Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 13

2009
‎Ondo nahasita egon arte mugituko dugu, eta eragiketa oso mantso egingo dugu, zuringoak desmuntatzeko eta soufflé tortilla egiteko arriskurik ez izateko. Egostea Zartagin zabal itsasgaitz batean bi koilarakada olio gehitu, eta berotzen hasten denean, bota zuringoak eta gorringoak gazta eta gurinarekin edo aukeratutako goarnizioarekin. Tortillak, alde batetik, su ertainean egosten utzi, erre gabe urre kolore ona har dezan.
2014
‎Oilasko bularki mina, wokeko barazkiekin Errezeta honetarako, behar dira: oilasko paparra tiratan moztuta, bi koilarakada soja, bi koilarakada olio, baratxuri txiki bat, pipermin moztua xerratan moztua, pipermina tiratan moztuta, bi koilarakada olio, piper txiki bat, pipermin moztua tiratan moztuta, pipermina tiratan moztuta, azukre koilarakada bat eta limoi baten birrintzea. Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan.
‎Oilasko bularki mina, wokeko barazkiekin Errezeta honetarako, behar dira: oilasko paparra tiratan moztuta, bi koilarakada soja, bi koilarakada olio, baratxuri txiki bat, pipermin moztua xerratan moztua, pipermina tiratan moztuta, bi koilarakada olio, piper txiki bat, pipermin moztua tiratan moztuta, pipermina tiratan moztuta, azukre koilarakada bat eta limoi baten birrintzea. Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan.
2015
‎Oinarri horren gainean 150 gramo atun fresko jartzen dira, zartaginean apur bat markaturik oliba olioarekin eta gatzarekin, «bira eta buelta»; beraz, ez da oso lodia izango. Zartagin batean, bi koilarakada olio bero salteatu, hezurrik gabe eta baratxuri xehatu pixka batekin, baratxuria gorritzen hasi arte. Frijitua egitean, sutatik kanpo, bi koilarakada sagardo ozpin gehitu eta biribiletan mugitzen da saltsa baratxuri eta aran freskoekin loditzeko.
2016
‎Kaxan, gainera, irudiak dituen errezeta bat sartzen da, bezeroak urratsez urrats jarrai dezan platera nola egiten den. Produktuak, gainera, errazio bidez bereizita daude; orduan, bi koilarakada olio gehitu behar badira, haria hari tapa duen flasko batean agertzen da, eta soilik plater jakin baterako behar den kantitatearekin. Horrelako zerbitzuetan oso garrantzitsua da elikagaiak bezeroaren etxera iristea.
2018
‎Eginda daudenean, berotan hezurtu eta hezurrak gorde saltsa egiteko. Saltsa akonpainatzailea egiteko, tipula xafla finetan moztu eta frijitu kazola batean, kozinatu arte, hezurrak gehitu eta gorritu pixka bat, gehitu bi koilarakada olio, gehitu hezurrak eta gorritu pixka bat, gehitu baso bat ardo zuri, erregosi eta estali haragi saldarekin. Su ertainean egosi ordu batez, eta zuku oso mamitsua sortu arte, saltsa krematsu bat osatu arte.
‎2 Bi koloreko brokoli eta azalore entsalada Osagaiak (lau pertsona): 400 g brokolia izoztua, 400 g azalore izoztu, 200 g patata izurtu, 16 cherry tomate, baratxuri ale izoztu bat, bi koilarakada olio, koilarakadatxo bat ozpin, gatza eta piperbeltz beltza. Prestaketa (15 minutu):
‎Tomateak lehengoak ziren, baina itzuli egingo dira 2 Bi koloreko brokoli eta azalore entsalada Honekin: 400 g brokoli eta azalore izoztu, 200 g patata izurtu, 16 cherry tomate, laukitxo bat baratxuri izoztu, bi koilarakada olio, gatza eta piperbeltza. Entsalada original eta osasungarria izango dugu hilabete bero hauetarako.
‎Prestaketa. Bota azenarioak desizoztu gabe zartaginean, bi koilarakada oliotan. Su ertainean su hartzen utzi zazpi minutuz, etengabe mugituz.
2020
‎Atera uretatik, igurtzi oliba olioarekin eta gorde. Salteatu kipula juliana eran moztuta, zartagin batean su ertainean eta bi koilarakada olio erabiliz. Eta, tipula bigundu ondoren, baratxuri zurituak eta xerratan moztuak gehitzen dira sasoiko perretxikoekin batera, garbiak eta juliana eran moztuak.
2023
‎Prestatu saltsa zartagin batean: bi koilarakada olio su baxuan, gehitu jengibre birrindua, gatza eta piperbeltza, baita kirtena ere, kubotan moztua. Bost eta zazpi minutu artean uzten da egiten.
‎Imagen: gdolgikh Kalabaza eta porru krema fina Tipulin fresko bat zuritu, juliana eran moztu xerra meheak eta su baxuan egosi lapiko batean bi koilarakada olio berorekin. Gorritzen hasten denean, bi porru (zati zuria) bota, desgarbituta eta xerra mehetan ebakita, eta bi baratxuri ale zurituta, xafla mehetan ebakita.
‎Ondoren, garbitu eta moztu perretxikoak zerrenda irregularretan. f449 Zartagin batean, jarri bi koilarakada olio sutan, eta, bero dagoenean, salteatu kipula bat juliana eran zatituta (zerrenda meheak) su bizian, eta mugitu gorritu arte. Gatz eta azukre pixka bat gehitu, kipula pixka bat karamelatzeko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia