Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 20

2005
‎Frutekin postre landuagoak ere presta daitezke. jogurt eta limoi krema txiki bat bezala, hainbat eratako anana frutak, hala nola laranja, sagarra, mandarina eta kiwia, jogurt kopa bat marrubiekin, baita gereziekin, mangoarekin edo limoiarekin egindako fruten flanak eta aparrak ere. Aukera gehiago… Frutarik gabeko postreak egin nahi izanez gero, jaki gozoak azukre kantitate ertainekin edo azukre gabe lortzea.
2009
‎Fruta platerak. Bero puntu bat izan daiteke ukitu atsegina, papillote erara egindako fruta errezeta gozo bat zerbitzatzeko. Gainera, beroak lagundu egiten du fruta karamelizeen azukrearen zati bat hartzen, eta horrek platera gehiago gozatzen du.
‎Azukrea azkar xurgatuz gero, gluzemia puntak sortzen dira, eta, ondorioz, azukre gehiegi berehala bihur daiteke gantz organismoan. Isomalutosaz egindako fruta igurtzigarrien bidez, gailur gluzemiko hori saihestu nahi da. Gainera, elikagai erakargarriak dira diabetikoentzat eta kirolarientzat, glukosa askatzea motelagoa baita.
‎Jatorrian azukrea edo diabetesarentzat, hipertriglizeridemiarentzat edo obesitatearentzat desegokiak diren beste gozagarri batzuk dituzten postre gozoak osagai hori gabe egin dira, eta jatorrizko zapore gozo hori saihesteko alternatibak bilatu dira. Postreak frutarekin Errezetak egiteko fruta helduak erabiltzeak balio erantsia du: elikagai horien zapore gozo naturalari norberaren gustua gehitzen zaio, zenbait frutatan biziagoa (palosantoa edo kakia, platanoa, mahatsak, pikuak, gereziak, txirimoia) edo azidoagoa beste batzuetan (anana, zitrikoak, kiwia).
2010
‎Minbiziari aurre egiteko fruta eta barazkien babes efektua aurreikusitakoa baino txikiagoa izan daiteke.
2013
‎XANPAINETAN EGINDAKO FRUTEN MAZEDONIA
‎–XANPAINETAN EGINDAKO FRUTEN MAZEDONIA 27
‎Gutxienez noizbait estalperik gabe jan ahal izatea, esku bakarrarekin, pizgarria da haientzat. Aberats eta osasuntsuak egiteko fruta burruntziak bakarrik behar dira hainbat fruta pieza eta zurezko zotzak non zakuratu. Lehenengo pausoa da fruta antzeko tamainako kuboen bidez ateratzea (helduak egin behar du).
‎CONSUMER EROSKI Kaloria gutxiko gozotasuna: errezeta gozoak egiteko frutak aukeratzea aukera ona da sukaldean berrikuntzak egiteko eta mahaikideen mugen araberako platerak eskaintzeko. Dieta zaintzea eta kaloria, gantz eta azukreak kentzea komeni da jende guztiarentzat, eta, bereziki, nutrizio terapeutikoren bat izatera behartuta dauden osasun arazoren bat dutenentzat.
‎Nola egin fruta almibarretan
2014
‎Zer egin fruta heldu dadin?
2015
‎osagaiak ohikoak: glukosa xarabea, azukrea, arto almidoia, gelatinak, kontzentratuz egindako fruta zukua (%2tik %7ra), koloratzaileak eta azukre xarabea, besteak beste. Hau da, gozoki mota horiek, aurrekoak bezala, azukreak dituzte osagai nagusi gisa.
‎Beraz, gominola edo gomazko gozoki tradizionalekiko desberdintasunak oso txikiak dira. Litxarreria horien osagaiak ia berdinak dira, eta haien nutrizio ekarpena ia zehatza da, kontzentratuz egindako fruta zuku irrigarri kopurua ez bezala. Akats bat da haurrei gozoki horiek eskaintzea, uste baitute osasuntsuagoak edo hobeak direla fruta zukua dutelako.
‎Erronkari erantzunez, berdin dio). Fruta horiek ez diote erreferentzia egiten frutei, barazkiei edo esneari (laktosa) modu naturalean. Azukre kontsumoa.
2018
‎zaporea emango dio, eta bitamina gehituko dio. 2 Fruta gehiago jan Saia zaitez gosaria eta hamaiketakoa egiten fruta jateko. Prestakuntzarik ez izatea da onena.
‎Energia merkea nahi duzu? Hitz egin fruta saltzailearekin
2022
‎Ez da gauza bera fruta jatea eta edatea: zukuak, nektarrak, konpotak edo jaleak egiteko fruta prozesatzeak berezko azukreak askatzen ditu eta elikagaiaren nutrizio profila aldatzen du.
2023
‎Ez dago baimenduta, adibidez, fruta zukutuen haziak eta azala sartzea. Etxean egindako fruta zukuak edo% 100 fruta freskoaren baliokideak dira. Fruta kontzentratua Fruta zukua da, eta uraren zati handi bat kendu zaio.
‎Horretarako, ura bota. Azukrea, eztia edo edulkoratzaileak ere erants dakizkioke (azken kasu horretan, «Azukre erantsirik gabe» ontzian irakurriko dugu), bai eta egindako fruta espezie berberetatik datozen usaina, mamia eta zelulak ere.
‎Sukaldaritza komertzialean eta kolektiboan, alferrik galdutakoak merkaturatutako bolumen osoaren% 13 gainditzen du. Kantitate handienak% 20arekin egindako plateretan eta% 15arekin egindako fruta eta barazkietan ematen dira. Platereko hondarrak, jankidearen zati baten erantzukizuna dena,% 30era iristen dira.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia