2001
|
|
Kontserbako atunaren kolesterol
|
edukia
aldatu egiten den arren, ehun gramoko 65 miligramo inguru dabil beti, hau da, beste arrain eta molusku batzuek (sardinak edo muskuiluak, adibidez, 100 mg/ 100 g daukate) baino gutxiago du.
|
|
96/ 5/ EEE Zuzentarauan jasotako elikagai multzo horren osaerari buruzko ezaugarri batzuk hauek dira: – Proteina
|
edukia
aldatu egiten da produktuaren osagaien arabera. Nolanahi ere, ez da inoiz 3 gramo/ 100 Kcal baino txikiagoa izango.
|
2003
|
|
Alde horretatik, ohartarazi behar da algak, besteak beste fukusa, iodoaren iturri nagusietako bat direla, eta iodoa kantitate handitan ematea, epe luzean erabiltzea eta hipersentikortasuna duten pertsonengan dosi txikiak hartzea, hipertiroidismoaren sintomak eragin ditzakeela, eta sintoma horiek, normalean, antsietatea, insomnioa, takikardia eta palpitazioak eragiten dituztela. Gainera, prestakin komertzialen iodo
|
edukia
aldatu egiten denez, osagarri dietetiko hau espezialista batek aginduta soilik eskuratzea gomendatzen da.
|
2004
|
|
Kontzentratua disolbatzeko baliatu den ur kopuruaren arabera, mineralen
|
edukia
aldatu egin daiteke zuku batetik bestera.
|
|
oilasko, indioilar, txerri, txahal edo arrain burruntziak txanpinoiekin, piper berde eta gorriarekin, cherry tomateak, kalabazina, berenjena, arto orkiak… Etxeko pizzak barazkiekin. Pizzetako energia eta mantenugai
|
edukia
aldatu egiten da osagaien arabera: haragia, arraina, gazta, barazkiak… Nolanahi ere, etxeko pizzak gomendagarriagoak dira, horrela osagaien “kalitatea” eta “kantitatea” ziur egon baitaitezke.
|
2006
|
|
Gatzaren
|
edukia
aldatu egin zen, madalena lagin batetik bestera eta 100 gramoko, 40 mg-tik (La Bella Easo) 90 mg-raino (Bimbo), tartean Casado lagina zegoela (60 mg).
|
|
Beren etxeetan, familia tradizionaletan baino gutxiagotan egiten da erosketa, baina artikulu asko erosten dituzte (bederatzi edo hamar batez beste). Saskiaren
|
edukia
aldatu egiten da adinaren, denbora faltaren eta haurren presentziaren arabera. Hazten ari den bizimodua AECOC eta TNS Worldpanel enpresa elkarteak egindako azterketa 2001eko erroldetan oinarritzen da, eta adierazten du Espainiako etxeen% 20 baino gehiago pertsona bakarrekoak direla; horrek esan nahi du% 340 hazi dela 1970ean etxebizitza mota horrek zuen ehunekoarekin(% 7) alderatuta.
|
2008
|
|
Azken aldian, tributu eginkizuna zabaldu ahala, aitorpenaren helburu eta
|
edukia
aldatu egin dira, zerga egitatearen inguruan ez direlako eratzen bakar bakarrik. Egun, zerga egitate ez diren egitezko beste kasu batzuk ere aitortu behar dira; izan ere, subjektu pasiboaren betebehar nagusia ez ezik, diruzko beste prestazio batzuk (atxikipenak, konturako sarrerak) bete behar dira.
|
|
Fruta zukuen benetakotasuna egiaztatu ahal izateko, UPV/EHUko Kimika Analitikoko Saileko ikertzaile batzuk hatz aztarnak identifikatzen saiatzen dira, fruta guztietan, polifenoletan, modu naturalean dauden konposatu kimikoen familia bat erabiliz. Konplexutasuna dela eta, substantzia horien
|
edukia
aldatu egiten da fruta mota eta antzeko faktoreen arabera. Fruta bakoitzaren profil polifenolikoa aztertzeko, bereizmen handiko kromatografia likidoaren (HPLC) teknika erabiltzen dute adituek.
|
|
Izan ere, animalia horrekin batera bizi dira habitata eta, beraz, elikadura mota. Haragiaren koipe
|
edukia
aldatu egiten da adinaren, kontsumitu behar den kanalaren zatiaren eta, batez ere, abelburuak izan duen bizitzaren eta dietaren arabera. Gantz monoasegabea onuragarria da osasunerako, odoleko kolesterol eta triglizerido mailak murrizten laguntzen baitu.
|
2009
|
|
Terminoak berak iradokitzen duen moduan, aldagaien
|
edukia
aldatu egin daiteke programan zehar. Begira hona bestela:
|
|
CONSUMER eroski k 2005ean egindako moldeko ogien osaeraren azterketa konparatibo batean, moldeko ogiaren hainbat markaren gatz edukia (baita koipe edukia ere) egiaztatu zen, eta alde handiak hauteman ziren batzuetatik besteetara. Sodio
|
edukiak
aldatu egin ziren: batetik, 500 mg moldeko ogi zuri bakoitzeko (aztertutako moldeko ogien 8 laginetan eduki txikiena duena), eta, bestetik, 710 mg sodio beste marka bateko moldeko ogi integral bakoitzeko.
|
|
Ur edukia ere mugatua da, ezin du %14tik gorakoa izan; izan ere, hala eginez gero, aleak busti egingo luke. Bitaminei dagokienez,
|
edukia
aldatu egiten da zerealaren arabera, baina B taldekoak dira ugarienak. Zuntz kantitatea 2 g ingurukoa da garian, zekalean, artoan eta garagarrean, eta gramo bat edo gehiago arrozean, oloan eta artoan.
|
2011
|
|
Koaderno horien
|
edukiak
aldatu egiten dira hezkuntza ziklo batetik bestera.
|
|
Egia al da bolbobaginitisa handitu egiten dela udan? “Gehiago bainatzea, batez ere klorotan aberatsak diren uretan, eta bainu hezeko jantzia
|
edukitzeak
aldatu egiten du baginako ekosistemaren osaera” Noski, udan gehiago mugitzen delako, jariakin gehiago dituztelako, beroaren ondorioz gehiago bainatzen delako, igerilekuetara gehiago joaten delako pH oso agresiboa duen urarekin, kloro asko duelako, eta bainu hezeko jantziarekin denbora gehiago ematen duelako. Horrek guztiak baginako ekosistemaren osaera aldatzen du.
|
2012
|
|
–Bizitzaren fase ezberdinetan liburu baten
|
edukia
aldatu egiten da. Interpretatzeko era aldatzen dela diote askok.
|
|
Horregatik, ñameak, tuberkulu hori elikaduraren oinarrian dagoen lekuetan, kaloria kopuru ertaina ematen die dieta energetikoak behar dituztenei, hala nola haurrei eta kirolariei. Ñame tuberkuluen bitaminaren
|
edukia
aldatu egiten da laboreen arabera. Freskoa, 13 mg-tik 25 mg-ra bitartekoa da 100 gramo bakoitzeko, baina sukaldean jateko modu naturala, bitamina horren zati bat galtzen da.
|
2015
|
|
Tabakoaren benetako nikotina
|
edukia
aldatu egin daiteke% 0,2 eta 5,0 bitarte, baina, gehienetan,% 1 ingurukoa izaten da erretzeko tabakoetan.
|
2017
|
|
Haragiaren nutrizio
|
edukia
aldatu egiten da jatorrizko animaliaren arabera, baina jaten den animalia zatiaren araberakoa ere bada
|
|
Haragi zuriz hitz egiten denean, aldiz, hegazti haragiak sartzen dira talde honetan, hala nola oilaskoa eta indioilarra, baita untxia ere. Mundu guztiak ez daki haragi horien nutrizio
|
edukia
aldatu egiten dela jatorrizko animaliaren arabera, baina jaten den animalia zatiaren araberakoa ere bada. Irudia:
|