2001
|
|
Nolanahi ere, etxean prestatzen den horrelako jakian baino arrain gutxiago
|
daukate
lagin hauek.
|
|
Berez daukaten bitaminez gainera, fabrikatzaileek erantsitakoak ere
|
badauzkate
lagin gehientsuenek.
|
|
Maleta bertikal eta (horretarako heldulekua
|
zeukaten
laginen kasuan) horizontal garraiatzean, heldulekuen erresistentzia neurtzeko, eskutoki horiei sei orduz hamar kiloko zama estatikoa ezarri zitzaien.
|
|
Dastaketan gehien gustatu zena denetan merkeena izan zen: Vega Mayor markako Lau urtaro, nahiz bi barazki mota bakarrik dauzkan; garestien eta barazki gehien
|
dauzkaten
laginek, aldiz, emaitza okerragoak jaso zituzten kalifikazioan.
|
2002
|
|
Zortzi frijigailuetatik, erresistentziak aparatuari kateaturik
|
zeuzkaten
laginak Philips eta Tefal ziren (horrenbestez, garbitzeko unean eragozpen latzagoak agertzen zituzten) bi.
|
|
Beste aldetik, Vaude da itxitura alderdia hezetasunaren kontra babesteko ehunik ez
|
daukan
lagin bakarra.
|
|
Bero ihesak galarazteko helburuz, itxidura labaingarri bitartez egokitzeko moduko txanoa eta lepoko termiko egokigarria
|
daukate
lagin guztiek, Vangok eta Vaudek izan ezik.
|
|
Frigo da denetan estaldura gehien (%32) eta, beraz, izozki gutxien
|
daukan
lagina; Camy, berriz, alderantzizko proportzioak (%28) agertzen dituena.
|
2004
|
|
Gantz gutxien
|
daukan
lagina da: %51, 5.
|
|
Ez da iragarritako estra kategoriakoa eta bigarrenari (kategoria komertzial apalena) onarturiko akatsen portzentajea ere gainditzen du. Gatz gehien
|
daukan
lagina (%3, 9). Betegarria:
|
|
Martxan dagoela adieraziko lukeen argirik ez
|
dauka
lagin honek.
|
|
Tetrametrina gehien daukan aerosola Raid (%0, 29) da, ondotik Bloom eta Fogo datozela (biek ere %0, 23); Vete da (%0, 09) tetramina gutxien
|
daukan
lagina.
|
|
Material itsasgaitzeko estaldura (hondoan eta alboetan) lodiena
|
daukan
lagina Tefal Induction bada ere, gehientsuenek oso emaitza antzekoak erakutsi dituzte.
|
|
Gatz gehien
|
daukan
laginetan bat ere (%3, 5).
|
2005
|
|
BJM da aire zabalgailurik ez
|
daukan
lagin bakarra; osagarri honen eginkizuna aurrekoarenaren kontrakoa da, hots, airea buru osoan barreiatzen du eta ile bolumen handiagoa erdiestea bideratzen du.
|
|
Ipod Shuffle da pantailarik ez
|
daukan
lagin bakarra, ekipoa doinuak aleatorioki erreproduzitzeko diseinatuta dagoelako, fabrikatzaileak adierazi duenez.
|
|
Pieza osagarri gehien
|
dauzkan
laginetako bat.
|
|
Aparatu nagusia ez ezik, dosiak neurtzeko koilaratxoa, batera kikara bat edo bi egiteko iragazkia eta kremadun kafea moldatzeko balio duen kafe ehoarentzako iragazki eroalea
|
dauzkate
lagin guztiek.
|
|
Legez baimendutako gehieneko kopurutik (50 zati milioiko) beherako edukiak
|
dauzkate
lagin denek.
|
2006
|
|
Gantz gutxien
|
daukaten
laginetako bat (%4, 9).
|
|
Gantz (%4, 4) eta gatz (%0, 8) gutxien
|
dauzkaten
laginetako bat.
|
|
Arrautza gehien
|
daukan
lagina Knorr tortelliniak dira eta arrautza gutxien daukatenak, aldiz, Buitoni markako tortellini fresko eta ravioli freskoak eta El Pavo markako tortellini freskoak.
|
|
gezak izatea, bexamel zakarra, urdaiazpiko gabezia.Nicolasa Urdaiazpikodun kroketak2, 94 euro kiloko.500 gramo.Etiketa ez dago zuzen: produktu horren izendapen komertzial egokia urdaiazpiko zaporedun kroketak litzateke.Urdaiazpikorik ez
|
daukan
lagin bakarra da; horren ordez urdaiazpiko aroma ezarri dute, baina hori kontsumitzaileari iruzur egitea da, urdaiazpikodun kroketa gisa saltzen baitira.Proteina gutxien daukatenak (%3, 7). Glutamatoa (zaporea indartzen duen aditiboa) daukatela adierazten du, baina oso oso kopuru txikian: 225 zm daukate, legeak onartutakoa 10.000 zm izaki.Dastatze proban, 4,3 puntuz, denetan okerrenak; alderdi onak:
|
|
5,74 euro kiloko (pisu xukatua, entsalada bakarrik, ongailua gabe). Osagai nagusiak: artoa (%28) eta soja kimuak (%25). Atunik ez
|
daukan
lagin bakarra, gatz gehien ezarri duena (%1, 3). Ongailu likidoa urak, ozpinak, gatzak eta azukreak osatzen dute; oliorik ez du.Dastatze proban, 4,4 puntuz, denetan kaskarrena.Alderdi goraipatuak: koloretsua, osagaien originaltasuna eta zaporea; alderdi gutxietsiak:
|
|
Azterturiko produktuetan gatz gutxien
|
daukan
lagina Palcarsa da (edukiaren %2, 5): horrek argi asko erakusten du hesteki horretan gatzak nolako garrantzia daukan.
|
|
Gordailua
|
daukaten
laginen prezioak, berriz, oso desberdinak: 81 euroetatik (Polti AS510) 167 euroetaraino (AEG Cyclone).
|
|
Gantz gutxien
|
daukan
laginetako bat (elikagaiaren %22, 8 gantza da), baina gantz saturatu gehien dauzkanetako bat da hau (guztirako gantzaren %51, 4).
|
|
Azterketa honetan, kaloria gutxien
|
dauzkan
laginetako bat da (426 cal 100 gramoko) baina bigarren gaziena (650 mg 100 gramo).
|
|
Azterketa honetan, gatz gehien
|
daukan
lagina da (730 mg 100 gramoko).
|
|
Honetan ere, lagin batetik bestera aldeak daudela atzeman zen: gatz gutxien
|
daukan
lagina Rougie da, antzararen gibelez eginiko kontserbako bakarra: 0,4 g baino ez, 100 gramoko.
|
2007
|
|
Berta da kaloria gutxien
|
dauzkan
lagina (143 cal/ 100 g) eta Kaiku kaloria gehien dauzkatenetako bat (192 cal/ 100 g), García Baquero (183 cal/ 100 g), Burgo de Arias (189 cal/ 100 g) eta El Caserío (189 cal/ 100 g) laginekin batera.
|
|
Proteina (%7, 9), gantz (%10, 4), gatz (%0, 40) eta kaloria (143 kaloria 100 gramoko) gutxien
|
dauzkan
lagina Berta da.
|
|
Proteina (%8), gantz (10,4 gramo 100 gramoko) eta kaloria (143 cal/ 100 g) gutxien
|
dauzkan
lagina.
|
|
freskoa.Gantzatsua5, 38 euro kiloko; merkeenetako bat.500 gramoko ontzia (bi tarrinadun packa). Etiketa araua urratzen du, azido sorbikoa (gehigarri kontserbatzailea) gehitu duen arren, horrelakorik adierazten ez duelako.Proteina (%12), gantz (14,4 gramo 100 gramoko) eta kaloria (192 kal 100 gramoko) gehien
|
dauzkaten
laginetako bat.Dastatze proban: 4,6 puntu, gutxien gustatu denetako bat.Aldekoak:
|
|
Proteina (%11), gehien
|
dauzkaten
laginetako bat.
|
|
|
dauzkan
lagina.
|
|
Gantzak ere agerpen urria du baina dezente aldatzen da
|
edukia
lagin batetik bestera: %1etik (Gallina Blanca) %4, 4eraino (Alecosor); gainerakoen portzentajeak %1, 4 eta %3, 3 inguru dabiltza eta honen sorburua olioa da (gazpatxoa egitean baliatu den osagairik garestiena).
|
|
Tenn da estraktu lehor gehien
|
daukan
lagina (%5, 7), ondotik Ajax (%5, 4) eta Don Limpio (%5 datozkiola).
|
|
Elikabide osasuntsua lehenesten duenak Nakula izoztua aukera polita du: gantz eta gatz gutxien
|
daukaten
laginetako bat, glutamatorik gabea, baina dastatze proban emaitza kaskarrena eraman du.
|
2008
|
|
Alderdi nutrizionalaz ari garela, gantzen azterketak erakutsi zuen hamaika labore hauetako bitan gantzen profila ez dela oso osasuntsua: bertako gantzen erdia saturatua izateaz gainera (beste lagin bitan ere hauxe hauteman zen), guztirako gantz gehien
|
zeukaten
laginak diren (produktu osoaren %7 eta %8).
|
|
Kalitatea eta prezioaren arteko erlazio egokiena Danone laginak ematen du: dastatze proban gustatu zitzaien mahaikideei, azukre eta kalori gutxien
|
daukan
lagina da eta merkeenetako bat, gainera.
|
|
Egiaz, edukiaren %1, 6 baizik ez duenez, gantz gutxien
|
daukan
lagina da.
|
2009
|
|
Beraz, itsasontzian laginak oso ondo bildu behar ditugu, bidean ez kontaminatzeko. Bildutakoan, Bartzelonara bidaltzen ditugu, eta, hala, Bartzelonara itzulitakoan, hilabetetarako lana
|
daukagu
lagin horiek prozesatzen.
|
2011
|
|
Urin gastrikoaren eta duodenoko
|
edukiaren
laginak nola jaso
|
|
Bestelako lagin biologikoak 264Exudatuen laginak nola jaso 264Baginako frotisen laginak nola jaso 264Zenbait organo eta ehunetako biopsiak nola egin 265Likido pleurala nola jaso 265Barrunbe abdominaleko isurien laginak nola jaso 265Urin gastrikoaren eta duodenoko
|
edukiaren
laginak nola jaso 266Bestelako laginak nola jaso 267
|
2013
|
|
Kontainer haietako bati estalkia kendu, eta
|
edukiaren
lagin bat atera zuen. Ez zen izan, nik espero bezala, krema zuri bat.
|
2016
|
|
Nola jakin dezakegu zenbat atomo eta molekula
|
dauzkagun
lagin batean?
|
2017
|
|
% 70 PCL
|
daukan
laginaren kasuan aldiz, lehenengo 3 zikloetan aurreko portaera berdinaikus daiteke, baina ziklo kopurua handitu ahala, desbiazio estandarra asko handitzen da, lodieraasko txikitzen baita eta datua ez fidagarri bilakatzen da.
|
|
Nola jakin dezakegu zenbat atomo eta molekula
|
dauzkagun
lagin batean?
|
2018
|
|
Haren esanetan, haur eta gazteen komunikazioa ikertzea da egitasmoaren edukia. Horretarako, transkribatuta
|
dauzkate
lagina osatzen duen gazte multzo baten komunikazio guztiak, bai idatzizkoak, bai ahozkoak: hilabete batean esan eta idatzitako guztia.
|
2019
|
|
Gel edukiaren neurketak (bai lehorra zein hezeak) erakusten du amaieran polimero guztiekantzeko balioak ematen dituztela. Antzeko gel edukia
|
daukaten
laginek desberdintasunikdaukaten aztertzeko, lagin berberak AF4/ MALSean karakterizatu ziren, pisu molekularren etakateen biraketa erradioaren determinaziorako. 5 eta 6 irudietan aurkezten dira emaitzak.Garrantzitsua da kontuan hartzea neurketa hauek egiteko laginak ez zirela lehortu eta hortazaztertzen den mikroegitura dispertsioan dagoena dela.
|
2021
|
|
–Hartu dut,
|
badaukat
lagina; atera egingo naiz. Eutsi pixka batean, Sara, ez da ia ezer geratzen.
|
2022
|
|
L’Auto (1900), ABC —Madril— (1903), Mundo Deportivo —Bartzelona— (1906), Excelsior (1924), Marca (1936), Le Monde (1944), L’Equipe (1946), El Pas (1979), Egin (1977), Gara (1999), Euskaldunon Egunkaria(), Berria (2003).
|
Edukien
lagina 6.766 informazio eta iritziz osatuta egon da, eta 354.432 datuko datu basea sortu da.
|