2009
|
|
Ondo nahasita egon arte mugituko dugu, eta eragiketa oso mantso egingo dugu, zuringoak desmuntatzeko eta soufflé tortilla egiteko arriskurik ez izateko. Egostea Zartagin zabal itsasgaitz batean
|
bi
koilarakada olio gehitu, eta berotzen hasten denean, bota zuringoak eta gorringoak gazta eta gurinarekin edo aukeratutako goarnizioarekin. Tortillak, alde batetik, su ertainean egosten utzi, erre gabe urre kolore ona har dezan.
|
2014
|
|
Oilasko bularki mina, wokeko barazkiekin Errezeta honetarako, behar dira: oilasko paparra tiratan moztuta, bi koilarakada soja,
|
bi
koilarakada olio, baratxuri txiki bat, pipermin moztua xerratan moztua, pipermina tiratan moztuta, bi koilarakada olio, piper txiki bat, pipermin moztua tiratan moztuta, pipermina tiratan moztuta, azukre koilarakada bat eta limoi baten birrintzea. Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan.
|
|
Oilasko bularki mina, wokeko barazkiekin Errezeta honetarako, behar dira: oilasko paparra tiratan moztuta, bi koilarakada soja, bi koilarakada olio, baratxuri txiki bat, pipermin moztua xerratan moztua, pipermina tiratan moztuta,
|
bi
koilarakada olio, piper txiki bat, pipermin moztua tiratan moztuta, pipermina tiratan moztuta, azukre koilarakada bat eta limoi baten birrintzea. Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan.
|
2015
|
|
Oinarri horren gainean 150 gramo atun fresko jartzen dira, zartaginean apur bat markaturik oliba olioarekin eta gatzarekin, «bira eta buelta»; beraz, ez da oso lodia izango. Zartagin batean,
|
bi
koilarakada olio bero salteatu, hezurrik gabe eta baratxuri xehatu pixka batekin, baratxuria gorritzen hasi arte. Frijitua egitean, sutatik kanpo, bi koilarakada sagardo ozpin gehitu eta biribiletan mugitzen da saltsa baratxuri eta aran freskoekin loditzeko.
|
2016
|
|
Kaxan, gainera, irudiak dituen errezeta bat sartzen da, bezeroak urratsez urrats jarrai dezan platera nola egiten den. Produktuak, gainera, errazio bidez bereizita daude; orduan,
|
bi
koilarakada olio gehitu behar badira, haria hari tapa duen flasko batean agertzen da, eta soilik plater jakin baterako behar den kantitatearekin. Horrelako zerbitzuetan oso garrantzitsua da elikagaiak bezeroaren etxera iristea.
|
2018
|
|
Eginda daudenean, berotan hezurtu eta hezurrak gorde saltsa egiteko. Saltsa akonpainatzailea egiteko, tipula xafla finetan moztu eta frijitu kazola batean, kozinatu arte, hezurrak gehitu eta gorritu pixka bat, gehitu
|
bi
koilarakada olio, gehitu hezurrak eta gorritu pixka bat, gehitu baso bat ardo zuri, erregosi eta estali haragi saldarekin. Su ertainean egosi ordu batez, eta zuku oso mamitsua sortu arte, saltsa krematsu bat osatu arte.
|
|
2 Bi koloreko brokoli eta azalore entsalada Osagaiak (lau pertsona): 400 g brokolia izoztua, 400 g azalore izoztu, 200 g patata izurtu, 16 cherry tomate, baratxuri ale izoztu bat,
|
bi
koilarakada olio, koilarakadatxo bat ozpin, gatza eta piperbeltz beltza. Prestaketa (15 minutu):
|
|
Tomateak lehengoak ziren, baina itzuli egingo dira 2 Bi koloreko brokoli eta azalore entsalada Honekin: 400 g brokoli eta azalore izoztu, 200 g patata izurtu, 16 cherry tomate, laukitxo bat baratxuri izoztu,
|
bi
koilarakada olio, gatza eta piperbeltza. Entsalada original eta osasungarria izango dugu hilabete bero hauetarako.
|
|
Prestaketa. Bota azenarioak desizoztu gabe zartaginean,
|
bi
koilarakada oliotan. Su ertainean su hartzen utzi zazpi minutuz, etengabe mugituz.
|
2020
|
|
Atera uretatik, igurtzi oliba olioarekin eta gorde. Salteatu kipula juliana eran moztuta, zartagin batean su ertainean eta
|
bi
koilarakada olio erabiliz. Eta, tipula bigundu ondoren, baratxuri zurituak eta xerratan moztuak gehitzen dira sasoiko perretxikoekin batera, garbiak eta juliana eran moztuak.
|
2023
|
|
Prestatu saltsa zartagin batean:
|
bi
koilarakada olio su baxuan, gehitu jengibre birrindua, gatza eta piperbeltza, baita kirtena ere, kubotan moztua. Bost eta zazpi minutu artean uzten da egiten.
|
|
Imagen: gdolgikh Kalabaza eta porru krema fina Tipulin fresko bat zuritu, juliana eran moztu xerra meheak eta su baxuan egosi lapiko batean
|
bi
koilarakada olio berorekin. Gorritzen hasten denean, bi porru (zati zuria) bota, desgarbituta eta xerra mehetan ebakita, eta bi baratxuri ale zurituta, xafla mehetan ebakita.
|
|
Ondoren, garbitu eta moztu perretxikoak zerrenda irregularretan. f449 Zartagin batean, jarri
|
bi
koilarakada olio sutan, eta, bero dagoenean, salteatu kipula bat juliana eran zatituta (zerrenda meheak) su bizian, eta mugitu gorritu arte. Gatz eta azukre pixka bat gehitu, kipula pixka bat karamelatzeko.
|