Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 36

2004
‎Gehitu baso bat ur, gatz apur bat, utzi egosten 5 minutuz, bota tomatea eta utzi egosten 10 minutuz. Moztu maiz baratxuri hortza eta jarri piper berdearekin lapiko batean, bi koilarakada oliba olio birjina estrarekin. Kolorea hartu behar zaion baratxuria hasten denean, perretxikoak bota, 5 minutuz erregosi eta lapikotik kendu.
2007
‎Ozpin saltsa ziapearekin Ziapea duen ozpin saltsaren aldaera bat da, eta osagai horren zaporea kantitate txiki batekin baino ez da lortzen. Hori lortzeko, bi koilarakada oliba olio, bata limoi zukua eta bestea ozpin olioa, gatza, piperbeltza eta ziape apur bat (gustura) nahastu behar dira. Adibidez:
‎letxuga entsalada eta eskarola ziape ozpin olioarekin. Tomate ozpin saltsa Saltsa hori prestatzeko, irabiagailu bat erabili behar da, 100 g tomate birrindua, bi koilarakada oliba olio birjina eta beste bat sagar ozpinarekin, gatzarekin eta piperbeltzarekin nahastuta. Adibidez:
‎Limoi saltsa Saltsa horretan, entsalada ongailu tradizionaleko ozpinaren ordez limoia erabiltzen da, eta olio gutxiago erabiltzen da. Bi koilarakada oliba olio birjina eta koilarakada bat limoi zuku gatz pixka batekin nahastuta lortzen da, emultsionatu arte. Adibidez:
‎Jogurt saltsa Saltsa hori prestatzeko, saltsa homogeneo bat egin behar da: jogurt natural bat limoi erdiko zukuarekin, bi koilarakada oliba olio, perrexil xehatu sorta bat, gatza eta piperbeltza. Saltsa horren kaloriak gutxitzeko, jogurt gaingabetuak erabil daitezke.
‎aza gorriaren entsalada jogurt saltsa tartariarrarekin. Baratxuri saltsa Prestatzeko, hainbat baratxuri ale birrindu behar dira mortero batean, eta nahasi bi koilarakada oliba olio birjinarekin, koilarakada bat ozpinarekin eta gatz pixka batekin. Irabiagailua erabiliz gero, saltsa homogeneoago geldituko da.
2008
‎Ez da harritzekoa igoera hori, askok uste baitute elikagai hori naturaren oparitzat. Egunean bi koilarakada oliba olio birjinek (25 gramo) onura ugari dakarkiote osasunari, eta orekatu, babestu eta erregulatu egiten dute. Oliba olio birjina Oliba olioa olibondoaren fruitutik datorrena da.
2009
‎Estali ontzia eta hartzitu 20 minutuz 40º C tan, masaren jatorrizko tamainaren bikoitzaren inguruan altxatu arte. 500 g indar irin eta 200 g irin normaleko sumendi bat osatzen dugu, eta, sumendiaren erdian, masa ama, bi koilarakada oliba olio eta gehitu nahi ditugun bi dezimetro ur edo zuku gehituko ditugu. Oratu egingo dugu, eskuetan itsatsiko ez den masa osatu arte, eta berriro ere 40 °C tan hartzituko dugu, harik eta prestakinak, zapi heze batekin estalita, bere altueraren bikoitza lortu arte.
2010
Bi koilarakada oliba oliok, esaterako, 200 kaloria ematen dituzte, eta, aldiz, betiko ongailuen ordez beste saltsa batzuk erabiliz gero, 150 kaloria ere kentzen ahal dizkiogu plater bati; jogurt gaingabetua eta ziape pixka bat nahasi, limoi ur tanta batzuk eta estragoia erantsi, eta hori erabil liteke platera ontzeko, edo mimosa saltsa ere aski arina da eta egokia patata entsaladei botatzeko, baita ...
2012
‎100 gramo patata egosiri (80 Kcal) bi koilarakada oliba olio gehitzen badizkiogu (180Kcal), guztira 260 Kcal emango ditu.
2013
‎Krema oso lodia egingo dugu, bexamel izenekoa, eta gurina jarriko dugu kazola batean urtzeko. Likidotu ondoren, gehitu kipula pixka bat brounoisia eta bi koilarakada oliba olio. Su baxuan prestatu, eta kipula bigundu denean (hau da, biguna eta kozinatua dagoenean), irina bota eta irina gurinean egosten utzi, kolorerik hartu gabe.
2014
‎Azenario bat ebakitzen dugu, erdi porru bat irekitzen dugu eta gainean mozten dugu. Erregosi lapikoan minutu batez, bi koilarakada oliba olio erabiliz. Bota barazki salda, utzi minutu bat irakiten, jarri gatza eta kito!
2015
‎Orain, aurretik prestatu dugun errefrito bat gehituko dugu. Baratxuri hortzak xerratan moztu eta zartagin batean gorritu, bi koilarakada oliba olio berorekin. Multzo osoa gatz puntuan jarriko dugu, behar izanez gero; izan ere, txirlen saldak itsas zaporea emango dio gisatuari, lapikoa estali eta patata eta porru gisatua pixka bat estaltzen utziko dugu.
‎Eskabetxea egiteko, bi baratxuri ale zuritu eta lapiko batean sartuko ditugu oilar xerrak marinatzeko erabili ditugun zukuak. Gehitu koilarakada bat sagar ozpin, bi koilarakada oliba olio eta prestatu nahasketa su baxuan 15 minutuz; ia bukaeran, segundo batzuk falta direnean, gehitu perrexila eta tipulin xehatua, eta gatz pixka bat. Prestatzeko 15 minutu igaro ondoren, ontzia su baxuan eduki, oilar xerrak sartu eta minutu batez kozinatuko dugu.
‎Patatak, alkatxofak eta porruak egosita daudenean, atera kazola sutatik. Orain, bota aurretik prestatu dugun frijitu bat, xerratan moztutako baratxuri ale batzuekin eta zartaginean gorritu pixka bat, bi koilarakada oliba olio berorekin. Gatz puntuan jarri, lapikoa estali, eta talde osoa minutu batzuez estaltzen utzi.
‎Kazola batean bota baso bat ur, eta egosi bost minutuz zartagin xerrak. Ondoren, sei koilarakada tomate saltsa, bi koilarakada oliba olio eta 250 gramo dilista egosi. Beste ur ontzi bat gehitu, dilistak estali arte, eta 25 minutuz egosi, irakin leun eta jarraituarekin.
‎Baratxuri ogia baguette batekin (A plana) Plan erraza da hau, ogi txigortua baratxuri usainarekin prestatzeko modu azkarra, bazkari edo mokadutxo afari bat laguntzeko aproposa. Krema bat egin, 50 gramo gurin krematsu, bi koilarakada oliba olio, bi baratxuri ale zuritu eta birrindu, limoi birrindu bat eta gatz pixka bat. Xerratan egin behar da, ez oso lodietan, eta egosita dagoen baguette motako ogia egin behar da.
‎Ogi ogien sorta on bat egiteko baratxuria da osagai hauek behar dira: kilo bat irin, legamia lehor koilarakadatxo bat eta baso handi bat esne nahasiarekin, gatz apur bat, bi koilarakada oliba olio, arrautza bat eta baratxuri ale bat. Beirazko zuhaitz zabal batzuen barruan irin bi sumendi egin behar dira.
2016
‎Hurrengo goizean, xukatu, garbitu, iragazi eta berotik ura berreskuratu. Jarri berriro ur hori lapikoan, eta bota babarrun gorriak garbituta, tipula, tomate osoa, baratxuria, piperrauts koilaratxotxoa eta bi koilarakada oliba olio gordin. Babarrunek behar bezala estalita egon behar dute, eta 4 zentimetro gehiago ur hotzarekin eta egosi.
‎Egosi nahasketa hau eta atera ateratzen zaion zukua: ogi xerra bat ur hotzetan, bi koilarakada oliba olio, koilarakadatxo bat Jerez ozpin, eta gatz pixka bat. Dena bost minutuz birrindu behar da, irabiagailuarekin, potentzia handienean, krema fina geratu arte.
‎Barazkiak hotzak daudenean, iturri batean botatzen dira: surimi marratua, 100 g ganba egosi eta zuritu, bi koilarakada oliba olio eta lau koilarakada maionesa. Gatz puntuan jarri eta hozkailuan gorde.
‎Bien bitartean, irabiagailuarekin nahasten dira gainerako osagaiak: 50 gramo irin, 50 gramo azukre, 100 mililitro esne, bi arrautza eta bat gorringo, bi koilarakada oliba olio, 30 gramo almendra hautsa eta legamia koilarakada bat, sagar konpotarekin nahastuko den krema bat osatu arte. Gurin pixka batekin igurtzi desmuntagarrietako moldea (24 zentimetro zabal), eta molde horretan, bota sagar krema irabiatutako osagai guztiekin.
2017
‎Horien gainean, kimu freskoak, bolatxotan zatitutako meloia, feta gazta zatitxo batzuk eta kontserba kontserba moztuak. Ondoren, ozpin olioa egin, gerezi moztuak, bi koilarakada oliba olio eta sagar koilarakada txiki bat nahasita. Nahastu, eta gatza bota.
2019
‎Osagaiak: salda litro bakoitzeko (haragia edo arraina), kilo bat tipula, bi baratxuri ale, 12 piper txorizero, 40 gramo irin eta bi koilarakada oliba olio behar ditugu. Prestaketa.
‎Prestaketa. Hasteko, moztu azak erditik eta jarri buruz behera zartaginean gorritzeko, bi koilarakada oliba olio erabiliz. Gorritu ondoren, baso bat ur bota, egosi eta kozinatzen amaitzeko.
2020
‎300 g brokoli, 400 g azenario, 100 g tipulin fresko, 100 g porru, 250 g patata, bi baratxuri ale, 30 ml oliba olio eta gatz pitin bat. Lapiko batean bi koilarakada oliba olio jarri, baratxuri ale zuritu eta oso batekin, eta tipulina brunoise eran moztua (laukitxo txikiak). Su txikian eta bigun dagoenean, gehitu azenario zuritua eta zatitua xerra lodietan.
‎Bitartean, frijitu erraz bat egin: moztu baratxuri ale bat xaflatan eta erre pixka bat zartaginean, bi koilarakada oliba olio berorekin. Azenarioa eta patata egosita daudenean, lapikoa sutatik atera eta errefritoa kremari gehitzen zaio.
‎Irudia: Aline Ponce 1 Pizzarentzat oinarri ona egitea Kilo erdi masa egiteko, irina, ura, legamia, gatza eta gehienez ere bi koilarakada oliba olio birjina behar dira. Kantitate hori nahikoa da pizza batzuk prestatzeko; beraz, izoztu egin daiteke erabiltzen ez den kantitatea.
2022
‎Lapikotik atera, goiko aldeko tapa kendu eta zati batean hustu. Patata mamia nahasi tomate zatitu batekin, izokin ketuaren zati batzuekin eta anana naturalaren zatitxo batzuekin, bi koilarakada oliba olio eta bi koilarakada maionesa. Patata nahasketa horrekin bete eta gainetik izokin ketuaren zerrenda batzuk eta anana naturalaren zatitxoak jarri.
‎Gorde. Brunoise (txikitxo oso txikia), tipula erdi, baratxuri ale bat eta piper berde erdi bota, eta su txikian bigundu lapiko batean, bi koilarakada oliba olio erabiliz. 300 gramo txahalki xehatu gehitzen dira, sueztitu egiten da, eta, gordinik kuzinatuta dagoenean, edalontzi erdi ardo beltzarekin bustitzen da.
2023
‎Imagen: minadezhda Baratxuri eta ganba tortilla Sueztitu tipulin fresko bat, brunoise eran ebakia (laukitxo txikiak), zartagin batean, bi koilarakada oliba olio eta baratxuri ale bat tipulina bezala moztuta. Gorrituta dagoenean, ganba zurituak eta desizoztuak gehitzen dira, eta 100 gramo baratxuri xukatu kontserban eta zatituta.
‎Gainera, bere koipea azido oleikoz osatuta dago funtsean, oliba olioaren gantz azidoa bera, eta, beraz, bihotzerako osasungarria da. Hala ere, aguakate batek duen azido oleikoaren kantitatea bi koilarakada oliba oliotan soilik lor daiteke. Kontsumo ereduak beste koipe iturri osasungarri batzuena bezalakoa izan behar luke, beste fruta batzuk ordezkatu gabe.
‎Imagen: lenyvavsha Porrusalda kalabazarekin eta porruarekin Tipulin erdia laukitxo txikitan eta kokina su baxuan kazola batean, bi koilarakada oliba oliotan. Biguna dagoenean, gaineratu 100 gramo patata zuritu, garbi eta zati irregularretan ebakita, baita 100 gramo azenario xerratan ere, eta kalabaza zuritu bat, ogitarteko zatitxotan moztua.
‎Izokinaren gainean, bota dezagun aguakate leun bat limoiarekin. Saltsa hori egiteko, aguakate erdi heldua txikitu behar da, azalik eta hezurrik gabe, baratxuri ale erdi zurituta eta barruko zurtoinik gabe, bi koilarakada oliba olio, koilarakada bat limoi zuku eta gatz apur batekin. Saltsa leun bat egiteko, irabiagailua erabiltzen da, airerik sartu gabe, moztu ez dadin.
‎Gatz eta azukre pixka bat gehitu, kipula pixka bat karamelatzeko. f449Ondoren, gehitu perretxikoak gatz pixka batekin eta beste bi koilarakada oliba olio birjina, eta salteatu dena perretxikoak bigun egon arte. f449 Salteatutakoan, letxugen gainean jarri, cherry tomatetxo batzuekin batera, garbituta eta zatituta, eta entsaladan izokin ketuaren xerra batzuk jarri, eta, horrez gain, gehitu urrez eta mahaspasaz egindako ozpin olioarekin.
‎Hona hemen horiek egiteko urratsak: ➡️ Egosi ondoren, frijitu bi koilarakada oliba olio, tipula erdi txikituta eta urdaiazpiko onduarekin. ➡️ Ondoren, kardo egosia gehitu eta osagai guztiak sueztitu, irin pixka bat hautseztatu, karduaren egosketako salda bota eta saltsa pixka bat loditu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia