2005
|
|
Frutekin postre landuagoak ere presta daitezke. jogurt eta limoi krema txiki bat bezala, hainbat eratako anana frutak, hala nola laranja, sagarra, mandarina eta kiwia, jogurt kopa bat marrubiekin, baita gereziekin, mangoarekin edo limoiarekin
|
egindako
fruten flanak eta aparrak ere. Aukera gehiago… Frutarik gabeko postreak egin nahi izanez gero, jaki gozoak azukre kantitate ertainekin edo azukre gabe lortzea.
|
2009
|
|
Fruta platerak. Bero puntu bat izan daiteke ukitu atsegina, papillote erara
|
egindako
fruta errezeta gozo bat zerbitzatzeko. Gainera, beroak lagundu egiten du fruta karamelizeen azukrearen zati bat hartzen, eta horrek platera gehiago gozatzen du.
|
|
Azukrea azkar xurgatuz gero, gluzemia puntak sortzen dira, eta, ondorioz, azukre gehiegi berehala bihur daiteke gantz organismoan. Isomalutosaz
|
egindako
fruta igurtzigarrien bidez, gailur gluzemiko hori saihestu nahi da. Gainera, elikagai erakargarriak dira diabetikoentzat eta kirolarientzat, glukosa askatzea motelagoa baita.
|
|
Jatorrian azukrea edo diabetesarentzat, hipertriglizeridemiarentzat edo obesitatearentzat desegokiak diren beste gozagarri batzuk dituzten postre gozoak osagai hori gabe egin dira, eta jatorrizko zapore gozo hori saihesteko alternatibak bilatu dira. Postreak frutarekin Errezetak
|
egiteko
fruta helduak erabiltzeak balio erantsia du: elikagai horien zapore gozo naturalari norberaren gustua gehitzen zaio, zenbait frutatan biziagoa (palosantoa edo kakia, platanoa, mahatsak, pikuak, gereziak, txirimoia) edo azidoagoa beste batzuetan (anana, zitrikoak, kiwia).
|
2010
|
|
Minbiziari aurre
|
egiteko
fruta eta barazkien babes efektua aurreikusitakoa baino txikiagoa izan daiteke.
|
2013
|
|
XANPAINETAN
|
EGINDAKO
FRUTEN MAZEDONIA
|
|
–XANPAINETAN
|
EGINDAKO
FRUTEN MAZEDONIA 27
|
|
Gutxienez noizbait estalperik gabe jan ahal izatea, esku bakarrarekin, pizgarria da haientzat. Aberats eta osasuntsuak
|
egiteko
fruta burruntziak bakarrik behar dira hainbat fruta pieza eta zurezko zotzak non zakuratu. Lehenengo pausoa da fruta antzeko tamainako kuboen bidez ateratzea (helduak egin behar du).
|
|
CONSUMER EROSKI Kaloria gutxiko gozotasuna: errezeta gozoak
|
egiteko
frutak aukeratzea aukera ona da sukaldean berrikuntzak egiteko eta mahaikideen mugen araberako platerak eskaintzeko. Dieta zaintzea eta kaloria, gantz eta azukreak kentzea komeni da jende guztiarentzat, eta, bereziki, nutrizio terapeutikoren bat izatera behartuta dauden osasun arazoren bat dutenentzat.
|
|
Nola
|
egin
fruta almibarretan
|
2014
|
|
Zer
|
egin
fruta heldu dadin?
|
2015
|
|
osagaiak ohikoak: glukosa xarabea, azukrea, arto almidoia, gelatinak, kontzentratuz
|
egindako
fruta zukua (%2tik %7ra), koloratzaileak eta azukre xarabea, besteak beste. Hau da, gozoki mota horiek, aurrekoak bezala, azukreak dituzte osagai nagusi gisa.
|
|
Beraz, gominola edo gomazko gozoki tradizionalekiko desberdintasunak oso txikiak dira. Litxarreria horien osagaiak ia berdinak dira, eta haien nutrizio ekarpena ia zehatza da, kontzentratuz
|
egindako
fruta zuku irrigarri kopurua ez bezala. Akats bat da haurrei gozoki horiek eskaintzea, uste baitute osasuntsuagoak edo hobeak direla fruta zukua dutelako.
|
|
Erronkari erantzunez, berdin dio). Fruta horiek ez diote erreferentzia
|
egiten
frutei, barazkiei edo esneari (laktosa) modu naturalean. Azukre kontsumoa.
|
2018
|
|
zaporea emango dio, eta bitamina gehituko dio. 2 Fruta gehiago jan Saia zaitez gosaria eta hamaiketakoa
|
egiten
fruta jateko. Prestakuntzarik ez izatea da onena.
|
|
Energia merkea nahi duzu? Hitz
|
egin
fruta saltzailearekin
|
2022
|
|
Ez da gauza bera fruta jatea eta edatea: zukuak, nektarrak, konpotak edo jaleak
|
egiteko
fruta prozesatzeak berezko azukreak askatzen ditu eta elikagaiaren nutrizio profila aldatzen du.
|
2023
|
|
Ez dago baimenduta, adibidez, fruta zukutuen haziak eta azala sartzea. Etxean
|
egindako
fruta zukuak edo% 100 fruta freskoaren baliokideak dira. Fruta kontzentratua Fruta zukua da, eta uraren zati handi bat kendu zaio.
|
|
Horretarako, ura bota. Azukrea, eztia edo edulkoratzaileak ere erants dakizkioke (azken kasu horretan, «Azukre erantsirik gabe» ontzian irakurriko dugu), bai eta
|
egindako
fruta espezie berberetatik datozen usaina, mamia eta zelulak ere.
|
|
Sukaldaritza komertzialean eta kolektiboan, alferrik galdutakoak merkaturatutako bolumen osoaren% 13 gainditzen du. Kantitate handienak% 20arekin egindako plateretan eta% 15arekin
|
egindako
fruta eta barazkietan ematen dira. Platereko hondarrak, jankidearen zati baten erantzukizuna dena,% 30era iristen dira.
|