Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 2.510

2001
‎Kotxea lantegian utzi eta gastuaren azkeneko kostua, guztira, zenbat izango zain eta beldurrez egon behar genueneko garaia pasea dugu, zorionez: 1987 urteaz geroztik, baldintza jakin batzuk bete behar izaten dituzte tailerrek ere, kontsumitzailearen eskubideak bermatzeko.
‎Era berean, ohiko zerbitzu ordutegiak eta prestazio berezienak ere agerian egon behar dute.
‎Haizeak, euriak, elurrak, izotzak eta lainoak gidatzea eragotzi egiten dutenez, horiek sortzen dituzten arriskuen aurrean erne egon behar dugu.
‎Sistema horixe darabilte online dabiltzan irrati eta telebista gehienek, era horretan bi helburu erdiesten baitira: erreprodukzioa azkartu egiten da, eduki osoa aparatuz aldatu arte zain egon behar ez delako eta, aldi berean, edukiaren kopia digitalik (horrenbestez, aparteko zailtasunik gabe kopiatu eta banatzeko modukoa) ez du eskuratuko internautak.
‎Horrela, gero eta lan gutxiago egin ahal izango du ospitaleak, eskolak eta ezer ez dutenentzako azpiegiturak sortzen; beste hitz batzuekin esanda, definizioz errentagarri izan ezin diren sistemak dira horiek, merkatuan ez daudenen beharrak asetzera zuzentzen direlako.
‎Elikagaiek ez dute oso berde egon behar kontserbatzean, zaporea galtzen dutenez, gezak geratzen baitira, ezta helduegi ere prestatzean, hautsi egingo lirateke eta.
‎denak garbi garbi egon behar du.
‎inbertsio edo gastuaren %15ekoa da kenketa; erosketa gertatzen baldin bada, ondasun horiek Interes Kulturaleko Ondasunen Erregimen Orokorrean alta emanik egon behar dute.
‎Armentiarentzat funtsezkoa da zientzia zabaltzea, egiazko eta erabateko demokrazia lor dezagun: adibidez, informaturik egon behar dugu jaki transgenikoez eta horri buruzko iritzi kritikoa izan.
‎Euroa iristerako, den denek egon behar dute prestaturik.
‎Prozesu horrek erabat burututa egon behar du 2002ko martxoaren 1erako.
‎Hala ere, ez zuten epe hori bete eta enkofratzaileek lanik gabe egon behar izan zuten, materialik ez zutelako; itxaronaldiagatik 810.000 pezetako faktura pasa digute enkofratzaileek eta ordaindu dugu dagoeneko.
‎Luzaro etxetik kanpo egon behar baduzu egun bat ego gehiago, deskonektatu erabat gerogailua.
‎Beraz, seguru aski 2006 baino lehenago ez, baina noizbait ikerlanek jakinaraziko dituzten datuen zain egon behar.
‎Bidaiak egin eta beste leku batzuetako teknikak bere sukaldera, bere lurrera egokitzen ditu, baina teknikoki ere oso jantzita egon behar du eta horretarako, ezagutu eta dastatu egin behar du beste leku batzuetan egiten dena.
‎Ez dago behar bezala
‎Jostailuak ez badira ere, liburuek eskura egon behar dute, norbereak zein besterenak.
‎Lanagatik denbora asko eserita edo zutik geldirik egon behar baduzu, mugitu noizean behin.
‎Jantziek ere erabat lehor egon behar dute.
‎altzari, gortina eta tapizerietatik gutxienez metro batera egon behar dute.
‎Literak dauden logeletan, goiko ohera igotzeko eskailerak finko egon behar du.
‎Kontuan izan biek lehor lehor egon behar dutela eta zu zeu ere azalera lehorrean.
‎Estatu espainoleko bidaia erregularretan, hegaldiaren ordua baino 30 minutu aurretik egon behar duzu enbarkatzeko lekuan eta nazioarteko hegaldietan 90 minutu aurretik.
‎Bake garaian beste eginkizun batzuetarako prestaturik egon behar dute, adibidez lurrikara, uholde eta antzeko hondamenak gertatzen diren lekuetara hegazkin handiekin arin arin joateko.
‎Ikasgelek, haurrek jolaserako erabiliko dituzten lekuek, komunek eta, azken batean, haurrek egunean zehar bisitatuko dituzten lekuek egoera onean egon behar dute.
‎Gainera, gidariaren jarlekuak pantaila garden baten bidez babesturik egon behar du eta ateek ireki eta ixteko sistema automatikoa izan behar dute, haurren eskueratik urruti.
‎Sei jatetxetatik baten labainak ez zeuden behar bezain zorrotz.
‎Nahiz eta txiki txikia izan, jateko garaian arriskua beti gainean dugulako, hain zuzen ere, elikagaien bidezko toxiinfekzioa harrapatzeko aukera ahalik eta ñimiñoena izan dadin lagungarri izango dituen estrategiei (hala nola sukaldean baliatu behar dituen lanabes eta tresnak behar bezain garbi egon behar direla edo elikagaien kontserbazioan hotz katea inola ere eteterik ez dagoela, adibidez) eta irensten dituen elikagaiei buruzko informazio egiati eta argia eduki behar du kontsumitzaileak eskura.
‎Webguneak zerbitzari seguru batean instalaturik egon behar du.
‎Blindatua ez baldin bada, gutxienez ixteko bi puntu izan behar ditu, ez du tarterik egon behar atetik lurrera eta giltzarriek altzairuzko pibotez eta metalezko angeluz indarturik egon behar dute.
‎Blindatua ez baldin bada, gutxienez ixteko bi puntu izan behar ditu, ez du tarterik egon behar atetik lurrera eta giltzarriek altzairuzko pibotez eta metalezko angeluz indarturik egon behar dute.
‎Saltokian hozkailuetan aurkituko dugu. Ontziak egoera onean egon behar du, deformaziorik eta kolperik gabe. Etiketa eta iraungitze data edo kontsumo data lehenetsiak jarri behar ditugu.
‎Kalitate irizpideak erosketan, manipulazioan eta higienean: Saltokian, aldian behin berritzen den izotz txikituko gainazal inklinatu baten gainean egon behar du. Freskoa, elikagai galkorra da, tenperatura baxuetan kontserbatu behar dena, usteltzen eta egoera txarrean dagoen bakterio hazkuntza saihesteko.
‎Arauen arabera, horietako asko autonomia erkidegoetara transferituta, untxia araudi tekniko sanitarioak zehaztutako baldintzak betetzen dituen eta Batasunaren barruko merkataritzarako eta hirugarren herrialdeetara inportatzeko haragi freskoen trukeari eragiten dion establezimendu baimendu batean lortu behar da. Hiltegiek eta zatiketa gelek behar bezala baimenduta eta osasun erregistraturik egon behar dute. Haragiak, osasun arrazoiak direla medio, inolako debekurik ez duen ustiategia edo jatorrizko eremua duten animaliena izan behar du.
‎Horretarako, nahikoa da beirazko flasko bat izatea etxeko lekurik beroenean. Haziek eguzkiaren zuzeneko argitik urrun egon behar dute, eguzkiak ernamuinduko baititu kimuak. Hauek dira egin beharreko urratsak:
‎Barazkiek, “freskoan kontsumitzeko” erabili ahal izateko, hainbat baldintza bete behar dituzte: bildu berriak edo kontserbazio egoera ezin hobean egon behar dute; kanpoko hezetasun anormalik eta usain edo zapore arrotzik gabeak izan behar dute; produktuaren itxura edo itxura kaltetzen duten kolperik ez dute izan behar; eta, hala badagokio, ez dute izan behar harrik, moluskurik eta horietako edozeinen zati edo gorotzik. Fruten kasuan, freskoak, lehortuak, deshidratatuak eta izoztuak bereizi behar ditugu, beren egoeraren arabera.
‎Ez da beharrezkoa fruta eta barazki freskoen, ozpinaren, gatzaren, azukrearen eta okintza edo gozogintzako produktuen kasuan, egunean bertan kontsumitu ohi badira. · Produktuak etxean dagoenean behar dituen kontserbazio baldintza bereziak (0tik 4ra mantendu, 18ºC an eduki, leku fresko eta lehorrean gorde, etab.).). Produktua behar bezala erabiltzeko modua, behar izanez gero.
‎Halaber, “kirol errepide on bat abortatzeko” arriskua dago, adituak esan zuenez, edo “kontrolik gabe gehiegi entrenatutako haur batek lokomozio aparatuko patologiak dituen heldu bat izan behar du”. Pradak adierazi zuenez, “ez dute egon behar kirol modalitate bakar batean sartuta”, izan ere, “gaur egun frogatuta dago kirol askotan entrenatzen duen haurrak gero emaitza hobeak ematen dituela espezialitate batean”. Haurtzaroko kirol lesioei buruzko sinposioa Sevillan egiten da, eta nazioarteko dozenaka aditu ditu.
‎Normalean, freskoa saltzen da. Saltokian, aldian behin berritzen den izotz txikituko gainazal inklinatu baten gainean egon behar du. Elikagai galkorra da, tenperatura baxuetan kontserbatu behar dena, usteltzen eta egoera txarrean dagoen bakterio hazkuntza saihesteko.
‎Azterlanak argitzen du haurrek arreta berezia behar dutela eta, ahal den neurrian, garapen bidean dauden herrialdeetara joan ez daitezen gomendatzen du. Nolanahi ere, prebentzio eta tratamendu neurriek gai ordenan egon behar dute, eta ondo ezagutu behar dira. Nabigazio egunkaria Bidaia bat prestatzean, itsas bidaietan bezala, komenigarria litzateke gure osasuna arriskuan jartzeko saihestu ditzakegun oinarrizko arriskuak idatzita izatea.
‎Auzitegiko txostenak ezin izan zuen argitu zergatik hil zen, baina sendagaia hartu eta ordubetera gertatu zen. Ramón Palop Espainiako Medikamentuaren Agentziako Segurtasuneko zuzendariorde nagusiak atzo azaldu zuen kasua aztertu dela, baina esan zuen ez dagoela behar adina datu heriotza fenilpropanolaminak eragin zuela zehazteko. Palop ek esan zuen hori dela Espainian jakinarazitako kasu bakarra, nahiz eta azken hilabeteetan beste kasu batzuk jakinarazi diren Europar Batasunean.
‎Shen Nung enperadore txinatarra gizon jakintsua eta jakintsua zen. Behin eta berriz esaten zuen edateko ur guztia garbituta egon behar zuela. Egun batean, K.a. 2737 urtean, enperadorea eta mozketa zuhaitz bakarti baten azpian etzan ziren.
‎" Ohitura txar" horren ondorioz, otordu nagusietan ez dira hartzen haurrak hazteko eta osasuntsu egoteko behar dituen oinarrizko elikagaiak.
‎Arroz zuriak. Errazena da.Ur eta gatz ugariko arroz egosia da, eta osorik eta solte egon behar du. Sukalderako aukera handiak ditu, eta, beraz, oso egokiak dira janari lasterra inprobisatzeko.
‎Toailazoari eskuekin eustea komeni da, eta, horizontaltasuna bermatu ondoren, horman markak egitea, zulatu behar den tokia zehatz mehatz ezagutzeko. Toaila ontziak konketatik eta bainuontzitik edo dutxa plateretik ahalik eta hurbilen egon behar dute. Alikatatuaren gainean zulatzeko makina erabili aurretik, komeni da, azulejuetan arrakalak saihesteko, bi karrozero zinta gurutzatu perpendikular jartzea, zuloa egin behar den puntuaren gainean ebakidura gera dadin.
‎Zurezko taulek 7 eta 12 cm arteko lodiera izan behar dute, eutsiko duten pisuaren arabera. Zabalerari dagokionez, 6 eta 12 cm artean egon behar du. Hurrengo urratsa da zenbat taula behar diren kalkulatzea, haien arteko tartea bakoitzaren zabalerari dagokiola kontuan hartuta.
‎Tonalitateak leunak dira, akabera zuriak eta beixa dituzte, eta diseinu arkitektoniko klasikoak emulatzen dituzte. Estaldura mota hau instalatzeko, gehienetan etxeak horman sartuta egon behar du, eta frontea, berriz, ikusgai. Azken joerak Etxea obra handirik gabe estaltzen duten estaldura aurrefabrikatuak Leundu gabeko zura, harri naturala eta bistako adreilua dira landa armazoiak osatzen dituzten materialak.
‎Landareen koloreekin sakonera sortzen ere saiatu behar da, kolore argiko landareak jarriz goiko solairuen aurrean eta kolore ilunekoak. Landareek, tonu urdin eta moreetan, lorategiaren alderik urrunenean egon behar dute, kolore horiek sakontasun efektu ikusgarria sortzen baitute. Azpimarratu beharreko beste gomendio bat lorategia inguruko paisaiarekin integratzea da, jarraitutasun efektua emateko.
‎Hala, itzuleraren aurkako balbula bat izan behar dute, “ez hautsi ez banandu behar”, eta, gainera, “ez du izango irensteko arriskua sor dezakeen pieza txikirik”. Bestalde, produktu horiek Europako Erkidegoaren siglekin etiketatuta egon behar dute, Europako segurtasun markari dagokiona, eta produktuak kalitatea bermatzen duen eta kalterik egiten ez duela berresten duen kontroletik igaro dela bermatzen du. Halaber, etiketan nahitaez adierazi behar da objektu horiek “bakarrik” erabili behar direla uretan, haurrak zutik eta pertsona heldu baten etengabeko zaintzapean egiten duen eremuan.
‎izozkiari testura edo plastikotasun egokia emateko, airea gehitzen zaio, eta proportzio hori izozkia osatzen duten materia solidoen hirukoitza izan daiteke. Erabiltzen den airea ingurumeniragazia edo presiopean iragazitako airea da, eta azken produktuaren artean behar bezala banatuta egon behar du. Jakina, kontsumitzaileak ezin ditu burbuilak hauteman, haien bolumenak 200 mikromilesimatik beherakoa izan behar baitu.
‎Hala, baldintza batzuk ezartzen dira izotza fabrikatzeko lokal eta eranskinetarako. Horiek etxebizitzetatik edo gaua ematen den edo janaria egiten den lokaletatik bereizita egon behar dute, etxeko animaliak eta karraskariak sartzea debekatzen duten sistemak erabili behar dituzte, eta aireztapen, higiene eta garbiketa egokiak izan behar dituzte. Zoruak, paretek bezala, iragazgaitza izan behar du eta hustubideak izan, garbiketa errazteko.
‎Kalitate irizpideak erosketan, manipulazioan eta higienean: Itsas aingira freskoa bada, saltokian izotz txikitua duen gainazal inklinatu baten gainean egon behar du, aldian aldian berritzen dena. Itsas aingiraren kontserbazioa tenperatura baxuetan egin da, usteltzea eta egoera txarra eragiten duen bakterio hazkuntza saihesteko.
‎“Estra” kategoria kalitate gorenekoa da, eta espeziearen forma, garapena, testura eta kolorea izan behar ditu. Gainera, garbi egon behar dute, intsektu edo larbarik gabe, zauririk, kolperik eta uniformerik gabe, tamainari eta garapen mailari dagokienez. Kategoriari dagokionez, kontu handiz ontziratu eta aurkeztu behar da.
‎Lehen kasuan, osasun agintariek zenbait espeziek gure osasunerako dituzten intoxikazio arriskuen berri ematen digute; izan ere, jangarritzat jotzen diren beste batzuekin nahas daitezke eta ondorio hilgarriak izan ditzakete. Bigarren kasuan, merkatuan edo saltoki espezializatuetan eskuratuta, produktuaren segurtasuna funtsezko alderdia da, eta bermatuta eta behar bezala kontrolatuta egon behar du, kontsumitzailearen itxaropenak benetan handiak baitira. Onartezina litzateke, izan ditzakeen ondorioengatik, produktuaren identifikazioan edo haren kontsumoari buruzko aholkuetan akatsen bat egitea.
‎Hala ere, arau horrek baldintza bereziak ezartzen ditu perretxikoentzat, eta baldintza horiek barazkietarako orokorrean aurreikusitakoekin osatzen dira. Baldintza orokorrek zehazten dute bildu berriak edo kontserbazio egoera ezin hobean egon behar dutela, kanpoko hezetasun anormalik eta usain eta zapore arrotzik gabe, eta ez dutela izan behar, ez aurkezpenari edo itxurari eragiten dioten jatorri fisiko edo mekanikoko lesio edo traumatismorik, ez gaixotasun kriptogamikorik, ez agente mikrobiano patogenorik, ez animalia espezierik (artropodoak, harrak edo moluskuak), ez zatirik, ez gorotzik. Gainera, ez dute zimeldura zatirik eta beren azalerari itsatsitako materia arrarorik izango, eta ez dute izango pestiziden ezpurutasunik tolerantzia mugak baino proportzio handiagoan.
‎Gainera, ez dute zimeldura zatirik eta beren azalerari itsatsitako materia arrarorik izango, eta ez dute izango pestiziden ezpurutasunik tolerantzia mugak baino proportzio handiagoan. Ezartzen diren baldintza bereziak kontsumorako baimenari dagozkio, aldez aurretik azterketa fakultatiboa egin ondoren; aurkeztean, osorik egon behar dute, beste espezie batzuekin nahastu gabe, eta egoera ezin hobean egon behar dute. Bestalde, debeku orokorra da perretxiko pozoitsuen gainean edozein desintoxikazio tratamendu aplikatzea, saltzeko edo kontsumitzeko.
‎Gainera, ez dute zimeldura zatirik eta beren azalerari itsatsitako materia arrarorik izango, eta ez dute izango pestiziden ezpurutasunik tolerantzia mugak baino proportzio handiagoan. Ezartzen diren baldintza bereziak kontsumorako baimenari dagozkio, aldez aurretik azterketa fakultatiboa egin ondoren; aurkeztean, osorik egon behar dute, beste espezie batzuekin nahastu gabe, eta egoera ezin hobean egon behar dute. Bestalde, debeku orokorra da perretxiko pozoitsuen gainean edozein desintoxikazio tratamendu aplikatzea, saltzeko edo kontsumitzeko.
‎Gutxieneko kalitate ezaugarriak perretxiko kategoria guztien antzekoak dira. Horiek osoak izan behar dute, itxura freskoarekin, osasuntsuak, garbiak (ezin da garbitu), kanpoko hezetasun anormalik gabeak, izozteek eragindako kalteak, usainak eta/ edo zapore arraroak (barne kontsumoaren kasuan, gainera, intsektuetatik eta beste parasito batzuetatik salbuetsita egon behar dute). Perretxikoaren garapena kontuan hartu beharreko alderdi garrantzitsua da, manipulazioa eta helmugarako garraioa jasan ahal izateko aukera emango baitu.
‎Esterilizatutakoan, buruz behera jarri, sukaldeko zapi garbi baten gainean, lehortzeko (ez da komeni guk barrutik lehortzea). Kontserbatuko ditugun produktuek egoera ezin hobean egon behar dute, helduegi edo kolpe handirik gabe; kalitate onekoak izan behar dute. Kontserbatuko dugun produktua manipulatu eta botatzean, poteak itxi egingo ditugu, eta, ur hotzeko eltze batean, ez ditugu elkarrekin talka egiteko moduan jarriko; izan ere, egosten ari diren bitartean kolpatzen badira, puskatu egingo lirateke (ezpain-zapi batzuetan edo lasto zorroetan sar ditzakegu, eta horiek ontzi dendetan saltzen dira).
‎Ontziari dagokionez, etxeko kontserbetan gehien erabiltzen dena metalezko estalkia duen beirazko potoa da, gomazko zigilu zirkularra duena. Ahalik eta garbien egon behar dute, eta erabili aurretik irakiten badute, askoz hobeto. Pertsona batzuek uste dute ontzi garbigailuan programa indartsu batetik igaro ondoren nahikoa dela, baina prozesu horretan lortzen den tenperatura 70º C da, eta balio hori ez da nahikoa esporak suntsitzeko.
‎Kontsumitzaileen beldurra arintzeko, sakon aztertu dira elikaduran erabiltzen diren gehigarriak, eta, horren ondorioz, herrialde askotako legediek zerrenda positiboak argitaratu dituzte elikagaiak prestatzeko onargarritzat jotzen diren guztien artean. Elikagai gehigarriak zuhurtziaz erabili behar direnez, haien baimenak behar bezala justifikatuta egon behar du, haien beharrari, eraginkortasunari eta, batez ere, segurtasunari buruzko irizpideen arabera. Estatu bakoitzak bere arauak ematen ditu elikagai gehigarriak erabiltzeko baimenari dagokionez.
‎Beste ginekologo batek, Martínez Astorquizak, haurdunaldia saihesteko sistema berriaren eraginkortasuna nabarmentzen du “tronpen ligadurarekin parekagarria”, baina soilik seme alabak izan dituzten eta hilekoaren zikloan edo umetokian alterazioak dituzten emakumeetan. “Levonorgestrel eko DIUa, metodo antikontzeptibo bat izateaz gain, gai aktiboa da, eta, horregatik, pazienteek oso ondo hautatuta egon behar dute”, adierazi du Martínez Astorquizak, Ginekologia eta Obstetrizia Elkarteko idazkariak. “DIU klasikoa metodo ona da emakume askorentzat, berriak behar ez dituztenentzat”, azpimarratu du.
‎Izerdiari buruzko azterketa analitiko ugarik erakusten dute mineral hori asko galdu dela kirol jarduera bizian; beraz, lehenbailehen aldatu behar da. Horregatik guztiagatik, aipatutako baldintzak betetzen dituzten edariek kirol jarduera profesionaleko une guztiak asetzen dituzte, bai esfortzuaren aurretik, bai bitartean eta ondoren, hidratazio egokiari dagozkion behar guztiak: likidoak eta gatz mineralak birjartzea, eta, neurri batean, muskulu proteinaren galera geldiaraztea.
‎Zartagin bat erabiliz gero, olioa ez da busti behar, osagaiak hondatzen ari direla adierazten baitu. – Olioarekin kontaktuan jarriko diren elikagaiek ahal den neurrian lehorrak egon behar dute, urak olioaren deskonposizioa errazten du – Frijitu ondoren, olioa iragazi egin behar da, flotatzen geratzen diren eta oxidatzen eta deskonposatzen laguntzen duten elikagai hondarrak kentzeko. – Komeni da frijitzeko olioa nolabaiteko maiztasunarekin aldatzea.
‎Horiek erostean, buru lau, sendo, estutu eta astunak hautatu behar dira. Zurtoinaren eremuak garbi egon behar du eta zuria izan behar du. Baztertu egin behar dira orbanak edo zimeldutako puntuak dituzten azak, horrek esan nahi baitu denbora gehiegi daramatela gordeta; hala, murriztu egin da haien balio elikagarria, eta lizun zapore arina izaten dute.
‎Euroarekin zerikusia duten kontuez gain, CECUk beherapenei buruzko zenbait alderdi orokor kontuan hartzea gomendatzen du, hala nola establezimendu bakoitzak aldi hori noiz ireki eta ixten duen egiaztatzea —ikusgarria izan behar du— edo merkealdiak preziokoak baino ez direla ziurtatzea, eta ez produktuen kalitatekoak. Beheratutako produktuek aurretik egon behar dute salgai establezimenduan, eta ezin dira hondatuta egon; beraz, ondo egiaztatu behar dira etiketetako prezioak, eta ziurtatu behar da produktua ez dela aurreko denboraldietakoa. Beherapenek epe hori baino lehen eskuratutako artikuluen berme, aldaketa eta itzulketa berberak izan behar dituzte, produktua erabili ez bada behintzat.
2002
‎bulgaricus) gehitzearen bitartez hartziriko esne mamituzko produktua da; horrez gainera, hartzidura horren eragile diren mikroorganismoek bideragarri egon behar dute produktuan, gramo bakoitzeko 10 milioi koloniako kopuruan, gutxienez.
‎nibelatu egin behar da erdiko ardatzarekiko (pedalen besoek koadroarekin bat egiten duten tokiarekiko) perpendikular egon dadin eta jarlekuaren alderik meheenak behar bezain aurrean egon behar du, koxisari minik ez eragiteko.
‎erraz balaztatzeko, eroso egon behar dute.
‎Eta jabeturik egon behar dugu aldatzeko proposamenak gogo txarrez ere har daitezkeela.
‎Gogoan izan animaliaren kartilak arauz egon behar duela; hala eskatzen badigute, gainerako guztiek ere hala izango dutela adieraziko digu horrek.
‎Ihinztagailu oszilagarriak baliatzen badira, landarerik altuenen gainetik egon behar dute, horrelako tantaiek urak toki osoa bustitzea galaraz ez dezaten.
‎Adierazi non egon behar duten eta distantziaren berri, eurek ulertzeko moduan (adibidez, etxetik eskolarako bidea sei bider).
‎Areago, inportatzeko garaian, elementu transgenikoen eta ez transgenikoen produkzio lineek elkarrengandik bereiz egon behar dute.
‎Berdeguneen %14tan zaindu gabe zegoen belarra, eta %7an ez zegoen behar bezainbateko garbitasunik.
‎Parkeen %17 ez daude behar bezala egokituta minusbaliatuentzat.
‎Labe, garbigailu, lehorgailu eta lisaburdinek haurrengandik urrun edo segurtasun itxierarekin egon behar dute.
‎Baina nahigabea ez bada behar bezala eramaten ez badira fase batzuk bizi izan, eten egin bada edo emozio mingarriak gordez gero sintoma patologikoak sortu daitezke falta zaigun pertsona horri etengabe lotuta egon beharragatik.
‎mugitzen direnei dagokienez, ikerketa honek frogaturik uzten du Espainia osoan bisitaturiko zinema guztien %72 ez daudela behar bezala egokituta eta beste horrenbeste gertatzen dela museoen %55ekin eta udal igerilekuen %58rekin.
‎Edozein gizartetan presente egon behar du etikak.
‎Eta jabeturik egon behar du eginkizun aktibo horretaz eta bere egin eta eguneroko bizitzan baliatu.
‎Horrek injustizia arazoak planteatzen ditu eta horregatik etikak garapen zientifikoaren prozesu osoan egon behar du presente eta ez azken emaitzan bakarrik.
‎Kokapen ona. Landareak kokatzen diren tokiak bero iturrietatik (berogailu oradiadoreak) urrun egon behar du, eta ez du aire korronteen eta bat bateko tenperatura aldaketen eraginik jasan behar. Landareak terraza edo balkoietan badaude, sabaiaren azpian jarri behar dira, euri eta izozteetatik babesteko.
‎Zura orientatzeko modua aldatu egiten da erabiltzen den erremintaren arabera. Nolanahi ere, modu egoki eta seguruan zerratzeko, bai erremintak bai zurak finko egon behar dute. Pieza lan mahaian ainguratzeko, panel bat ebaki arren, sarjentu bat edo gehiago erabiltzen dira, zuraren neurrien arabera.
‎Erabiltzen den erreminta motaren arabera aldatzen da prozesua. Eskuzko zerrote bat erabiliz gero, piezaren aurpegi ikusgarriak (paramentuak) goiko aldean egon behar du, zerratze lerroak ezpalak sor baititzake. Horiek behealdean sortzen badira, errazago disimulatzen dira.
‎Ur beroaren kasuan, depositu metatzaileak, iturriak eta dutxak aztertu behar dira. Horiek beti garbi eta aktibo egon behar dute, eta, beraz, komeni da erabiltzen ez diren txorrotak astean behin irekitzea, gutxienez, eta urari minutu batzuk uztea. Ur hotzeko sarea berrikusteak eta garbitzeak txorrotei eta dutxei ere eragiten die.
‎Eragiketa hori egiten den bitartean, matxuratutako piezak konpontzeko edo egoera onean ez badaude ordezteko aprobetxa daiteke. Horretarako, hodiek agerian egon behar dute, bao erregistragarrietan sartuta, edo kutxetak edo erregistroak izan behar dituzte.
‎Elikagaien kontsumo gordina Ostrak, ostioiak, beirak eta txirla mota batzuk gordinik jaten dira. Oso produktu preziatuak dira, kalitate gorenekoak baitira; izan ere, animaliak bizirik egon behar dute erosteko eta kontsumitzeko unean, eta, beraz, ahalik eta freskotasun handiena duen jakia jaten ari dira. Halako animalia bizien bila dabiltzala, kontsumitzaile askok ikusi nahi dute limoi zuku tanta batzuk gehitzean gorputza mugitu egiten dela.
‎– Mahatsak aukeratzerakoan kontuan hartu behar da uzta bildu ondoren ez dela heltzen. Beraz, zurtoinek ondo lotuta egon behar dute fruituarekin, eta komeni da mahats mordoak hoztuta egotea. Kolorea barietateen araberakoa da:
‎Hondakin Erradiaktiboen Enpresa Nazionalak (Enresa) jakinarazi zuenez, zentral nuklearren jarduera handiko hondakin erradioaktiboetarako Aldi Baterako Biltegi Zentralizatua, 2010 urtea baino lehen martxan egon behar duena, ganga formako eraikin berri batean jarriko da, silo baten antzekoa, eta bi edo hiru urtean kokatuko da. Hala ageri da Enresak Espainian egingo duen lehen aldi baterako biltegi zentralizatua (ATC) eraikitzeko egin duen proiektuan.
‎Berogailu elektriko bat paretan edo euskarrian jartzeko urrats garrantzitsuenetariko bat termo elektrikoa finkatzea da. Aukeratutako tokiak kontsumo puntutik ahalik eta hurbilen egon behar du, eta beti bertikalean. 100 litro bitarteko biltegi baterako, hormak 14 eta 25 zentimetro bitarteko lodiera izan du.
‎Hala ere, irtenbiderik pertsonal eta sortzaileena bernizak egitea da, pintura emultsionatzaile zuriaren tindagaiaren bidez, pigmentu desberdinekin, hala nola akrilikoekin, hautsarekin edo tindu unibertsalekin. Pintatu nahi den gela ondo aireztatuta egon behar da, eta hautsetik babesteko maskara erabili behar da. Pintura emultsionatzailea urarekin diluitu ondoren prestatzen da berniza, nahasketa nahi baino lodixeagoa izan arte.
‎Lortutako kolorea egiaztatzen da eta, beharrezkoa bada, pigmentu, pintura edo ur gehiago eransten da. Nolanahi ere, bernizak ez du likido gehiegi egon behar.
‎“Argi eta garbi adierazten du, esan bezala, protokoloa, bere egutegia eta legez eska daitezkeen helburuak kontuan hartuta, planetaren berotze globalaren mehatxuari aurre egiteko nazioarteko esparru baliagarri bakarra dela”. Kyotoko Protokoloa indarrean sar dadin, beharrezkoa da 55 naziok berrestea, eta horien artean egon behar dute 1990ean berotegi efektua eragiten duten gasen emisioen %55en erantzuleek. Orain arte, 47 herrialdek berretsi dute protokoloa, eta, Batzordearen iturrien arabera, zantzu nahikoak daude ondorio hau ateratzeko:
‎“Krisien” aurrean, Fischlerrek erabateko lehentasuna ematen dio elikagaiei kontrolak egiteko beharrari. Bestalde, Europako komisarioak nabarmendu du gero eta kezka handiagoa dagoela behar bezala arakatu eta etiketatzeko, batez ere GEO (genetikoki eraldatutako organismoak) duten elikagaietan. Produktu horien gaineko ikerketak osasunarentzat kaltegarriak ez direla eta ingurumenari kalterik egiten ez diotela bermatu behar du.
‎Lehenbizi, parabolikoa non kokatuko den aukeratu behar da, kontuan hartuta parabolikoaren eta satelitearen artean ez dela oztoporik egon behar eta hegoalderantz gutxi gorabehera orientatu behar dela. Tokia aukeratu ondoren, masta erabat bertikala jarriko da plomada baten laguntzarekin.
‎Zelula amak Zelula amen ikerketari dagokionez, Mirandak esan zuen beharrezkoa dela bizitzak salbatu eta babesteko moduko edozein ikerketa erabiltzea, oinarrizko segurtasuna eta segurtasun klinikoa eta moralaren bideak kontuan hartuta. Hala ere, esan zuen gaixo batzuentzat errealitate terapeutiko erabatekoa eta eraginkorra izango dela esan aurretik zer emaitza dituen ikusi arte itxaron behar dela, eta, beraz, seguru egon behar dela ehun osasuntsuak funtzionatzen eta birsortzen dituztela, beren funtzioak behar bezala egiten dituztela eta arazorik ez dagoela. Enbrioi zelula amak “oso onak” dira ikertzeko, “oso erresistenteak” direlako eta laborategirako “bikainak” direlako; helduen zelula amak, berriz, abantaila bat dute:
‎“Jendea bere aho arazoarekin etortzen da farmaziara, eta gomendatu eta errezetatzea nahi du. Horregatik, dentistekin harremanetan egon behar dugu, eta zehatzago esanda, periodontistekin. Adituen lana indartu behar dugu”.
‎Frijitzeko orduan, hobe da jakiak birrineztatzea edo arrautza irinetan pasatzea. Horrela, geruza kurruskari bat sortzen da kanpoan, eta jakiak ez du olioarekin zuzenean kontaktuan egon behar. Horrela, plater digerigarriagoa eta kaloria gutxiagokoa lortuko dugu.
‎Horiek dira, hain zuzen ere, tradizioz pertsona gehienek ikusi ohi dituzten egunak. Zamorako Udalak hartutako ekimenak ekidin egingo du egun hauetan biltzen diren pipa azalen 50.000 kilogramo baino gehiagok sakabanatuta egon behar izatea, horrek garbiketa zerbitzuko langileentzat dakarren lan gehitzearekin. Pipelerak banatzeaz gain, Zamorako Udaleko Ingurumen Zinegotzigoak zabor bilketa indartu du Aste Santuan.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
egon 2.510 (16,52)
Lehen forma
egon 2.334 (15,36)
dago 42 (0,28)
egoteko 31 (0,20)
dagoela 22 (0,14)
daude 20 (0,13)
dauden 9 (0,06)
baitago 6 (0,04)
daudela 6 (0,04)
dagoelako 5 (0,03)
zeuden 5 (0,03)
zegoen 4 (0,03)
dagoen 3 (0,02)
Egon 2 (0,01)
baitzegoen 2 (0,01)
dagoenean 2 (0,01)
dagokionez 2 (0,01)
egoten 2 (0,01)
Badago 1 (0,01)
badauden 1 (0,01)
baitaude 1 (0,01)
dagoen bitartean 1 (0,01)
dagoena 1 (0,01)
dagoenak 1 (0,01)
dagozkion 1 (0,01)
daudenak 1 (0,01)
daudenen 1 (0,01)
egotea 1 (0,01)
legokeen 1 (0,01)
zegoela 1 (0,01)
zeudela 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
Konbinazioak (3 lema)
egon behar ukan 1.702 (11,20)
egon behar bezala 43 (0,28)
egon behar adin 42 (0,28)
egon behar ez 25 (0,16)
egon behar adinako 13 (0,09)
egon behar bezain 10 (0,07)
egon behar bada 4 (0,03)
egon behar egon 4 (0,03)
egon behar delako 3 (0,02)
egon behar baino 2 (0,01)
egon behar bezalako 2 (0,01)
egon behar egun 2 (0,01)
egon behar erantzun 2 (0,01)
egon behar ere 2 (0,01)
egon behar eseri 2 (0,01)
egon behar eztabaida 2 (0,01)
egon behar informazio 2 (0,01)
egon behar adingabe 1 (0,01)
egon behar amenazo 1 (0,01)
egon behar aringarri 1 (0,01)
egon behar ase 1 (0,01)
egon behar ate 1 (0,01)
egon behar atzitu 1 (0,01)
egon behar azaldu 1 (0,01)
egon behar bai 1 (0,01)
egon behar baita 1 (0,01)
egon behar banatu 1 (0,01)
egon behar bero 1 (0,01)
egon behar besteko 1 (0,01)
egon behar bezainbateko 1 (0,01)
egon behar buru 1 (0,01)
egon behar data 1 (0,01)
egon behar datu 1 (0,01)
egon behar desberdin 1 (0,01)
egon behar dieta 1 (0,01)
egon behar dokumentu 1 (0,01)
egon behar eduki 1 (0,01)
egon behar egungo 1 (0,01)
egon behar eguzki 1 (0,01)
egon behar ekarri 1 (0,01)
egon behar energia 1 (0,01)
egon behar entzun 1 (0,01)
egon behar eraikuntza 1 (0,01)
egon behar eskaera 1 (0,01)
egon behar eskatu 1 (0,01)
egon behar esku 1 (0,01)
egon behar etxe 1 (0,01)
egon behar ezabatu 1 (0,01)
egon behar ezkondu 1 (0,01)
egon behar familiako 1 (0,01)
egon behar film 1 (0,01)
egon behar gainerako 1 (0,01)
egon behar gauza 1 (0,01)
egon behar Google 1 (0,01)
egon behar guzti 1 (0,01)
egon behar hain 1 (0,01)
egon behar handi 1 (0,01)
egon behar harreman 1 (0,01)
egon behar herdoildu 1 (0,01)
egon behar hidrogeno 1 (0,01)
egon behar horrelako 1 (0,01)
egon behar hozkailu 1 (0,01)
egon behar interferentzia 1 (0,01)
egon behar izoztu 1 (0,01)
egon behar jaioterri 1 (0,01)
egon behar jakingarri 1 (0,01)
egon behar jaso 1 (0,01)
egon behar kargatu 1 (0,01)
egon behar kirol 1 (0,01)
egon behar koadro 1 (0,01)
egon behar konektatu 1 (0,01)
egon behar kontaktu 1 (0,01)
egon behar kontserbatu 1 (0,01)
egon behar kontsumitzaile 1 (0,01)
egon behar kontzientziatu 1 (0,01)
egon behar lotu 1 (0,01)
egon behar mailatu 1 (0,01)
egon behar mediko 1 (0,01)
egon behar modu 1 (0,01)
egon behar murriztu 1 (0,01)
egon behar neurri 1 (0,01)
egon behar ohiko 1 (0,01)
egon behar oihal 1 (0,01)
egon behar ondasun 1 (0,01)
egon behar sehaska 1 (0,01)
egon behar sortu 1 (0,01)
egon behar tenperatura 1 (0,01)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia