2001
|
|
Ezarritako analisi kopurua murriztu ahal izango da, baldin eta aurreko bi urteetan gutxieneko analisi tipotik (normala eta osoa) lortutako emaitzen balioak konstanteak eta parametroetarako aurreikusitako mugak baino nabarmen hobeak badira, eta uraren kalitatea okertu dezakeen faktorerik hauteman ez bada. Horrek guztiak ez du esan nahi Osasun Administrazioak noizbehinkako analisiak egin ditzakeenik uraren edangarritasunari
|
dagokionez
garrantzitsuenak iruditzen zaizkion alderdiei buruz. Edateko uren azterketa Gutxieneko analisian, honako hauek zehazten dira:
|
2005
|
|
Moltók azaldu du normalean prezioen indizea Eurotax ek finkatzen duela, kontzesiodunek gehien erabiltzen duten enpresa tasatzaileak. Canalcar eko Moisés Piro jaunarekin ados dago prezio erreala Sareak markatzen duela, baina “offline” erreferentzia prezioa
|
egotea
garrantzitsua dela dio, “iparraldea ez galtzeko”. Prezioa beti bat etorriko da beste eskaintza batzuekin, baina nahiko aldatuko da aurreko ataletan zehaztutako autoaren baldintzen arabera.
|
2007
|
|
Haragiari dagokionez, saltzailea ezagutzea eta kontzeptu onetan izatea(% 42), konfiantzazko establezimendu batek saltzea(% 35) eta produktuak itxura ona izatea. Haragiak JD izatea, saltokiaren garbiketa, kalitate kontrolak edo iraungitze data oraindik urrun
|
egotea
garrantzitsua da. Arrainari dagokionez, garrantzitsuena dendakoa da(% 44), produktuaren itxura ona(% 42) eta konfiantzazko establezimendua(% 35).
|
2008
|
|
behar beste izan behar izateaz gainera (ariketa bakoitza egiteko makina bat baino gehiago izatea, adibidez), aretoak zabalak izatea eta ondo egokituak
|
egotea
garrantzitsua da.
|
2012
|
|
Lanean. Lanak eskakizun fisiko edo intelektual bat duenez, argi
|
dago
garrantzitsua dela une kritiko hauetan hidratazio egokia bermatzea, ongizate pertsonala eta lan jarduera kaltetu gabe. Nola hidratatu:
|
2014
|
|
Ilustrazioa ondo egiten badugu, aztarna konplexuagoekin proba dezakegu, hala nola hartz edo paisaiekin. Teknika honekin pazientzia izatea, praktikatzea eta, batez ere, inprobisaziorako irekita
|
egotea
garrantzitsua da; izan ere, kafe lineek iradokitzen dute zer forma egin eta, jakina, ez dira beti berdinak izaten aparrean. Txantiloi zulatuekin apaindu.
|
2016
|
|
Batzuetan errentariari egozten zaizkion gastuak ere ken daitezke, hala nola komunitatea edo OHZ. Gogoratu behar da, gainera, alokairuari
|
dagokionez
garrantzitsua dela galdetzea bizi den autonomia erkidegoak kenkariak aplikatzen dituen. Ia guztiek zerga onurak jasotzen dituzte, nahiz eta adin mugak eta errenta izan.
|
2017
|
|
azkura, lehorra, gorritasuna, gehiegizko jarioa edo ikusmen lausoa. Esposizio ultramorea metatu egiten da bizitzan zehar, eta begi lausoen garapenarekin lotuta
|
dago
Garrantzitsua da kontuan hartzea izpi ultramoreak askoz gehiago iristen direla begietara hondartzetan, urak izpi horien ispilu gisa jokatzen baitu. Arriskuak saihesteko, komeni da eguzkitako betaurrekoak erabiltzea, iragazki babesle homologatuak, bisera duten txapelak eta eguneko ordu nagusietan eta gehiegizko orduetan eguzkitan ez egotea.
|
2018
|
|
Valentso 1 Txanpinoiak (Agaricus arvensis). Bi espezie
|
daude
garrantzitsuak, basamahatsondoa (campestris) eta landatua (bisorus). Lehena zaporetsuagoa dela esaten da, kolore zuria eta, batzuetan, ezkatak. txapelaren zentrala.
|
2020
|
|
Kontserbetako likidoa, kontsumitu al daiteke? Begiratu barruan zenbat produktu
|
dagoen
Garrantzitsua da estaldura likidoa kantitate egokian egotea. Urriegia balitz (produktuaren guztizko pisuaren %10etik behera gutxi gorabehera), kontserba oso lehor eta akastun geratuko litzateke, elaborazio prozesua (produktua esterilizatzeko tratamendu termikoa aplikatzen den prozesua) ezin izango bailitzateke behar bezala egin; ugariegia balitz, berriz, iruzurra litzateke, estaldura likidoa (olioa, gatzuna…) hegalaburraren prezioan ordaintzen ariko ginateke.
|