Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2001
‎Hartzidura ere elikagaien kontserbazioa errazten duen metodo tradizionala da: gazta onduak gehiago irauten du freskoak baino, hauen iraunaldi baliagarria askozaz ere laburragoa da, ur gehiago daukalako (lauzpabost egun hozkailuan, egin diren egunetik hasita).
2004
‎Listeria mikroorganismo psikrofiloa da, eta, beraz, oso garrantzitsua da tenperatura baxuetan hazteko gaitasuna, hozten diren elikagaientzat. Hori dela eta, mikroorganismorik ez badago ere, maila arriskutsuetara igo daiteke, zenbait egunez hozkailuan eduki ondoren, bereziki oxigenorik gabe gertatzen bada. Listeriosia ez da oso argi ikusten iraganean, eta, beraz, ez zuen arreta handirik jasotzen.
2010
‎Beraiek dira arropa erosten didatena, horrela da? Hozkailua laister puskatuko zait, oso gaizki dago eta seme alabei laguntza eskatu diet, gaur egun hozkailurik gabe ezin baikara bizi. Bakarrik bizi naizenez eta asko jaten ez dudanez gai honetan ez dut laguntzarik behar.
2013
‎: janaria prestatu eta hurrengo egunerako hozkailuan gordeta, gehiago kontzentratzen da zaporea.
‎Botika hau ez da hortzoietan aplikatu behar. Eman umea egunean zehar hozkailu espezifikoak hortzetarako edo eman txupete hoztua hozkailuan. Hortzoia hatz garbi batekin edo koilaratxo hotz batekin igurtzi. Utzi haurrari gauzak mugitu hortzoietako eragozpenak arintzeko, baina, betiere, objektu seguruak badira, hautsi ezin direnak, eta eztarria trabatzea eragiteko.
2018
‎Freskoa. Lehortzen utzi bada, bizpahiru egunez hozkailuan, oihal edo trapuetan bilduta. Eta izozkailua ere leku egokia da gordetzeko baldintza onenak; ontzi batean sartzen da hermetikoa eta ez da beharrezkoa desizoztea.
2019
‎Haragi xehatua. Eutsi bi egunez hozkailuan. Aldez aurretik manipulatu den produktua da, eta, xehatuta dagoenez, azal handiagoa du kutsatzeko arriskua, bakterioek eragin dezaten.
2021
‎ez dio bere segurtasunari eragiten, baina horrela kolorea mantentzen da eta orban ilunak agertzea saihesten da. Elikagaien iraupena hozkailuan eta izozkailuan Egunak hozkailuan (0 °C) Frutak eta barazkiak: produktuaren arabera.
2022
‎lehenbizi haziak jarri eta gero gainerako osagaiak gehitu. Estali film edo antzeko paper batekin, eta utzi hiru egunez hozkailuan beratzen. Denbora hori igaro ondoren, gehitu Perrins saltsa, txikitu irabiagailuarekin eta kito!
‎Horixe gertatzen da elikagai irradiatuak Latinoamerikan, Txinan edo Errusian hazten ari da, baina gero eta garrantzi txikiagoa du Europan. Beste batzuk, hala nola presio altuak gaur egun hozkailuan ditugun elikagai askoren arduradunak dira. Baina zerrenda ez da hemen amaitzen.
2023
‎Merkatuan aukera izoztuak ere eros daitezke, eta horrek are gehiago errazten du funtsezko produktu horien kontsumoa gure elikaduran. Lekale lehorrak kozinatzearen abantaila nagusia da kantitate handiak egin daitezkeela, bikainak direla hurrengo egunean hozkailuan prest edukitzeko, eta, gainera, izoztu egin daitezkeela, oso ondo gordeta bai zaporea bai ehundura, behar bezala desizoztu ondoren, hozkailuan ahal dela. Eranskinak Lekaleek rafinosa izeneko osagai bat dute, flatulentzien edo gasen erantzulea.
‎Sasoi horretako bi elikagai nagusi, arraina eta itsaskia, aurrez eros daitezke, eta garbi, zatituta eta prestatzeko prest izoztu. ➡️ Hasi lehenago Egun garrantzitsuei aurrea hartzea oso baliagarria da, batez ere egun batzuk lehenago kozinatu daitezkeen elikagaiekin, saltsak adibidez, eta izoztu; nahikoa da erabiliko diren egunean hozkailutik ateratzea. Beste prestakin batzuk, hala nola frijituak, piper beteak, txipiroiak beren tintan, barraskiloak edo gisatuak, egun bat edo bi lehenago egin daitezke eta hozkailuan gorde.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia