztu egin daitezkeela, oso ondo gordeta bai zaporea bai ehundura, behar bezala desizoztu ondoren, hozkailuan ahal dela. Eranskinak Lekaleek rafinosa izeneko osagai bat dute, flatulentzien edo gasen erantzulea.
|
|
Sasoi horretako bi elikagai nagusi, arraina eta itsaskia, aurrez eros daitezke, eta garbi, zatituta eta prestatzeko prest izoztu. ➡️ Hasi lehenago Egun garrantzitsuei aurrea hartzea oso baliagarria da, batez ere egun batzuk lehenago kozinatu daitezkeen elikagaiekin, saltsak adibidez, eta izoztu; nahikoa da erabiliko diren
|
egunean
hozkailutik ateratzea. Beste prestakin batzuk, hala nola frijituak, piper beteak, txipiroiak beren tintan, barraskiloak edo gisatuak, egun bat edo bi lehenago egin daitezke eta hozkailuan gorde.
|