Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 18

2001
‎Potetxoak barazkiekin, haragiekin edo arrainekin. Barazki barietate batekin egindako menuak dira, eta haragia edo bestelako arraina gehitzen zaie. Osagaiak hertsiki kontrolatuta daude, bai landareak bai animaliak, eta potetxo horien kalitatea eta nutrizio ekarpena bermatzen dira, haurrak garapen egokia izan dezan.
2004
‎Behar dena bakarrik erosi behar da. Gabonetako produktu tipikoak erabiltzen ez dituzten baina zaporetsuak diren errezetetarako tartea egitea menuan. Adibidez, txahalaren edo arrain urdinaren prezioa ez da asko aldatzen festetan, eta plater gozoak prestatzen dira haiekin.
2007
‎Garaian garaiko produktuekin egindako menuak izango direnez, beti lehengai freskoak erabili ahal izango dituzu. Urtaro bakoitzean zein plater duen gustukoen galdetu diogu sukaldariari:
2008
‎Ez baitago gai honen inguruko batere hezkuntzarik», azaldu du Arrartek. Hurrengo urratsa bertako produktuekin eginiko menu orekatu baten kostua catering ak eskaintzen duenarekin alderatzea izan zen. «Lehena garestiagoa da, baina alde txikiarekin.
2009
‎Apirilaren 30ean bukatuko da egitasmoa.Menua, sasoiko produktuekinEskualdea ezagutzeaz gain, bertako gastronomia dastatzeko aukera eskaini gura du Mankomunitateak. Horretarako, sasoiko produktuekin egindako menuak gertatu dituzte jatetxeek herritar eta bisitariei eskaintzeko –gazta, odolosteak eta pellak, ezinbestekoak– Hainbat jatetxek onartu dute jardunaldietan sartzea; Gatzagaren kasuan, Gure Ametsa jatetxeak eta Soran Etxea hotelak.Bi aste pasatu dira egitasmoa abian jarri zutenetik eta Soran hoteleko ugazabek diote oraindik goiz dela balorazioa egiteko. Jatetxera joandako gehienek ez dutela ekimen horren berri diote, baina, menu bereziaren eskaintza eginez gero, askok hartzen dutela.
2011
‎Parte hartuko duten jatetxeek –Arrasateko Hilarion, Hamalau eta Santa Ana; Bergarako Lasa eta Zumelaga; Elgetako Maialde Hotela; eta Oñatiko Etxe Aundi, Goiko Benta eta Soraluze– odoloste eta onddoz egindako menu bereziak eskainiko dituzte: bi lehen plater, bi bigarren plater, postrea, edateko txakolina, Cruzcampo Gran Reserva garagardoa, sagardoa edo ardo ondua eta La Brasileña kafea eskainiko dute.
2012
‎Ezpeletako piperraren kofradiak antolatzen du, urteko ekoizpena ospatzeko. Ekoizleei piperrak zuzenean erosteko aukera dute bisitariek, eta jatetxeek ere piperrarekin egindako menuak eskaintzen dituzte.
‎Ikastetxean bertan egindako menuei antzeman zaizkie gabezia dietetiko handienak: laburbilduz, maizago jartzen dituzte gozoak eta aurrez prestatutako jakiak.
‎Horretaz gain, taberna eta jatetxea ere baditu, 60 lagunentzako jantokiarekin. Bertako produktuekin egindako menu tradizionalak emanen dituzte eta asteburuetan taloak eta gaztanberak dastatzeko aukera ere izanen da. Gainera, haurrek ez dute aspertzeko betarik izanen, puzgarriak eta ludoteka zerbitzuak ere jarriko baitituzte.
2016
‎Adituek diotenez, paperaren beste abantaila bat tinta da; izan ere, horrek ere bakterioen hazkuntza murriztuko luke substraturako bakterio itsaspena gutxituz. Kontuan izan behar da, halaber, paperarekin egindako menuak aldian aldian ordezten direla, metatutako zikinkeria gehiago ikusten delako. Beraz, argi geratuko litzateke papera aukera higienikoena dela.
2017
‎Harritu zure gonbidatuak: barazkiz egindako menu baten aldeko apustua
2018
‎Urriak 20, 21, 27 eta 28, eta azaroak 3 eta 4: Menu gastronomikoak Jatetxeek sasoiko perretxikoekin eginiko menu gastronomikoak: Abiaga (28,00 €+% 10eko BEZa, bodegarik gabe), Bideko (43,00 €+% 10eko BEZa).
2019
‎Azpeitiko jatetxe eta jangela kolektiboak bertako elikagaiekin hornitzeko proiektua da Azoka Plaza 2.0 Urtearen hasieran abiatu zuten, herriko jangela kolektiboetan bertan ekoiztutako produktuekin egindako menuak osatzea xede. Hilabeteotako lanaren ondorioz, egitasmoaren sustatzaileak, ekoizleak eta erabiltzaileak saretu direla azaldu dute gaur elkarrekin Azpeitiko plazan egindako agerraldian:
‎Hitzekin egindako menua
2020
‎Ostalaritzako 9 establezimenduk hartuko dute parte larunbat honetan, urriaren 17an, hasiko den eta hiru asteburu luzatuko den perretxikoekin egindako pintxoen XV. Lehiaketan; Abiaga eta Bideko jatetxeek garaiko perretxikoekin egindako menu gastronomikoak eskainiko dituzte. Urriaren 31n perretxikoak sailkatzeko ohiko jardunaldia egingo da Arriola Elkarte Mikologikoaren eskutik.
2022
‎menu zehaztu bat jartzen hasi ziren, kartarik gabea, eta horrela aritu dira ordutik. «Gertuko zerbitzu bat eman nahi genuen, jendea gure etxe barrura sartzea eta gogo handiz eginiko menu batekin gozatzea».
2023
‎Frutak barne? Horrelako galderak egiteak menuaren gehiegikeriak (edo gabeziak) atzematen lagunduko digu, aldatzeko. Adibidez:
‎Bost urtean behin berrikusten da, eskura dagoen zientzia onena txertatzeko eta praktika onenei eta interes taldeen itxaropenei erantzuteko. Zergatik egin menuak arrain ziurtatuarekin Etxean bertan, bazkari edo afari bati begira, nire ohiko menua zergatik aldatu behar litzatekeen arrain iraunkor batekin. Hauek dira arrazoi nagusiak:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia