Emaitzak: 7
2001 | ||
Dena den, | egunean bertan kontsumitzea da egokiena | |
2007 | ||
Arraina eta itsaskiak oso galkorrak dira eta erraz kutsatzen dira. Prestatzen diren | egun berean kontsumitu behar dira. Haragia saltsatik bereizirik kontserbatuko da, gehienez ere 24 orduz. | |
2010 | ||
Hondatutako, kolpatutako edo oso heldutako piezak baztertu egin behar dira. Ahal izanez gero, | egunean bertan kontsumitzeko erosi lirateke, eta, hala, freskotasuna bermatuko litzateke. Postreak Pastel krema edo esne gaina duten tartak osasun arrisku handiko elikagaiak dira, eta hoztu egin behar dira. | |
2011 | ||
Urte batetik hiru urtera bitartean, egunean espinaka edo zerba errazio bat baino ez da eman behar, eta elikagai horiek ez zaizkie eman behar bakterio infekzio gastrointestinalak dituzten haurrei, nitratoekiko sentikorragoak baitira. Prestatutako barazkiak kontserbatzeari dagokionez, eta nitratoak nitritoekin konbertsioa izan ez dadin, gomendatzen da ez edukitzea giro tenperaturan (osorik edo purean) eta hozkailuan gordetzea, | egun berean kontsumitu behar badira. Bestela, izoztu egin behar dira. | |
2012 | ||
Elikagai horien kalitatea ziurtatzeko, funtsezkoa da kontsumitu aurretik biltegiratzea. Hozkailuan egon behar dute beti, eta | egun berean kontsumitzen ez badira, hobe da izoztea. Patogenoak kentzeko aliatu handiena egostea da, tenperatura altuek (65ºc) germenak suntsitzen baitituzte. | |
Batzuetan, janaria botatzen da, jakin gabe sobran dauden batzuk berriro erabil daitezkeela. Ahal den neurrian, elikagaiak prestatzen diren | egun berean kontsumitu behar dira, baina hala ez bada eta sobran geratzen badira, aprobetxatu egin daitezke higiene eta kontserbazio neurri egokiak betetzen badira, elikadura toxikaziorik gerta ez dadin. Giltzarrietako bat da elikagaiak arrisku eremutik kanpo mantentzea, hau da, 5 ºc eta 65 ºc arteko tenperaturan, bakterioak azkarrago hazten direnean. | |
2017 | ||
Batzuetan, berriz erabil daitezkeen elikagaiak botatzen dira. Elikagaiak prestatzen diren | egun berean kontsumitu lirateke, baina hori ezinezkoa bada, higiene eta kontserbazio neurri egokiak erabil daitezke. Giltzarrietako bat da elikagaiak arrisku eremutik kanpo mantentzea, hau da, 5 ºc eta 65 ºc arteko tenperaturan, bakterioak azkarrago hazten direnean. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
egun | 7 (0,05) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer | 7 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
egun bera | 7 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
egun bera kontsumitu | 7 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |