2002
|
|
Prozesu diarreikoen eta toxikomanoen ondorioz, ur eta gatz mineral asko galtzen da. Hori dela eta, botiketan prestatutako ahoko seruma edo etxean egindako soluzio berrhidratatzailea hartuko dugu hasieratik (litro bat ur irakin, limoi baten edo biren zukua,
|
bi
koilarakada azukre, 1 bikarbonato eta gatz koilarakada bat). Beste likido epel batzuekin lagunduko dugu (arroz ura, tea edo kamamila limoiarekin).
|
2006
|
|
Ama errezetak idazten ikusi du, zigortuta. Ehun gramo irin,
|
bi
koilarakada azukre. Amak errezeta haiek idaztean sabelean zuen arantzak denbora eta espazioaren legeak hautsi ditu eta bere sabelean sartu da.
|
2007
|
|
Halaz ere, nutriente horiek berak erdiets daitezke etxean edari isotoniko bat eginez, hara: litro bat ur irakin, koilaratxo bat sodio bikarbonato,
|
bi
koilarakada azukre, kafe koilaratxo bat gatz eta limoi bat edo biren zukua.
|
2009
|
|
Azukreztatua.
|
Bi
goilarakada azukre botako dizkiot. Arrain saltsaren garratza apurtzeko.
|
|
Urratsez urrats Oinarrizko errezeta masa ama egitean datza lehenik. Horretarako, nahasi 75 g legami prentsatu
|
bi
koilarakada azukrerekin, eta, ondoren, disolbatu 250 zentilitro ur epeletan; gehitu 300 g irin arrunt pixkanaka pixkanaka aurreko prestakinari; bota gatza eta irabiatu 20 bat minutuz. Estali ontzia eta hartzitu 20 minutuz 40º C tan, masaren jatorrizko tamainaren bikoitzaren inguruan altxatu arte.
|
2016
|
|
CONSUMER EROSKI Hegalabur mendrezka saltsa teryakarekin. Lehenik eta behin, saltsa egin behar da, eta ontzi batean soja saltsa, sake baso bat, baso bat ur eta
|
bi
koilarakada azukre nahasi. Dena su ertainean egosi behar da, bost bat minutuz, saltsa koipetsua, distiratsua, karamelu likido baten modukoa, lortu arte, eta epel gorde.
|
|
CONSUMER EROSKI Marrubi modiothie hotza. Bi fresa egur garbitu, goiko zati berdea kendu,
|
bi
koilarakada azukre bota eta izozkailuan sartu ordu pare batez. Smothie prestatzeko unean, hozkailuko fresak eta hozkailuko bi jogurt ateratzen dira.
|
2017
|
|
Bezperan amak prestaturiko kafe hotza kristalezko edalontzi batean hustu eta, esne apur bat eta
|
bi
koilarakada azukre erantsita, logelara itzuli zen.
|
2018
|
|
Irudia: e haurtxylikik Hasi aurretik, 400 gramo marrubi garbitu,
|
bi
koilarakada azukre bota eta izozkailuan sartu ordu pare batez. Smothie prestatzerakoan, fresa izozkailutik atera behar da, eta jogurt bat eta baso handi bat soja esne, hozkailutik.
|
2022
|
|
Apaintzeko, fruitu gorri batzuk edo mugurdi coulis bat besterik ez da behar. Mugurdi smoothie jogurtarekin Garbitu 300 gramo mugurdi, hautseztatu
|
bi
koilarakada azukre eta sartu izozkailuan pare bat orduz. Smoothie prestatzeko unean, mugurdiak izozkailutik ateratzen dira; hozkailuan, berriz, gauza bera egiten da 400 gramo jogurt eta 400 ml soja edari hartuta.
|
2023
|
|
Labe iturri batean egiten ditugun fruta erreekin batera sagarra, melokotoia eta udarea ditugu, guztiak zurituta, laurdenetan ebakita eta pipitarik gabe. Hautseztatu
|
bi
koilarakada azukre, limoi erdi baten zukua eta baso erdi ur fruta iturriaren oinarrian, eta sartu labean 200 ºC tan 40 minutuz. Noizean behin, nahastu, erregularki prestatzeko, eta prestatu kolore uniformea hartu eta frutak erre arte.
|
|
Hozkailuan gorde. Jarri limoi zukua eta beste fruta zukua burruntzali batean edo zartagin zahar batean, limoi birringailuarekin eta
|
bi
koilarakada azukre beltzarekin batera. Zuku horiek irakin genituen, harik eta karamelu likido bat osatu arte.
|
|
Patata kremaren gainean erretako txahal zatiak zerbitzatu, eta platerarekin batera, erretako zukuak eta aranak bota. Askotariko aranen izozkia Kristalezko edo altzairu herdoilgaitzezko ontzi zabal batean, irabiatu litro laurden esne oso,
|
bi
koilarakada azukre, basokada bat esne likido eta gorringo pare bat. Krema egin ondoren, hezurrik gabeko 200 g arani gehitu (mota desberdinetakoak izan daitezke), nahasketa homogeneoa lortu arte.
|
|
f34d Anana iragazizko postre izoztua Imagen: EROSKI Consumer AEBetako irabiagailu ontzi batean 300 gramo izotz, ron zorrotada bat, litro erdi anana zuku, koko esne basotxo bat,
|
bi
koilarakada azukre beltz eta menda hostopil batzuk sartu behar dira. Dena birrindu egiten da nahasketa homogeneo bat osatu arte.
|
|
Erretilu horrek azukre beltzezko koilarakada bat du. f34c Platanoen gainean beste
|
bi
koilarakada azukre beltz, hainbat piperbeltz eho berri eta gatz apur bat ezkatatan zabaltzen dira. f34c Platanoak labean sartzen dira 200 ºC tan azukreak gainazala karamelatu arte, eta orduan atera egiten dira.
|
|
Rawlik Turroi eta kafe sorbete granizatua Irabiagailu batekin 100 g turroi txikitu, masa hautseztatu arte. Gehitu kafe infusioa (200 ml),
|
bi
koilarakada azukre, bi gorringo eta 100 ml esne gain likido, eta txikitu dena krema fin bat lortu arte. Nahasketa molde batean bota eta izozkailuan sartu, gutxienez bi orduz.
|
|
f384 2 Turroi flana Imagen: luchrupan Txokolatezko edo turroi biguneko tableta erdia bol batean lau arrautza, litro erdi esne gaingabetua eta
|
bi
koilarakada azukre txikitu. Irabiagailuarekin dena xehatuko dugu nahasketa krematsu bat osatu arte.
|
|
Hozten uzten ditugu… eta jateko prest daude. f384 4 Polboroien bizkotxoa Bol batean 200 g polboroi desegiten ditugu, legamia hautsaren gainean erdi bat gehitzen dugu eta dena ondo nahasten dugu
|
bi
koilarakada azukre glasekin (gozoak bagara, gero azukre pixka bat gehiago jar dezakegu…). Espatula batekin nahastu, eta bota 40 g gurin eta bi arrautza.
|