2001
|
|
Erantsi orduan aranak, pikuak eta mahats pasak eta
|
eduki
irakiten beste ordu erdiz.
|
|
Azkenik, erantsi errege sagarra eta neguko madaria zuritu eta zatituta eta
|
eduki
irakiten guztia beste 30 minutuz, konpota puntu puntuak egon arte.
|
2002
|
|
Tomate hartatik saltsa egin eta latorrizko lata batean ontziratzen bada, eztainua eta burdin pixka bat ere agertuko dira. Azkenik, kontsumitzaileak lata ireki eta aluminiozko kazola batean
|
edukia
irakiten badu, metal arin horren zerbait disolbatuko da saltsan, tomatearen azidotasunak berak eta suaren beroak lagunduta. Metalak behar ditugu?
|
2009
|
|
(?) Arau hauek betetzeko, listuontziak jarri behar dira, erraz garbi daitezkeenak. Tuberkulosoak zaretela baldin badakizue, berriz, zeuen sakelako listuontzian tu egin, eta har ezazue zeuen gain garbitzeko ardura, ez arroparik ez etxeko ontzirik garbitzen ez den lekuetan, eta, ahal baduzue, sartu listuontzia beste ontzi baten barruan, urez bete, sutan jarri, eta
|
eduki
irakiten, hiru minututan gutxienez.
|
|
Eduki minutu batean; erantsi ardo zuria, eta eduki sutan, loditu arte. Bota arrain salda, bero dagoela, eta
|
eduki
irakiten minutu pare batean. Gehitu almejak, eta ireki bezain pronto, pasa saltsa irazkitik.
|
|
(...) Arau hauek betetzeko, listuontziak jarri behar dira, erraz garbi daitezkeenak. Tuberkulosoak zaretela baldin badakizue, berriz, zeuen sakelako listuontzian tu egin, eta har ezazue zeuen gain garbitzeko ardura, ez arroparik ez etxeko ontzirik garbitzen ez den lekuetan, eta, ahal baduzue, sartu listuontzia beste ontzi baten barruan, urez bete, sutan jarri, eta
|
eduki
irakiten, hiru minututan gutxienez.
|
2011
|
|
...k Europa zaharra, eta argi, ez diat esan nahi ez daukanik ezer txarrik, ni ez nauk hasiko haren loriak goratzen, baina ez izan ergela, eta ez ahaztu non bizi haizen, eta nola bizi den munduan jenderik gehiena, hik ez dakik zer den iturria ireki eta ura edateko modukoa izatea, edan eta edan egin dezakek, ez daukak ahituko den beldurrik, ireki berriro, edan eta edan egin dezakek, garbia zetorrek, ez
|
daukak
irakin beharrik, edan eta edan egin dezakek. Ez dakik zer den hori, beti halaxe ezagutu duk.
|
2013
|
|
Jarri esnea irakiten, eta gehitu estaldura txokolatea. Eragiteari utzi gabe,
|
eduki
irakiten nahastea pare bat minutuz, erabat homogeneizatu dadin. Ontzi aldagaitz batean gorde.
|
2017
|
|
Alimaleko etxalde bat zuan, patioak, behiak, dolareak eta guzti; patioan suak, eta surtan galdarak. . Zer
|
daukazue
irakiten hor??, galdetu diat. –Sandia muztioa?.
|
|
Altzairu herdoilgaitzezko burruntzalian 100 gramo azukre, baso bat laranja zuku, baso bat ur eta baso erdi limoi zuku jartzen dira. Utzi berotzen irakiten hasi arte, eta
|
eduki
irakiten hiru minutuz. Jakin behar da edulkoratzeko unean azukre findu klasikoaren eta kanaberazko azukre integralaren artean aukera daitekeela.
|
2020
|
|
3 Beste lapiko bat urez bete, gatz pittin bat bota, eta, ura irakiten hastean, zerba orrimamiak bertara bota, egosteko. Hogei minutuz
|
eduki
irakiten, eta, jarraian, ur hotzetatik pasatu freskatzeko. Gorde.
|
2021
|
|
4 Osagaiak ondo gorrituta ditugunean, bizitu sua, eta gehitu ardo beltza eta Porto ardoa.
|
Eduki
irakiten hamar minutu. Horrela, lurrindu egingo da ardoaren alkohola.
|
2022
|
|
Gaston Angellierrek hogeita bost urte baizik ez zeuzkan ezkondu zirenean; halere, heldutasun goiztiar horren itxura eskaintzen zuen, bizitza sedentarioari, larrua betean irensten zituen jaki bikain eta astunei, ardo gehiegi edateari, eta emozio bizi eta benetakoen erabateko gabeziari zor ziona. Baina seriotasun hura itxura baizik ez zen, jokaera eta ohituretara mugatzen den seriotasuna; barren barrenean, gaztetasun odol lodi eta beroa
|
zeukan
irakiten.
|