Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2003
‎Olo ura: Litro bat uretan olo aleen bi koilarakada ur egostuz lortzen da. Bost minutuz irakin eta iragazi egiten da.
2009
‎Irina margarinarekin, arrautza irabiatuarekin eta bi koilarakada urarekin nahastu. Oratu bola bat osatu arte, eta sartu hozkailuan 30 minutuz.
2014
‎Aparte pisatu eta zatitu fruta. Burruntzali batean, koilarakada bat azukre eta bi koilarakada ur, su motelean egosten da ordubetez (noizean behin, ez itsasteko), konpota leun bat osatu arte. Piperbeltz pixka bat, gatz pixka bat eta oliba olio apur batek ukitu alaiagoa emango diote.
2015
‎Irina margarina likidoarekin (baina hotza), arrautza irabiatuarekin eta bi koilarakada urarekin nahastu. Oratu bola bat osatu arte, eta sartu hozkailuan 30 minutuz.
‎Udareak zuritu eta bihotza kendu, gero zati lodietan moztu eta kazola batean jarri. Limoi azala, bi koilarakada ur eta hiru koilarakada azukre bota. Estali eta egosi dena leunki, udareak bigun egon arte.
2016
‎Lehenik eta behin, pasta hautsia prestatu eta kitxearen kanpoaldea jipoituko dugu. Horretarako, irina eta margarina, irabiatutako arrautza eta bi koilarakada ur nahastu behar ditugu. 30 minutuz hozkailuan sartuko dugun bola osatu arte oratu.
‎Ondoren, laurdenetan ebaki eta kazola batean jarri. Limoi azala, bi koilarakada ur, 50 gramo azukre eta banilla erdi bat gehitu. Tapatu eta utzi poliki prestatzen 10 minutuz, bigun egon arte baina osoak izan arte.
2017
‎Mikrouhin labe ezaguna ere erabil daiteke, baina beti ere barazkien mantenugaiak aldatu gabe mantentzeko. Adituek gomendatzen dute berdurak bi koilarakada ur dituen poltsatxo batean sartzea eta ixtea, irekidura txiki bat bakarrik utzita. Lau minutuan prest daude!
2018
‎Trikimailu bat: sartu barazkiak poltsatxo batean bi koilarakada urekin, eta itxi, irekidura txiki bat utzita. Mikrouhinaren potentziaren eta barazki kopuruaren araberakoa da, baina 2 minutu artean egin behar da.
2020
‎Karamelurako: 100 g azukre beltz, bi koilarakada ur eta zorrotada bat ur bero. Prestaketa.
‎Hasteko, karamelua egingo dugu. Jarri 100 g azukre beltz eta bi koilarakada ur ontzi batean, eta su ertainean eraman, noizean behin, etengabe begira. Ezti iluna tonura iristen denean, sua itzali eta ur beroko zorrotadatxo bat botako diogu, solidifikatu ez dadin (garrantzitsua da ura bero egotea, bestela berriro errepikatu duzu).
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia