2001
|
|
Potetxoak barazkiekin, haragiekin edo arrainekin. Barazki barietate batekin
|
egindako
menuak dira, eta haragia edo bestelako arraina gehitzen zaie. Osagaiak hertsiki kontrolatuta daude, bai landareak bai animaliak, eta potetxo horien kalitatea eta nutrizio ekarpena bermatzen dira, haurrak garapen egokia izan dezan.
|
2004
|
|
Behar dena bakarrik erosi behar da. Gabonetako produktu tipikoak erabiltzen ez dituzten baina zaporetsuak diren errezetetarako tartea
|
egitea
menuan. Adibidez, txahalaren edo arrain urdinaren prezioa ez da asko aldatzen festetan, eta plater gozoak prestatzen dira haiekin.
|
2007
|
|
Garaian garaiko produktuekin
|
egindako
menuak izango direnez, beti lehengai freskoak erabili ahal izango dituzu. Urtaro bakoitzean zein plater duen gustukoen galdetu diogu sukaldariari:
|
2008
|
|
Ez baitago gai honen inguruko batere hezkuntzarik», azaldu du Arrartek. Hurrengo urratsa bertako produktuekin
|
eginiko
menu orekatu baten kostua catering ak eskaintzen duenarekin alderatzea izan zen. «Lehena garestiagoa da, baina alde txikiarekin.
|
2009
|
|
Apirilaren 30ean bukatuko da egitasmoa.Menua, sasoiko produktuekinEskualdea ezagutzeaz gain, bertako gastronomia dastatzeko aukera eskaini gura du Mankomunitateak. Horretarako, sasoiko produktuekin
|
egindako
menuak gertatu dituzte jatetxeek herritar eta bisitariei eskaintzeko –gazta, odolosteak eta pellak, ezinbestekoak– Hainbat jatetxek onartu dute jardunaldietan sartzea; Gatzagaren kasuan, Gure Ametsa jatetxeak eta Soran Etxea hotelak.Bi aste pasatu dira egitasmoa abian jarri zutenetik eta Soran hoteleko ugazabek diote oraindik goiz dela balorazioa egiteko. Jatetxera joandako gehienek ez dutela ekimen horren berri diote, baina, menu bereziaren eskaintza eginez gero, askok hartzen dutela.
|
2011
|
|
Parte hartuko duten jatetxeek –Arrasateko Hilarion, Hamalau eta Santa Ana; Bergarako Lasa eta Zumelaga; Elgetako Maialde Hotela; eta Oñatiko Etxe Aundi, Goiko Benta eta Soraluze– odoloste eta onddoz
|
egindako
menu bereziak eskainiko dituzte: bi lehen plater, bi bigarren plater, postrea, edateko txakolina, Cruzcampo Gran Reserva garagardoa, sagardoa edo ardo ondua eta La Brasileña kafea eskainiko dute.
|
2012
|
|
Ezpeletako piperraren kofradiak antolatzen du, urteko ekoizpena ospatzeko. Ekoizleei piperrak zuzenean erosteko aukera dute bisitariek, eta jatetxeek ere piperrarekin
|
egindako
menuak eskaintzen dituzte.
|
|
Ikastetxean bertan
|
egindako
menuei antzeman zaizkie gabezia dietetiko handienak: laburbilduz, maizago jartzen dituzte gozoak eta aurrez prestatutako jakiak.
|
|
Horretaz gain, taberna eta jatetxea ere baditu, 60 lagunentzako jantokiarekin. Bertako produktuekin
|
egindako
menu tradizionalak emanen dituzte eta asteburuetan taloak eta gaztanberak dastatzeko aukera ere izanen da. Gainera, haurrek ez dute aspertzeko betarik izanen, puzgarriak eta ludoteka zerbitzuak ere jarriko baitituzte.
|
2016
|
|
Adituek diotenez, paperaren beste abantaila bat tinta da; izan ere, horrek ere bakterioen hazkuntza murriztuko luke substraturako bakterio itsaspena gutxituz. Kontuan izan behar da, halaber, paperarekin
|
egindako
menuak aldian aldian ordezten direla, metatutako zikinkeria gehiago ikusten delako. Beraz, argi geratuko litzateke papera aukera higienikoena dela.
|
2017
|
|
Harritu zure gonbidatuak: barazkiz
|
egindako
menu baten aldeko apustua
|
2018
|
|
Urriak 20, 21, 27 eta 28, eta azaroak 3 eta 4: Menu gastronomikoak Jatetxeek sasoiko perretxikoekin
|
eginiko
menu gastronomikoak: Abiaga (28,00 €+% 10eko BEZa, bodegarik gabe), Bideko (43,00 €+% 10eko BEZa).
|
2019
|
|
Azpeitiko jatetxe eta jangela kolektiboak bertako elikagaiekin hornitzeko proiektua da Azoka Plaza 2.0 Urtearen hasieran abiatu zuten, herriko jangela kolektiboetan bertan ekoiztutako produktuekin
|
egindako
menuak osatzea xede. Hilabeteotako lanaren ondorioz, egitasmoaren sustatzaileak, ekoizleak eta erabiltzaileak saretu direla azaldu dute gaur elkarrekin Azpeitiko plazan egindako agerraldian:
|
|
Hitzekin
|
egindako
menua
|
2020
|
|
Ostalaritzako 9 establezimenduk hartuko dute parte larunbat honetan, urriaren 17an, hasiko den eta hiru asteburu luzatuko den perretxikoekin egindako pintxoen XV. Lehiaketan; Abiaga eta Bideko jatetxeek garaiko perretxikoekin
|
egindako
menu gastronomikoak eskainiko dituzte. Urriaren 31n perretxikoak sailkatzeko ohiko jardunaldia egingo da Arriola Elkarte Mikologikoaren eskutik.
|
2022
|
|
menu zehaztu bat jartzen hasi ziren, kartarik gabea, eta horrela aritu dira ordutik. «Gertuko zerbitzu bat eman nahi genuen, jendea gure etxe barrura sartzea eta gogo handiz
|
eginiko
menu batekin gozatzea».
|
2023
|
|
Frutak barne? Horrelako galderak
|
egiteak
menuaren gehiegikeriak (edo gabeziak) atzematen lagunduko digu, aldatzeko. Adibidez:
|
|
Bost urtean behin berrikusten da, eskura dagoen zientzia onena txertatzeko eta praktika onenei eta interes taldeen itxaropenei erantzuteko. Zergatik
|
egin
menuak arrain ziurtatuarekin Etxean bertan, bazkari edo afari bati begira, nire ohiko menua zergatik aldatu behar litzatekeen arrain iraunkor batekin. Hauek dira arrazoi nagusiak:
|