2005
|
|
Bertoko arrazei buruzko nazioarteko laugarren jardunaldia egiteko, Oñati aukeratu zuten. Irailaren 24tik 26ra bitartean, mota guztietako
|
edukiak
eta jarduerak landu eta garatu zituzten. Kalitateko elikagaiak ekoizteko orduan, bertoko abereen garrantzia aztertu zuten â?. Ekogastronomiaâ?
|
|
Gaur egun 75.000 metro karratu
|
dauzkagu
eta txakolina ekoizteko asmoa dugu. Une honetan, mahatsa Amurrioko upategi bati saltzen diogu.
|
|
Azkenak partehartze handia izan du; erakundearen bultzatzaileetako bat izan da. Gurea erakunde txikia da; gastatzeko diru gutxi
|
daukagu
eta egiteko asko.
|
2006
|
|
Aurtengo uztari buruzko irudiak dira. Tolosako babarrunak eusko labela
|
dauka
eta bilketa sinboliko hau urtero egiten dute Aritzeta baserrian (San Blas auzoan dago).
|
|
Poliki poliki, helburuak ari gara lortzen. Gure babarrunak onarpen zabala
|
dauka
eta merkatuan aurrera egin du. Ekoizpen alternatiboa da; beste produktu batzuekin batera ekoizten dugu.
|
2008
|
|
Nekazaritza eta Elikadura Ekologikoaren Euskal Kontseiluak berezko nortasun juridikoa
|
dauka
eta Eusko Jaurlaritzan azken 11 urteotan egindako lanaren lekukoa jaso du.
|
|
Baratzeei buruz zer edo zer banekien, ideia bat edo beste banuen. Nafarroako osaba batek baratze bat
|
zeukalako
eta txikitan hara joaten ginen eta batetik bestera ibiltzen ginen, baratzean. Beraz, pixka bat banekien.
|
|
Sagardoak Gipuzkoan kultur balio handia
|
dauka
eta hori berez aberastasun iturri garrantzitsua da. Beraz, kultur aldetik duen garrantzia eta ekonomia aldetik duena batzean datza kontua.
|
|
Elkarteak atunontzi ohi bat
|
dauka
eta eskola modura erabiltzen du. Ontzia Pasaian amarratuta dago eta esan bezala ingurune eskola eta ikasgela modura erabilia da.
|
|
Aurtengo azken Sustraia saioa zabaltzeko, Oiartzungo Arditurrira joko dugu. Meatze hauek 2.000 urte luzeko historia
|
daukate
eta hemendik aurrera inguruak bisitatzeko aukera izango dugu.
|
2009
|
|
Merkatuan esne arkume eusko labelduna erosten dugunean, osasun berme guztiak dituen produktu bat ari gara erosten; kalitatea egiaztatuta
|
dauka
eta gainera euskal artzainei laguntzen diegu.
|
|
Etiketa txikia da; gazta oso bakoitzean itsatsita doa, edo zatika saltzen dengazta zati bakoitzean. Diru billeteenantzeko sistema holografikoa du; billeteakalde distiratsu bat
|
dauka
eta Alemaniako bunker batzuetan gordetzen da, segurtasun neurririk handienekin. Segurtasuna zenbat eta handiagoa izan, orduan eta konfiantza handiagoa izango dute gugan kontsumitzaileek.
|
|
Poz handia ematen dit. Gauza berriak egiteko aukera
|
daukat
eta azkenean, produktu berri bakoitza badirudi zuk sortutako haurradela; arreta handia jartzen duzu aurerra atear dadin. Eta berriro beste produktu bat ateratzen duzunean, ez dizut esango aurreko produktua ahazten duzula, baina produktu berrian jartzen duzu arreta gehiena, atera den azkenari egiten diozu kontu alegia.
|
|
Leihotzar batzuk gehiago edo gutxiago zabalduz lortzen dute tenperatura eta hezetasuna kontrolpean izatea; horri esker, urdaiazpikoak bikain ontzen dira, ederki zehaztuta dauden zikloak direla medio. Pieza bakoitzak bere kodea
|
dauka
eta datu hauek jasotzen dira: jatorria, sarrera eguna, ekoizlea, sorta eta, or har, produktuaren bideragarritasuna bermatzen duten beste hainbat datu.
|
|
Euskadin egiten diren jatorri izendun ardoak aurkezteko sasoian gaude. Arabako Errioxako ardoek, Getariako txakolinak eta Bizkaiko txakolinak uzta berriko ardoak aurkeztuta
|
zeuzkaten
eta igande honetan beste horrenbeste egin du Arabako Txakolinak, Amurrion.
|
|
Gure lana ordu gutxitan laburbiltzea zaila da (akats bat eginez gero ez da erraza zuzentzea...). Zorionez, egiten dugunaz zalantza izpirik ez
|
daukagu
eta poza, mirespena eta txera nagusitu dira. Sinesgarritasuna, labur esanda.
|
2011
|
|
Ni aurreneko urtean oso gogogabetuta ibiltzen nintzen, mahatsondoak nahiko apurtuta baitzeuden, gaizki zainduta zeuden. Mahasti asko
|
zeuzkaten
eta batzuk oso ondo zaintzen zituzten eta beste batzuk oso gaizki. Zera pentsatu nuen nire artean:
|