2002
|
|
Sei laginek
|
dauzkate
azukre soilak (%12 inguruan).
|
2004
|
|
Nutri Sport da edulkoratzaile artifizialak erabili dituen bakarra: erabilera horrek ez du justifikaziorik, horrelako edariek bai
|
baitauzkate
azukre naturalak.
|
|
gaiaren (fruta batzuek berez
|
daukaten
azukrea) presentzia anana eta mahats zukuetan ohiko kontua inondik ere ez da, zuku horien koloratzaile gisa erabil daiteke.
|
2005
|
|
Gantz eduki handienetako bat (%4, 1) baina ez
|
dauka
azukre soilik eta zuntz kopuru handiagoa du (%1, 7).
|
|
Fruta honen pisuaren% 16 da, orainaren oso antzekoa. mahats zurietan, baina
|
daukan
azukrearen ia bikoitza. melokotoia.
|
2006
|
|
Kaloria gutxidunak dira baldin eta, jangaiak gozatzeko, edulkoratzaile ez kalorikoak baliatu badituzte; azukre arrunt edo sakarosaren ordez fruktosa (fruta, barazki eta eztiak
|
daukaten
azukrea) baldin badute, oso litekeena da elikagai tradizionalen pareko kalori ekarpen berbera edo handiagokoa izatea, gainerako osagaien arabera.
|
2007
|
|
Horien zapore intentsuak apetitua sustatzen du eta ugari
|
dauzkaten
azukre eta gantz ugariek pertsona batzuengan honelako jakietarako morrontza sor dezakete, osasuna arriskutan jarrita ere.
|
|
Fruktosa da eztiak
|
daukan
azukre ugariena (azterketa honetan, %40, batez beste); ondotik glukosa datorkio (%34 batez beste) eta beste hainbat azukre, proportzio txikiagotan: maltosa (%4, batez beste) edota sakarosa:
|
|
Diabetesa nozitzen duten pertsonentzat fruktosaz eginiko marmeladak egokiagoak dira ohikoak baino: aurrenekoei frutak berez
|
daukan
azukrea erantsi zaio eta betiko marmeladari, berriz, sakarosa (azukre arrunta).
|
2008
|
|
Laktosa (esneak bakarrik
|
daukan
azukrea) edukiak esne kopurua adieraziko digu: esne gehien daukana, inondik ere, Goshua da (%6 laktosa); gainerako laginetan presentzia hori %2, 7tik (Central Lechera Asturiana) %3, 9raino (La Ermita) doa.
|
|
esneak
|
daukan
azukrea.
|
|
Orain beste tanga bat daukat hartzidura prozesu bete betean. Mahatsak
|
dauzkan
azukre guztiak alkohol bilakatzen dira; eta hartziduraren bidez gai guztiak ateratzen dira aldi berean: koloreak, ardoaren usainak, osaera...
|
2009
|
|
Honek
|
dauka
azukre gehien (24 g/ 100 ml), eta kaloriak gehien: ia 100 kaloria 100 gramo bakoitzeko.
|
|
Ozpina, oro har, mingotsa izaten da, eta ia ez du
|
edukitzen
azukrerik (ardoarekin eta Jerezarekin egindakoek, 0,6 g/ ml), eta, beraz, kaloriarik ere ez du ematen; Modenako ozpinek, aldiz, dezente
|
|
Kirolarientzako edari batek bete behar duen lehenengo premisa da energia
|
edukitzea
azukre eta elektrolitoen bidez, hala nola sodioaren bidez.
|
2010
|
|
Elikadura osaera: hauek
|
eduki
azukre gehien(% 73) eta kaloriak ere beste hamarrek baino gehiago eman dituzte, ehun gramo bakoitzeko (360).
|
|
Iruainera abiatu ginenean, txakurra atzetik etorri zitzaigun. " Harrapa ezak hau!" Osaba Juanek airera jaurti zuen poltsikoan
|
zeukan
azukre koxkorra. " Zer artista haizen!", hots egin zuen, txakurrak jauzi bizkor bat egin eta ahoratu zuenean.
|
|
Osaba koskatik altxa zenean, txakur txikia bi hanka gainean jarri eta eskean hasi zitzaion. " Ez
|
daukadala
azukre koxkorrik!", esan zion osabak eskuarekin apartatuz. " Nire iritzia nahi baduk —jarraitu zuen—, Angelek ez zian zerikusirik izan zaldiaren hilketan, eta andrearen kontu hori ere gezurra zuan.
|
2011
|
|
Turroi osasungarriago gehienek 1,5 eta 5 gramo artean
|
daukate
azukrea, 100 gramo bakoitzeko (jatorrizkoek baino 7 aldiz azukre ez kaloria gutxiago batzuek eta 30 aldiz gutxiago beste zenbaitek).
|
2012
|
|
Produktuak
|
dauzkan
azukreak berezkoak badira, honelaxe adierazi behar da: Produktuaren berezko azukreak dauzka.
|
|
Ez
|
zeukatela
azukrerik etxean konturatu zen Galo eta, dena hankaz gora jarri zuten gerra kontuak zirela medio, bazekien ez zuela erraza izango, ezinezkoa izango zitzaiola ez esateagatik, herrian apurren bat eskuratzea.
|
2013
|
|
Hain zuzen ere, ez genuke arazorik izango azukrerik gabe bizitzeko, almidoia duten elikagaien glukosa eta frutek
|
dauzkaten
azukreak hartuz.
|
2017
|
|
Fruta osoak berez
|
daukan
azukrea ez da osasunarentzat arazo
|
2018
|
|
2 Aho hortzetako gaixotasun gehienetan adibidez, txantxarra, gaixotasun periodontala, ahoko minbizia eta txistuaren fluxu aldaketak eragin zuzena
|
daukate
azukre kontsumoak, aho hortzen higiene txarrak, tabakoak, alkoholak, estresak eta horrelako faktoreek. Arazo horiek kontrolatzeko, beharrezkoa da osasun sustapena era globalean hartzea hau da, aho hortzen osasuna sustatzea; eta ikuspuntu horrek eskatzen du odontologia arloko langileak antolatzeko modua aldatzea, eta langileek jarrera eta portaera egokia izatea.
|
2022
|
|
Garbantzuak. Komeni da aurreko gauean uretan beratzea, bigundu eta, hala, denbora gutxiagoan kozinatzeko eta larruazaleko mintzak disolbatu eta
|
dauzkaten
azukre oligosakaridoak askatzeko, digestio prozesua errazteko eta gasak pilatzea saihesteko. Erramua, kuminoa eta jengibrea bezalako espeziekin kozinatzen badute, gutxiago digeritzen dira eta, beraz, gasak txikiagoak izango dira.
|
|
Garagardogintzarako malta ilunak bestela egosten dira batzuetan, nabarmendu nahi diren ezaugarrien arabera. Garagarraz beste hainbat labore ere badago maltatzea baina baliteke hortik erauziko den maltak bere almidoi
|
edukia
azukre bihurtzeko behar adina entzima ez edukitzea. sin: gatzara, gatzatu, gaztanbera, kailatu, mami, putxa; es:
|
|
txokolate beltzez bainaturiko amanda edo pistatxoa, • krokantea: amanda edo hurrak
|
dauzkan
azukre urtu kurruskaria, • kubanitoa: txokolatetan bainatu eta txokolate hautsez jantziriko kokoa, • lola:
|