Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 7

2001
‎Hala, nahitaezko industria jarduerek eskatzen dute lehengaiak eta produktu bukatuak kontserbazio eta higiene baldintza egokietan biltegiratuta egotea; txufa berriz hidratatu, hautatu eta desinfektatzea, eta, elaborazio prozesu bakoitzaren ondoren, erabilitako lokalak, instalazioak, makinak eta tresnak garbitu eta desinfektatzea. Praktika debekatuak dira, besteak beste, fabrikan erabili edo biltegiratuta edukitzea prestatu nahi den produkturako baimendu gabeko gehigarriak; lehengai aizunduak edo konposiziorako arrotzak erabiltzea; edateko ez den ura erabiltzea txufa garbitzeko, hortxata egiteko edo makinak eta ontziak garbitzeko; txufa hortxata eta bestelakoa ez den beste edozein gai nahastea; teratak eta limatak erabiltzea, kontaminazioa edo limatak ez direnak. Praktika onartuen artean, gehigarriak erabiltzea nabarmentzen da, betiere “naturala” ez den txufa hortxata egiteko baimena badute, eta homogeneizazio tratamendu bat aplikatzea hortxatako osagaien banaketa uniformea lortzeko.
2006
‎botilaratzean, ontziak esterilizatzeko eta zapi garbi baten gainean lehortzen uzteko, potoak eta tapak irakin behar dira. Kontserbaren edukia prestatzea Potoak lehortzen diren bitartean, piperrak labean erretzen dira. edo parrillan su motelean, azala ia beltza izan arte.
2008
‎Gehigarri hauei esker, bi osagaiak ez bereiztea lortzen da, emultsioak egonkor irautea, eta produktuak itxura ona edukitzea prestatu dutenetik kontsumituko duten arte.
2009
‎Irizpide horiek unibertsitate bakoitzak argitaratu eta bigarren hezkuntzako ikastetxeetara bidaltzen ditu, irakasleek eta ikasleek azterketak egin aurretik jakin ditzaten. Irizpide horietan, azterketaren edukiak prestatzeko eta probaren alderdi ez teorikoak zuzen lantzeko bideratu behar dira. Espresioa:
2010
‎Egoera horrek handitu egiten du hipertentsioak, garun hodietako istripuak (iktusa), arteria gaixotasun koronarioak, dislipidemiak, 2 motako diabeteak eta loaren apneak eragindako eritasun zerrenda luze baten artean eragiten duten erikortasun tasa eta heriotza tasa. EROSKI CONSUMER aldizkariko dietista nutrizionisten taldeak, kontsumitzaileari informazioa eta prestakuntza emateko lanean, edukiak prestatzen ditu elikadura osasungarria izateko, menu arinagoak lortzeko, saltsa arinak prestatzeko trikimailuak edo light elikagaien benetako zentzuari buruzko informazioa lortzeko. Gozokiengatik ahultasuna dutenentzat, zapore gozo horretaz gozatzeko ideiak ematen dira, platerei azukrea gehitu beharrik gabe.
2019
‎Izateko youtuber Kortejosok dioenez, «gaur egun mugitzen garen munduan oso ondo etortzen dira ia edozertarako» zenbait trebetasun teknologiko izan behar dira. Baina bideoak editatzen, audioa kontrolatzen, aurkezpenak prestatzen eta, jakina, edukiak prestatzen ez ezik, hizkuntza edo hizkuntzak bezalako gaitasunak garatzen ere ikasten da. Sormena, antolaketa edo erantzukizuna hartzen diren beste balio batzuk dira.
2022
‎Eroskik eta Eroski Fundazioak sustatu dute proiektua, eta hilabetekari bat du, kontsumoaren arloan aitzindaria. Atari digital bat du, urtero 50 milioi bisita baino gehiago jasotzen dituena, eta hainbat arlotako profesionalen eta adituen laguntza jasotzen duena edukiak prestatzeko. Eroski Fundazioko zuzendari nagusiarentzat, «etorkizunak erronka asko ekarriko ditu».
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia