2006
|
|
Haurrentzako geletarako lore, paisaia eta moto marrazkiak ere baditu zenbait cenefa diseinuk. Zenefa klasikoak" zerrenda" sinpleak dira, paper pintatuan, oihalean edo azulejuetan pintatuak edo
|
eginak
sukaldean eta bainuan daudenak, horman nagusi den tonuarekin kontrastea egiten dutenak. Oro har, gainazal osoa zeharka zeharkatzen dute.
|
2011
|
|
Etxea pintatzen bada, ahalik eta toxikotasun txikieneko pinturak erabili behar dira, eta, amaitutakoan, gelak luzaroan aireztatuta utzi. Gasez, ikatzez edo egurrez
|
egindako
sukalde eta berogailuek ere gas kutsagarriak eta kaltegarriak igor ditzakete, hala nola nitrogeno oxidoak. Sistema horiek ordezteko asmorik ez badago, kokaturik dauden espazioak maiz aireztatu behar dira.
|
2015
|
|
Egia da bere kanaletan material asko aurki daitekeela balio handirik gabe, baina jende askok erabiltzen du mota guztietako azalpenak eta bideoak argitaratzeko, eta horien artean sukaldaritzakoak. YOutuben egindako bilaketa erraz batzuekin, mundu osoko sukaldari zaletuek
|
egindako
sukaldeko errezetak bakarrik aurki daitezke, baita operazio zailetarako egin beharreko urrats guztien azalpen zehatzak ere (tortilla bati buelta eman eta arrautza zuringoak elur punturaino muntatu arte). Horrela, mugikorra jartzeko leku seguru bat baino ez da behar (orbanen, zipriztinen eta bestelako sukaldaritza istripuen kasuan salbu) eta bideoan azaltzen diren pausoei jarraitu errezeta gozo gozoa egiteko.
|
2016
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. Barazki izoztuen ekoizpen prozesua, barietateak jasotzen dituzten Espainiako eremuak, osasun aholkuak eta plater zoragarriak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena izan duten eremuak ikus daitezke.
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. Barazki izoztuen ekoizpen prozesua, barietateak jasotzen dituzten Espainiako eremuak, osasun aholkuak eta plater zoragarriak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena izan duten eremuak ikus daitezke.
|
|
ASEVECen web atarian barazkiak eguneroko dietan txertatzeko premiaz kontzientziatzeko, eta, hala, ondo eta zorrotz ezagutu daiteke berdura izoztuen mundua. Orri horretan, barazki izoztuak fabrikatzeko prozesua ikus daiteke, baita barietate ezberdinak jasotzen dituzten Espainiako eremuak ere, osasun aholkuak eta plater gozoak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena.
|
2017
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. Bere web orrian, barazki izoztuak fabrikatzeko prozesua ikus daiteke, baita barietate ezberdinak jasotzen dituzten Espainiako eremuak ere, osasun aholkuak eta plater gozoak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena ere.
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak, bizitza osasuntsua izateko ohitura gisa, barazkiak eguneroko elikaduran txertatzeko beharraz kontzientziatu nahi du, eta, horretarako, barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko aukera ematen du. Orri honetan, barazki izoztuak fabrikatzeko prozesua ikus daiteke, baita barietate ezberdinak jasotzen dituzten Espainiako eremuak, osasun aholkuak eta plater gozoak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena ere.
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. Web orrian, barazki izoztuak egiteko prozesua ikus daiteke, baita barietate ezberdinak jasotzen dituzten Espainiako eremuak ere, osasun aholkuak eta plater gozoak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena ere.
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. Orri honetan, barazki izoztuak fabrikatzeko prozesua ikus daiteke, baita barietate ezberdinak jasotzen dituzten Espainiako eremuak, osasun aholkuak eta plater gozoak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena ere.
|
2018
|
|
Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko. Orri honetan, barazki izoztuak fabrikatzeko prozesua ikus daiteke, baita barietate ezberdinak jasotzen dituzten Espainiako eremuak, osasun aholkuak eta plater gozoak
|
egiteko
sukaldean tratamendu eta erabilera onena ere.
|
|
ez ahaztu sua itzali behar duzula sukaldean aritu baino minutu batzuk lehenago. Eta zer
|
egin
sukaldean labea Medidas de seguridad. Orduko energia gehien eskatzen duen etxetresna elektrikoa da.
|
2021
|
|
Haurrak inguruabar hori ulertu bezain laster, gai izango da lan hori egiteko ekimena hartzeko, esan beharrik gabe. ...aborretara botatzea Ontzi garbigailua jasotzen lagundu Luzatu oheko edredoia Mahaia erraz jartzea Landareak ureztatzea Ipuinak gorde • 4 eta 5 urteko haurrentzako etxeko lanak Zure gela ordenatzea Garbitu eta gorde platerak ondo Mahai tresnak ordenatzea Ontzi garbigailua jaso Arropa sinplea tolestea Mahaia osorik jarri — 6 eta 7 urteko haurrentzako etxeko lanak Zaborra biltzea Entsaladak
|
egin
Sukaldeko plater errazak prestatzea, sandwicha adibidez Arropa konplikatuagoa tolestea Eskolako motxila prestatzea Etxeko jarduerak 8 eta 9 urteko haurrentzat Ohea egitea Jarri ontzi garbigailua Pasatu xurgagailua alfonbretara Lanpara txikien bonbillak aldatzea — 10 eta 11 urteko haurrentzako etxeko lanak Bainua sakon garbitu Jostura errazak egitea Arropa lisatzen hasi Maskota paseatzera ate... Horrela, elkarrekin praktikatuko duzue house working edo etxeko lanen banaketa deritzona.
|
|
Autonomia erkidego guztiak ez dira gardenak eskola jantokiei buruzko datuak emateari dagokionez. ‘Eskola jantokiak Espainian’ (2018) azterlanaren arabera, ikastetxeen %63, 6k kanpoko catering zerbitzuak erabiltzen dituzte, eta %36, 4k in situ
|
egindako
sukaldeak. Linea beroko sistema Ikastetxeko sukaldean menua prestatzea ez da jatetxe arrunt baten oso antzekoa.
|