Emaitzak: 3
2014 | ||
Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan. Azenarioari eta zorroei | bi minutuz egosten zaie ur eta gatzarekin burruntzalian, xukatu, ur hotzarekin freskatu, berriro xukatu eta gorde. Gero, oilaskoa tiratan nahastu soja saltsarekin, azukrearekin eta limoi birrintzearekin. | |
Janaria prestatzeko tenperaturarik onena Elikagai gordinek, hala nola haragiak edo barazkiek, bakterio patogenoak izan ditzakete, lurzoruaren kutsaduraren edo prestakuntza prozesuaren ondorioz. Neurri eraginkorrenetako bat da elikagaiak gutxienez 75 ºC ko barne tenperaturan | bi minutuz egostea bakterioak hiltzeko, baina baliteke espora batzuek bizirik irautea. Kasu horretan, denboraren eta tenperaturaren baldintzak elikagai bakoitzaren eta patogenoen araberakoak izango dira. | |
2022 | ||
Molusku bigunek, hala nola olagarroak, txibiak edo txokoak, parasito hori izan dezakete. Anisakis arriskua saihesteko, gutxienez 20 ºC ko tenperaturan izoztu behar dira bost egunez, edo 60 ºC ko tenperaturan | bi minutuz egosita inaktibatu. — Ez da komeni burua zupatzea Egia. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
bi | 3 (0,02) |
Lehen forma
bi | 3 (0,02) |
Argitaratzailea
Consumer | 3 (0,02) |
Konbinazioak (2 lema)
bi minutu | 3 (0,02) |
Konbinazioak (3 lema)
bi minutu egosi | 3 (0,02) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |