Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 14

2001
‎Perfumegileek badakite perfume on bat egiteko beharrezkoak direla lehengai usaindun asko eta onak, denak ondo nahastuta beren proportzio egokietan, zeren, bestela, itogarria izan baitaiteke perfume hori. Are gehiago, lehengai usaindun asko eta onak eduki arren, horrek ez du esan nahi edozein konbinazio ona izango denik, musika noten konbinazioaz batzuetan musika sortu barik zarata sortzen den bezalaxe, edo sukaldaritzan lehengai fresko eta onak eduki arren jaki eskasa presta daitekeen bezala, edo kolore desberdinez osatutako polikromismo guztiak maisulan ez diren bezalaxe.
2002
‎Mugitu, ez itsasteko. Gehiegizko koipea kendu, irina hautseztatu eta dena ondo nahastu. Marinatuaren likidoa, salda beroa, gatza eta piperbeltza bota.
2006
‎Zuritu ondoren, kontu handiz husten dira, eta tomateen haragia plater batean gordetzen da. Tipula fresko oso finitua xehatzen da, tomateen haragia bere zukurik gabe gehitzen da, gazta dadotxoak, hezurrik gabeko oliba oso xehatuak, letxuga xehatu fina, maionesa pixka bat, eta dena ondo nahastu. Jarri betegarria tomate bakoitzean, eta apaindu pastelgintzako mahuka batekin, maionesa pixka bat gehiagorekin.
2008
‎Tipula bigun dagoenean, irina eta piperrautsa bota, eta ondo nahastu, pikorrik sor ez dadin. Garbantzuen saldotik koilarakada batzuk bota, dena ondo nahastu, sua igo eta erregosi, minutu batez makila koilara batekin mugituta. Bota garbantzuen eltzera, eta utzi 15 bat minutuz su motelean egosten.
2009
‎Disolbaturik dagoenean TAE 50X (2 ml) eta etidio bromuroa (2 pl) gehituko diogu. Dena ondo nahastuta botagelen moldean orraziekin jarrita. Itxaron gelifikatu arte.
2011
‎Ontzi batean jarri tomate kontzentratua, perrins saltsa, ketchupa, limoi zukua, piperbeltz beltza, gatza eta azukrea. Su ertainean jarri, dena ondo nahastu eta gorde. Barazki salteatuak:
2012
‎Urre koloreko kolorea hartu ondoren, bota urdaiazpiko zatitxoak eta txanpiñoi xukatu eta xukatuak; eman buelta pare bat, ilarrak izoztu egiten badira, bota egingo ditugu; latakoak badira, bukaerarako utziko ditugu. Jarri urdaiazpiko guztiak lapikoaren barruan, eta bota duen jostailua, zaporea har dezaten, dena ondo nahastu, eta minutu batzuk igaro ondoren, jaitsi sua eta gehitu ardo zuria oilasko saldarekin, eta utzi poliki poliki egiten, tapatuta, 40 bat minutuz. Lapikoa mugimendu zirkularretan mugituz.
2014
‎Guztia zanpatuko dugu ahi bat bezala geratu arte. Orduan, jogurt naturala eta oliba olio tanta batzuk bota eta dena ondo nahastu. Gatzatu berriro, eta hozkailuan eraman, arto opiltxo txigortuak zerbitzatu arte.
2018
‎Xaboia edalontzi txikiaren neurri bat, eta glizerina beste hainbeste, bat. Dena ondo nahastu. Lastoaren muturra edalontzian sartu?
‎Beharrezkoa bada, bigarrena gehitu. Irina, gatza, legamia eta espeziak bota eta dena ondo nahastu. Berotu labea 200º C tan.
‎Gehitu bol horri irina, azukrea, legamia, bikarbonatoa, gatza, kanela eta jengibrea. Dena ondo nahastu zurezko mihi edo pala batekin. Bota olioa, koko esnea eta ura.
‎Arrazoibide etikoa eta alegatu estetikoa zen: dependentziaren teoria eta neorrealismo italiarra, Bertolt Brecht eta Luis Buñuel, burgesaren estereotipo marxista eta pobrearen aldeko intentzioak, dena ondo nahastuta eltze berean, potaje moduan...
2023
‎150 gramo marmelada eta 100 gramo gaztaina pure gehitu, eta krema homogeneizatu arte nahastu. f370 Gero, txokolate eta esne gaina gehitu, eta, berriro ere, dena ondo nahastu, gaileten gainean botatzeko. f370 Aurrez berotutako labean sartzen da, 150 ºC tan, 40 minutuz, eta, laberatu ondoren, tarta mamituta dagoela egiaztatzen da, erdian sakatuz.
‎Gabonetako gozokiak eraldatzeko zazpi errezeta f384 1 Mazapan moussea Txikitu 150 g mazapan, bi gorringo eta 100 ml esne gain likido berezi gozogintzarako. Dena ondo nahastu, krema fina lortu arte. Aparte, arrautzen zuringoak elur puntuan muntatuko ditugu, eta kontu handiz sartuko ditugu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia