2005
|
|
Hori dela eta, aktibatzaileak pixka bat migratu daitezke elikagaiarekin kontaktu zuzena duen gainazalerantz. Transferentziaren arazoa, batez ere, koipea (esnea, eta antzekoak) duten elikagaietan gertatuko da, eta ia ez da batere koipe
|
edukia
oso txikia den elikagaietan, hala nola fruta zukuetan. ITX toxikotasunari dagokionez, badira genotoxiko edo mutageniko ez gisa sailkatzen duten ebidentzia zientifikoak; beraz, OMEk pertsonen osasunari kalterik egiten ez dion substantziatzat hartu du.
|
2009
|
|
Glutenik gabeko elikagaiak, 20 ppm (partikulak milioiko) edo mg/ kg baino gluten gutxiago dutenak. Gluten
|
eduki
oso txikia duten elikagaiak, 100 ppm edo mg/ kg baino gluten gutxiago dutenak. Gainera, egunero kontsumitzen den edozein elikagaik “glutenik gabeko” adierazpena izan dezake etiketan, baldin eta substantzia hori 20 ppm edo mg/ kg baino txikiagoa dela bermatzen badu.
|
|
Nanopartikula horiek txokolateari ematen zaizkio, gantz gutxiagoko ehundura krematsua lortzeko, eta ez dira aldatzen propietate organoleptikoak. Nanoemultsioetan, ur nanogotak gehitzen dira gantz tanta batean, koipe
|
eduki
oso txikiko maionesak lortzeko, ohikoen zapore berarekin. Nanoteknologiak gatz gehiegi hartzea saihesten ere lagundu lezake.
|
2016
|
|
Forma obalatua edo biribila du, gorria edo horia heldua dagoenean; eta hainbat tamainakoa da barietatearen arabera. Barazki eta barazkien barruan sartzen da tomatea, ur asko du (uraren pisuaren %94, 5) eta kaloria
|
eduki
oso txikia (18 kcal 100 gramoko). Imajina ezazu, beraz, zenbat tomate kontsumitu litzatekeen egunean 2.000 edo 2.500 kcal hartzera iristeko.
|
2021
|
|
Saltsa industrialak elikadura balio txikiko osagaiekin egiten dira, gatz askorekin. Jogurtaren erakargarritasunak osasungarriagoak egiten dituela dirudi, baina normalean osagai horren
|
edukia
oso txikia da. Baina ez dago Michelin izarrik eduki beharrik minutu gutxiren buruan geure burua egiteko, kontrako osagaiak saihestuz.
|
2022
|
|
Lehentasunez kontsumitzen den produktua da eta ez da iraungitzen; beraz, datatik pasatzeak ez dio segurtasunari eragiten, eta arazorik gabe kontsumi daiteke. Izan ere, azukreen ur
|
edukia
oso txikia da, eta urik gabe ez dago agertu eta heda daitekeen mikroorganismorik. Beste faktore bat da eztia oso azidoa dela. pH-ak, lau inguru (pH neutroa zazpiren bat da), azido organikoak sortzen laguntzen du, batez ere glukonikoa, eta horrek bakterioen kontrako propietateak handitzen ditu.
|
2023
|
|
Ez da gauza bera erabilera sendagarrirako kalamua, haren propietateak frogatuta baitaude, eta dendetan saltzen diren eta instalazio horretako osagairen bat duten produktuak:
|
edukia
oso txikia izaten da, eta ondorioak ez daude frogatuta.
|
|
Hezea, oso samurra eta mamitsua. Txakurrek janari hauek dituzte gustukoen, baina haien proteina
|
edukia
oso txikia da, %8tik %10era bitartekoa (janariak hiru laurden ur ditu). Animaliak errazio handiagoa hartu du asetzeko eta behar den proteina kantitatea estaltzeko.
|