2001
|
|
Hala, nahitaezko industria jarduerek eskatzen dute lehengaiak eta produktu bukatuak kontserbazio eta higiene baldintza egokietan biltegiratuta egotea; txufa berriz hidratatu, hautatu eta desinfektatzea, eta, elaborazio prozesu bakoitzaren ondoren, erabilitako lokalak, instalazioak, makinak eta tresnak garbitu eta desinfektatzea. Praktika debekatuak dira, besteak beste, fabrikan erabili edo biltegiratuta
|
edukitzea
prestatu nahi den produkturako baimendu gabeko gehigarriak; lehengai aizunduak edo konposiziorako arrotzak erabiltzea; edateko ez den ura erabiltzea txufa garbitzeko, hortxata egiteko edo makinak eta ontziak garbitzeko; txufa hortxata eta bestelakoa ez den beste edozein gai nahastea; teratak eta limatak erabiltzea, kontaminazioa edo limatak ez direnak. Praktika onartuen artean, gehigarriak erabiltzea nabarmentzen da, betiere “naturala” ez den txufa hortxata egiteko baimena badute, eta homogeneizazio tratamendu bat aplikatzea hortxatako osagaien banaketa uniformea lortzeko.
|
2006
|
|
botilaratzean, ontziak esterilizatzeko eta zapi garbi baten gainean lehortzen uzteko, potoak eta tapak irakin behar dira. Kontserbaren
|
edukia
prestatzea Potoak lehortzen diren bitartean, piperrak labean erretzen dira. edo parrillan su motelean, azala ia beltza izan arte.
|
2008
|
|
Gehigarri hauei esker, bi osagaiak ez bereiztea lortzen da, emultsioak egonkor irautea, eta produktuak itxura ona
|
edukitzea
prestatu dutenetik kontsumituko duten arte.
|
2009
|
|
Irizpide horiek unibertsitate bakoitzak argitaratu eta bigarren hezkuntzako ikastetxeetara bidaltzen ditu, irakasleek eta ikasleek azterketak egin aurretik jakin ditzaten. Irizpide horietan, azterketaren
|
edukiak
prestatzeko eta probaren alderdi ez teorikoak zuzen lantzeko bideratu behar dira. Espresioa:
|
2010
|
|
Egoera horrek handitu egiten du hipertentsioak, garun hodietako istripuak (iktusa), arteria gaixotasun koronarioak, dislipidemiak, 2 motako diabeteak eta loaren apneak eragindako eritasun zerrenda luze baten artean eragiten duten erikortasun tasa eta heriotza tasa. EROSKI CONSUMER aldizkariko dietista nutrizionisten taldeak, kontsumitzaileari informazioa eta prestakuntza emateko lanean,
|
edukiak
prestatzen ditu elikadura osasungarria izateko, menu arinagoak lortzeko, saltsa arinak prestatzeko trikimailuak edo light elikagaien benetako zentzuari buruzko informazioa lortzeko. Gozokiengatik ahultasuna dutenentzat, zapore gozo horretaz gozatzeko ideiak ematen dira, platerei azukrea gehitu beharrik gabe.
|
2019
|
|
Izateko youtuber Kortejosok dioenez, «gaur egun mugitzen garen munduan oso ondo etortzen dira ia edozertarako» zenbait trebetasun teknologiko izan behar dira. Baina bideoak editatzen, audioa kontrolatzen, aurkezpenak prestatzen eta, jakina,
|
edukiak
prestatzen ez ezik, hizkuntza edo hizkuntzak bezalako gaitasunak garatzen ere ikasten da. Sormena, antolaketa edo erantzukizuna hartzen diren beste balio batzuk dira.
|
2022
|
|
Eroskik eta Eroski Fundazioak sustatu dute proiektua, eta hilabetekari bat du, kontsumoaren arloan aitzindaria. Atari digital bat du, urtero 50 milioi bisita baino gehiago jasotzen dituena, eta hainbat arlotako profesionalen eta adituen laguntza jasotzen duena
|
edukiak
prestatzeko. Eroski Fundazioko zuzendari nagusiarentzat, «etorkizunak erronka asko ekarriko ditu».
|