2001
|
|
Perfumegileek badakite perfume on bat egiteko beharrezkoak direla lehengai usaindun asko eta onak,
|
denak
ondo nahastuta beren proportzio egokietan, zeren, bestela, itogarria izan baitaiteke perfume hori. Are gehiago, lehengai usaindun asko eta onak eduki arren, horrek ez du esan nahi edozein konbinazio ona izango denik, musika noten konbinazioaz batzuetan musika sortu barik zarata sortzen den bezalaxe, edo sukaldaritzan lehengai fresko eta onak eduki arren jaki eskasa presta daitekeen bezala, edo kolore desberdinez osatutako polikromismo guztiak maisulan ez diren bezalaxe.
|
2002
|
|
Mugitu, ez itsasteko. Gehiegizko koipea kendu, irina hautseztatu eta
|
dena
ondo nahastu. Marinatuaren likidoa, salda beroa, gatza eta piperbeltza bota.
|
2006
|
|
Zuritu ondoren, kontu handiz husten dira, eta tomateen haragia plater batean gordetzen da. Tipula fresko oso finitua xehatzen da, tomateen haragia bere zukurik gabe gehitzen da, gazta dadotxoak, hezurrik gabeko oliba oso xehatuak, letxuga xehatu fina, maionesa pixka bat, eta
|
dena
ondo nahastu. Jarri betegarria tomate bakoitzean, eta apaindu pastelgintzako mahuka batekin, maionesa pixka bat gehiagorekin.
|
2008
|
|
Tipula bigun dagoenean, irina eta piperrautsa bota, eta ondo nahastu, pikorrik sor ez dadin. Garbantzuen saldotik koilarakada batzuk bota,
|
dena
ondo nahastu, sua igo eta erregosi, minutu batez makila koilara batekin mugituta. Bota garbantzuen eltzera, eta utzi 15 bat minutuz su motelean egosten.
|
2009
|
|
Disolbaturik dagoenean TAE 50X (2 ml) eta etidio bromuroa (2 pl) gehituko diogu.
|
Dena
ondo nahastuta botagelen moldean orraziekin jarrita. Itxaron gelifikatu arte.
|
2011
|
|
Ontzi batean jarri tomate kontzentratua, perrins saltsa, ketchupa, limoi zukua, piperbeltz beltza, gatza eta azukrea. Su ertainean jarri,
|
dena
ondo nahastu eta gorde. Barazki salteatuak:
|
2012
|
|
Urre koloreko kolorea hartu ondoren, bota urdaiazpiko zatitxoak eta txanpiñoi xukatu eta xukatuak; eman buelta pare bat, ilarrak izoztu egiten badira, bota egingo ditugu; latakoak badira, bukaerarako utziko ditugu. Jarri urdaiazpiko guztiak lapikoaren barruan, eta bota duen jostailua, zaporea har dezaten,
|
dena
ondo nahastu, eta minutu batzuk igaro ondoren, jaitsi sua eta gehitu ardo zuria oilasko saldarekin, eta utzi poliki poliki egiten, tapatuta, 40 bat minutuz. Lapikoa mugimendu zirkularretan mugituz.
|
2014
|
|
Guztia zanpatuko dugu ahi bat bezala geratu arte. Orduan, jogurt naturala eta oliba olio tanta batzuk bota eta
|
dena
ondo nahastu. Gatzatu berriro, eta hozkailuan eraman, arto opiltxo txigortuak zerbitzatu arte.
|
2018
|
|
Xaboia edalontzi txikiaren neurri bat, eta glizerina beste hainbeste, bat.
|
Dena
ondo nahastu. Lastoaren muturra edalontzian sartu?
|
|
Beharrezkoa bada, bigarrena gehitu. Irina, gatza, legamia eta espeziak bota eta
|
dena
ondo nahastu. Berotu labea 200º C tan.
|
|
Gehitu bol horri irina, azukrea, legamia, bikarbonatoa, gatza, kanela eta jengibrea.
|
Dena
ondo nahastu zurezko mihi edo pala batekin. Bota olioa, koko esnea eta ura.
|
|
Arrazoibide etikoa eta alegatu estetikoa zen: dependentziaren teoria eta neorrealismo italiarra, Bertolt Brecht eta Luis Buñuel, burgesaren estereotipo marxista eta pobrearen aldeko intentzioak,
|
dena
ondo nahastuta eltze berean, potaje moduan...
|
2023
|
|
150 gramo marmelada eta 100 gramo gaztaina pure gehitu, eta krema homogeneizatu arte nahastu. f370 Gero, txokolate eta esne gaina gehitu, eta, berriro ere,
|
dena
ondo nahastu, gaileten gainean botatzeko. f370 Aurrez berotutako labean sartzen da, 150 ºC tan, 40 minutuz, eta, laberatu ondoren, tarta mamituta dagoela egiaztatzen da, erdian sakatuz.
|
|
Gabonetako gozokiak eraldatzeko zazpi errezeta f384 1 Mazapan moussea Txikitu 150 g mazapan, bi gorringo eta 100 ml esne gain likido berezi gozogintzarako.
|
Dena
ondo nahastu, krema fina lortu arte. Aparte, arrautzen zuringoak elur puntuan muntatuko ditugu, eta kontu handiz sartuko ditugu.
|