Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 8

2005
‎Hori dela eta, aktibatzaileak pixka bat migratu daitezke elikagaiarekin kontaktu zuzena duen gainazalerantz. Transferentziaren arazoa, batez ere, koipea (esnea, eta antzekoak) duten elikagaietan gertatuko da, eta ia ez da batere koipe edukia oso txikia den elikagaietan, hala nola fruta zukuetan. ITX toxikotasunari dagokionez, badira genotoxiko edo mutageniko ez gisa sailkatzen duten ebidentzia zientifikoak; beraz, OMEk pertsonen osasunari kalterik egiten ez dion substantziatzat hartu du.
2009
‎Glutenik gabeko elikagaiak, 20 ppm (partikulak milioiko) edo mg/ kg baino gluten gutxiago dutenak. Gluten eduki oso txikia duten elikagaiak, 100 ppm edo mg/ kg baino gluten gutxiago dutenak. Gainera, egunero kontsumitzen den edozein elikagaik “glutenik gabeko” adierazpena izan dezake etiketan, baldin eta substantzia hori 20 ppm edo mg/ kg baino txikiagoa dela bermatzen badu.
‎Nanopartikula horiek txokolateari ematen zaizkio, gantz gutxiagoko ehundura krematsua lortzeko, eta ez dira aldatzen propietate organoleptikoak. Nanoemultsioetan, ur nanogotak gehitzen dira gantz tanta batean, koipe eduki oso txikiko maionesak lortzeko, ohikoen zapore berarekin. Nanoteknologiak gatz gehiegi hartzea saihesten ere lagundu lezake.
2016
‎Forma obalatua edo biribila du, gorria edo horia heldua dagoenean; eta hainbat tamainakoa da barietatearen arabera. Barazki eta barazkien barruan sartzen da tomatea, ur asko du (uraren pisuaren %94, 5) eta kaloria eduki oso txikia (18 kcal 100 gramoko). Imajina ezazu, beraz, zenbat tomate kontsumitu litzatekeen egunean 2.000 edo 2.500 kcal hartzera iristeko.
2021
‎Saltsa industrialak elikadura balio txikiko osagaiekin egiten dira, gatz askorekin. Jogurtaren erakargarritasunak osasungarriagoak egiten dituela dirudi, baina normalean osagai horren edukia oso txikia da. Baina ez dago Michelin izarrik eduki beharrik minutu gutxiren buruan geure burua egiteko, kontrako osagaiak saihestuz.
2022
‎Lehentasunez kontsumitzen den produktua da eta ez da iraungitzen; beraz, datatik pasatzeak ez dio segurtasunari eragiten, eta arazorik gabe kontsumi daiteke. Izan ere, azukreen ur edukia oso txikia da, eta urik gabe ez dago agertu eta heda daitekeen mikroorganismorik. Beste faktore bat da eztia oso azidoa dela. pH-ak, lau inguru (pH neutroa zazpiren bat da), azido organikoak sortzen laguntzen du, batez ere glukonikoa, eta horrek bakterioen kontrako propietateak handitzen ditu.
2023
‎Ez da gauza bera erabilera sendagarrirako kalamua, haren propietateak frogatuta baitaude, eta dendetan saltzen diren eta instalazio horretako osagairen bat duten produktuak: edukia oso txikia izaten da, eta ondorioak ez daude frogatuta.
‎Hezea, oso samurra eta mamitsua. Txakurrek janari hauek dituzte gustukoen, baina haien proteina edukia oso txikia da, %8tik %10era bitartekoa (janariak hiru laurden ur ditu). Animaliak errazio handiagoa hartu du asetzeko eta behar den proteina kantitatea estaltzeko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia