Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 62

2001
‎Laguntzen duten elikagaiak Listuaren ekoizpena handitzeko laguntzetako bat elikagaiak ondo murtxikatzea da, ahalik eta gehien zukutu eta ur gehiago atera baitaiteke. Mastekatze indartsua behar duten produktuak aukeratzea komeni da, hala nola azenario gordina, apio zurtoinak eta sagarra edo gutxi heltzen diren beste fruta batzuk. Plater saldatsuek, zukuarekin edo saltsekin, ahoa lehortzea saihesten dute Listu gehiago sortzeko laguntza gisa, janarien artean azukrerik gabeko txikleak murtxikatu daitezke, masailezurra etengabe mugitzea eskatzen dutenak, ahoan objektuak mantentzea, hala nola oliba hezurrak edo kafe aleak, eta makil erregaliza txupatzea.
‎Batzuetan, azukrea erabiltzen da beste helburu batzuetarako, ez hain etikoak: zukuaren azidotasun gehiegizkoa zuzentzea, beste fruta batzuen zukuak ezkutatzea edo fruta urritasuna ezkutatzea. Bitamina koktela Ontziratutako zukuek, oro har, frutetatik datozen bitamina eduki handia bermatzen diote kontsumitzaileari; horien artean, nabarmentzekoak dira B multzoko zenbait bitamina (erriboflabina, niazina eta azido folikoa) eta bitamina (laranja zukuetan nagusi).
‎Pertsona askok saihestu egiten dute seme alabek marrubiak jatea, alergia dutela uste baitute, baina ez dago hori frogatzen duen ebidentzia zientifikorik. Maizago jaten diren beste fruta batzuk dira, hainbesteko arreta jartzen ez zaienak, horrelako erreakzioak sortzen dituztenak, adibidez, sagarra edo udarea. Kontua da zenbait elikagaik substantzia histaminoliberatzaile ugari dituztela, eta asko janda intolerantzia sortzen dutela, ez erreakzio alergikoa.
2003
‎Fruta gorriak, besteak beste, marrubiak (baita mugurdiak, ahabiak, masustak, andere mahatsak ere), dira aztertutako taldeetako bat. Beste fruta batzuen ohiko elikagaiez gain (zuntza, bitamina edo azido folikoa, esaterako), jarduera biologiko interesgarriak dituzten substantzien aniztasunean identifikatu dira. Hori dela eta, fresak oso fruta erakargarritzat hartzen dira, bai zaporea eta sukaldaritzako aukerak dituztelako, bai antioxidatzaileen iturri ezin hobea direlako.
‎Hala, merkeak eta sasoikoak direnean, frutak kontserbatu ahal izango dira, erosotasun handiagoa emanez; nahikoa da flaskoa jaki biltegitik ateratzea eta fruta almibarretan hartzea, behar den egunean. Fruta almibarretan kontserbatuta dagoen bezala jan daiteke, kanelarekin, espeziekin, likoreekin eta beste fruta batzuekin batera, eta pastelak, tartak eta bizkotxoak estali, apaindu edo betetzeko erabil daiteke. Hala ere, nutrizio balioa oso desberdina da fruta freskoaren aldean.Fruten bitamina edukia murriztu egiten da beroa aplikatzean, eta, gainera, kontserbatzaile gisa erabiltzen den azukrea berariaz gehitzeak nabarmen handitzen ditu postreko kaloriak.
‎Melokotoiak dituen bitamina hidrosolubleen sorta zabala da, baina ez da bat bera ere nabarmentzen. Karoteno kopurua handiagoa da beste fruta batzuen aldean, eta horrek ematen dizkio bere propietate dietetikoetako batzuk.A probitamina edo beta karotenoa A bitamina bihurtzen da gure organismoan, behar duen bezala. Bitamina hori funtsezkoa da ikusmenerako, larruazalaren, ilearen, mukosen, hezurren eta sistema immunologikoaren funtzionamendu egokirako, eta eragin antioxidatzailea du.
‎Erosi ondoren, guztiz heldu ez diren melokotoiak giro tenperaturan eduki behar dira heldu arte. Helduta dagoen hozkailuan gordetzen badira, beste fruta batzuetatik bereizita gorde behar dira.
‎Funtzio horretan gehien eragiten duen elikagaietako bat bitamina da, eta horren presentzia nabarmena da frutetan eta barazkietan. Bitamina gehien duten elikagaiak zitrikoak dira, hala nola laranja, mandarina eta pomeloa, beste fruta batzuk (marrubiak, kiwiak eta mangoa) eta barazkiak (piperrak eta azaren familia). Beste elikagai batzuen defizitak sistema immunea ahuldu eta edozein infekzioren aurrean suszeptibilitatea areagotu dezake.
2005
‎Pote hauek denek sagarra edo laranja daukate eta, laginen arabera, beste fruta batzuk ere hauteman ditugu: abrikota, melokotoia, anana, banana, udarea, etc.; Hipp laginak azenarioa ere dauka.
‎Gainera, A bitaminak eragin antioxidatzaile frogatuak ditu, bere eragin elikagarria indartzen dutenak. Oparietako azido folikoaren kantitatea ertaina da, beste fruta batzuekin alderatuta, eta ez da batere garrantzitsua bitamina ematea. Fruta honen zaporea eta aroma, neurri handi batean, substantzia aromatikoen aniztasunak baldintzatzen du, hala nola azido organiko zitrikoak, tartarikoak eta malikoak, mamian ugariak baitira.
‎Erabilgarria da haurrei frutak hainbat aurkezpenekin eskaintzea; izan ere, ez da erraza aspertzea eta ez hartzea. Fruta osoak kontsumitzeaz gain, zati txikiak, eta beste fruta batzuekin nahastu. Horrela, kolore deigarri eta erakargarriak dituen mazedonia, gutxienez lortuko duena haurren arreta erakartzea.
‎zenbait xerratan, eta laban egiten du, gorritu arte. Gozatzen da eztiarekin edo beste fruta batzuekin konbinatzen da, eta mazedonia bat egiten da. Neguko barietateak oso erabiliak dira gozogintzan.
‎Bestalde, kontsumitzen dugunean erdia baino ez badugu erabiltzen, sobratzen dena egoera ezin hobean gorde daiteke hurrengo egunerako, eta hezurra utzi, limoi zukuz busti hozkailuan eta film paperez babestuta edo itxitura hermetikoko ontzi batean. Propietate elikagarriak Koipeak dira uraren ondorengo osagai nagusia, eta, beraz, beste fruta batzuekiko balio kaloriko handia dute, baina kokoarena baino txikiagoa, koipe gehiago baitute. Karbohidrato gutxi eta proteina gutxiago ematen ditu.
2006
‎Kopuru handia ematen du karbohidratoak (fruktosa, glukosa), eta horrek balio kalorikoa handitzen du. beste fruta batzuekiko. Koipe eta proteinen kopurua ez da garrantzitsua.
‎Giro tenperaturan heltzen utzi behar zaio. Heltzea bizkortu nahi badugu, paperezko poltsa batean sar ditzakegu, beste fruta batzuekin batera, hala nola bananak edo sagarrak. Zurtoina eta kasketea, eta larruazalean akatsak dituztenak baztertzea.
‎Horregatik, ohikoa da anana mahaikide gehien dagoenerako gordetzea edo jatetxe batera joatean. Hala ere, anana bat ahalik eta gehien aprobetxatzeko modu bat naturala eta fruta hori luzaroago kontserbatzea izoztea da, eta hori ezin da egin izozteak haren propietateak asko aldatzen dituen beste fruta batzuekin. usain, zapore eta testura organoleptikoak.
‎Fruta baxua da kaloriatan, hauen kaloria ekarpena funtsean karbohidratoen edukiagatik. Fruta honek kaloria gutxi ditu, fruta gehienek bezala, eta ez da nabarmentzen mantenugai askorengatik beraz, komeni da beste fruta batzuekin konbinatzea, elikagaiz aberasten baitute. Bada beste pitahaya mota bat, gorria, eduki handiagoa duena bitaminan eta karbohidratoetan txikiagoa.
‎Fruta hori bakarrik jan daiteke, jogurtarekin, esnearekin,, gosaltzeko zerealekin, mueslia, etab., edo etxeko marmelada zaporetsua, konfiturak, gelatinak, kremak, postre gozoak mousseak, bizkotxoak, tartak… egiteko erabiltzea. Azkena sukaldean, masusten gozotasuna eta basoko beste fruta batzuk erabiltzea da kontrasteak errezeta gazietan, hala nola haragi/ ahate batzuk, arkumea, txerria, ehizakiak, etab.
‎Baina jan aurretik, hozkailutik atera eta giro tenperaturan uztea komeni da, gozoagoa izan dadin. Fruta hori fresko, konpotan, marmeladan, tartetan jan daiteke, eta gure sukaldaritza tradizionalean oso ezaguna ez den arren, jakin behar dugu oso ondo konbinatzen duela haragia, eta beste fruta batzuekin nahastuta irabiakietan edo sorbetetan, adibidez. bitamina ugari, jan aurretik, giro tenperaturan edukitzea komeni da.
‎bitamina ugari, jan aurretik, giro tenperaturan edukitzea komeni da. Bere propietate elikagarriei probetxua ateratzea Rambutana oso fruta aberatsa da uretan eta karbohidratoetan; beraz, beste fruta batzuekin alderatuta, kaloria gehiago ditu. Zuntz kantitate handiak ere ematen ditu, heste igarotzea hobetzen dutenak.
‎Antioxidatzaile ahaltsua Ura da osagai nagusia, eta, ondoren, karbohidratoak. Beste fruta batzuk bezala, ez du balio kaloriko handirik. Nabarmentzekoa da A bitaminaren, bitaminaren eta, mineralen aldean, potasio, fosforo eta magnesio ekarpena.
2007
‎Hala, Polonian, Suitzan, Finlandian, Letonian, Lituanian eta Estonian, osagai horiek erabiltzeak funtsezko eragina du likorearen zaporean. Europako Parlamentuak onartzen du likore horren formula tradizionalak, XV. mendean Polonian eta Errusian sortuak, ez datozela bat mahatsetatik edo beste fruta batzuetatik datorren vodka aurki daitekeen merkatuaren benetako egoerarekin, ezta hartzi dezakeen edozein nekazaritza produkturekin ere. Alde horretatik, «sekretu» tradizionalei lotzen ez zaizkienek diote zenbait lehengai vodka egiteko erabiltzeak ez duela inolako eraginik vodka horren azken zaporean, eta kontsumitzaileak ezin duela inola ere hauteman.
2008
‎Legeak substantzia lurrintzaileak gehitzeko aukera ematen du legeak, eta bitaminak ere bai (baldin eta kontzentratu horretatik lortu badituzte edo espezie bereko beste fruta batzuen zukuetatik).
‎Azukrea gehituta, gozo ukitua eman nahi diote, baina horretaz gain besterik ere bila dezakete: zukuaren gehiegizko garraztasuna leuntzea, beste fruta batzuen zukua ezkutuan uztea edo produktua merkatzea (azukre gehiago erabili eta zuku kontzentratu gutxiago).
2009
‎Bitamina ugari izaten duten beste fruta batzuk ere jan ditzakegu: anana, kiwia, marrubiak, papaya, guayaba eta zenbait barazki ere bai, tomatea eta espinaka gordina, adibidez.
‎“Txufari koilararekin jateko testura egokia ematea lortu da”. IIADen arabera, ikerketa honen arduradunak, Valentziako Chufa Jatorri Izenarekin lankidetzan, produktu horrek gastronomian dituen beste aplikazio batzuetan ari dira lanean, adibidez, txufa beste fruta batzuekin nahasten duten edarien garapenean. Okindegirako txufa irina erabiltzeko modua ere aztertzen ari dira.
‎Elikagai gatazkatsuak Frutak Txikienek, oro har, ez dute fruta jan nahi izaten, banana izan ezik, erraz zuritzen baita eta zapore gozoa baitu. Baina dieta osasuntsu eta askotarikoan hasteko gakoa beste fruta batzuk probatzea da, bitamina eta mineral batzuk fruta mota batzuetan ugariak baitira beste batzuetan urri diren bitartean. Platanoak potasio asko du, baina ia ez bitamina.
‎Beraz, olibek ere funtzio osasungarri hori betetzen dute, izan ere, oleikoaz gain, potasioa, karotenoideak eta bitamina dituzte, nutrizioaren ikuspegitik dituzten bertute askoren artean. Gainera, azukre gutxi dute mamian, zapore gozoko beste fruta batzuek ez bezala. Kaloria kopurua aldakorra da, eta gantz kopuruaren araberakoa da:
‎azal lodia, eskarlata edo urre kolorekoa, eta barnealdea haziz betea, mami ilehuna duena. Nutrizio ezaugarri batzuk beste fruta batzuenak dira, hala nola energia balio apala (61 Kcal/ 100 g) eta ur eta mineralen (potasioa, esaterako) ugaritasuna. Gainerakoan, polifenol antioxidatzaileak, tanino astringenteak eta antozianoak dituelako nabarmentzen da.
‎Azken ikerketetan, fruta horren kontsumoak izan ditzakeen onura handienak, batez ere zukuarenak, polifenolen jarduera antioxidatzaile eta antiinflamatorioari lotzen zaizkio. Zukuak du substantzia horien kontzentraziorik handiena, beste fruta batzuekin alderatuz gero (marrubiak, mugurdiak eta masustak). Izan ere, fruitua zuzenean prentsatuz egiten denean, konposatu konplexuenak (polimeroak) beste konposatu sinpleago (monomeroak) eta bioerabilgarri batzuetan hausten dira.
2011
‎Marrubiak postre gisa Marrubiak postre gisa jaten dira: modu naturalean, zukuan, mazedonian edo beste fruta batzuekin nahasitako txitxi burruntzian… Kazkabarra egiteko, garbitu ondoren, marrubiak azukre pixka batekin izozten dira eta irabiagailu batekin txikitzen dira zerbitzatzen direnean. Izotz edari horri baso bat esne eta jogurt bat gehitzen bazaizkio, irabiaki natural zaporetsua lortzen da.
‎Raúl Hernández González Harvard Medical Schoolek egindako zerrenda batean kolesterola jaisten laguntzeko eraginkorrentzat jotzen diren hamar elikagaiak daude. Intxaurretatik eta arrain urdinetik hasi eta berenjenatik, olotik, okratik eta beste fruta batzuetatik osatzen dute. Espainiako Bihotzaren Fundazioak (FEC), prestakuntza eta informazio esparruan, hiperkolesterolemia dutenentzat egokiak diren bi menu on line argitaratzen ditu.
‎Oso erabilia da, gainera, konfiturak eta kontserbak egiteko mahaiko fruta gisa, baita fruta lehorra ere (orejoiak), konpoten ohiko osagaia. Zukuen industriak ere erabiltzen ditu fruitu horiek, bakarrik edo beste fruta batzuekin nahasita. Kontsumo arbeletxeko ontzi arruntetik datoz kontsumo arbeletxekorik gehienak.
‎Irudia: cbcs Sagarraren nutrizio osaera ez da oso deigarria, ez baitu bitamina, ez mineral ez zuntz edukirik nabarmentzen, ohiko kontsumoko beste fruta batzuekin alderatuta. Hala ere, dietoterapian aparteko propietateak ematen zaizkio, bai argitalpen zientifikoetan bai dibulgaziokoetan, fitokimikoen osaerari lotuak (azido hidroxbost amikoak, dihidrokalkonak, flavonoideak, kerzetina eta glukosidoak, katekinak eta prozianidinak).
2012
‎Honako hauek dira marrubiekin errezetak prestatzeko proposamen batzuk (marrubiak ahalik eta modurik naturalenean jarriko ditugu, gehigarririk eta bizigarririk gabe, berezko ezaugarri sentsorialak ez aldatzeko): marrubi osoak (ongi garbituak), zatituta, irabiatuta, laranja urarekin nahasita edo beste fruta batzuekin (kiwia, laranja, platanoa), mazedonia eran, brotxeta eginda, sorbete edo zuku gisa (marrubi eta mertxika zukua, edo gerezia mertxikaren ordez).
‎Espermaren kalitatea hobetuko duen dieta egin nahi da. Antioxidatzaile kopuru egokia duen dieta onuragarria da espermatozoideen mugikortasunerako Komeni da karbohidrato integralak aukeratzea, zitrikoak eta bitaminan aberatsak diren beste fruta batzuk egunero hartzea, astean behin, gutxienez, zinkean aberatsak diren lekaleak sartzea, hala nola leka gorriak eta zuriak, eta, batez ere, omega 3 edo gantz azido polisaturatuak dituzten elikagaiak hartzea. Gainera, astean hiru aldiz gutxienez arrain urdina aukeratu, egunean lau intxaur jan, soja saltsa erabili edo eguneroko entsaladari soja freskoa gehitu.
‎Gereziak kontsumitu ondoren urato serikoa ez da murrizten mahats, marrubi edo kiwi kopuru bera irenstean. Saiakuntza berean egiaztatu zen beste fruta batzuen antzeko dosiekin (mahatsa, marrubia eta kiwia), eta azido urikoaren plasmako eta gernuko kontzentrazioak ez zirela aldatu. Horrek azaltzen du gereziek fitokimikoak dituztela, beste frutetan ez daudenak, gerezien kantitate beretan bederen, eta ezaugarri onuragarriak dituztela hiperurizemia izanez gero.
‎Potasio ekarpen erregularra funtsezkoa da hipertentsioa kontrolatzeko. Udareak beste fruta batzuekin txandakatuz jatea eta barietate desberdinak maizago dastatzea lagungarria da mineral horren eguneko beharrak konpentsatzeko (egunean 3 gramo inguru). Udareak:
2013
‎Aukera ona izan liteke pomelo zuku batekin hastea eguna( beste fruta batzuekin nahasian ere egin daiteke zukua), baina kontuan hartu behar da muga batzuk ere badituela: sendagai jakin batzuk hartzen arituz gero, nabarmen eragiten die haien jardunari.
BESTE FRUTA BATZUK ERABILIZ: 40 gramo azukre eta 200 gramo zuku erabili ordez, erabili 240 gramo ore (nahi diren frutenak).
‎Limoiak sukaldaritzan oso erabilera praktikoak ditu, janarien gustua edertzen eta usaintzen, zapore kontrapuntua eskaini arte eta beste fruta batzuk edertu arte
‎CONSUMER EROSKI Gozogintza. Gozogintzan, berriz, limoiaren azala eta zukua erabil ditzakegu sorbeteak egiteko, eta edari izoztuak, beste fruta batzuk egosten laguntzeko. Beste aukera bat da limoi zaporea duen jogurta erabiltzea krema eta bizkotxoak egiteko.
‎CONSUMER EROSKI Azukrea fruta erara. Zitrikoak ez diren zaporeak nahiago baditugu, beste fruta batzuk erabil ditzakegu: sagarra, koko birrindua edo platano lehorra.
2014
‎Irudia: kosoff 1 Gerezi zopa Europako erdialdeko tradizioko errezeta da hau, gereziekin prestatzen dena, baina beste fruta batzuekin egin daiteke, batez ere fruitu gorriekin. Jatorrian, hotza kontsumitzen da, aperitiboa edo lehen platera, baina postrerako ere balio dezake.
‎Ondoeza areagotu egiten da laranja zukua hartu ondoren, behazun xixkuan kalkuluak eginez gero, eta koliko bat eragin dezake. Izan ere, zitriko horren behazun xixkua husteko ahalmen kolagoga edo estimulatzailea du, familia bereko beste fruta batzuetan hain nabarmena ez dena (tolerantzia egiaztatzea komeni da). Horregatik, egoera jakin batzuetan, kontraindikatuta egon daiteke baraurik laranja zukua hartzea.
‎Irudia: CONSUMER EROSKI Anana eta beste fruta batzuk edatea ere interesgarria da: zuntz dietetikoa. Zuntz dietetikoak askotarikoak ditu ondorio onuragarriak organismoari buruz; horien artean, heste igarotzea erregulatzea eta, beraz, idorreria saihestea.
‎Zuntz ugari dute, bitaminak eta mineralak, eta gantz osasungarriak dituzte. Platanoa zapore gozo eta biziagatik gustatu ohi zaie, eta, kaloriak beste fruta batzuk baino gehiago badira ere, oso egokia da ondoren ariketa egiten badu. Urdaiazpiko ogitartekoa eta udarea.
2015
‎Konposatu kimiko organiko hori hainbat fruta sortzen dute, hala nola sagarrak, udareak, meloiak edo bananak, heldu ahala, uzta bildu ondoren heltzen jarraitzen baitute. Gas horrekiko sentikorrak diren beste fruta batzuetatik gertu biltegiratzen badira, sandia edo nektarina gisa, horiek ere berehala galtzen dira. Artikuluak azaltzen du nola eragiten dion etilenoak fruta heltzean eta nola antolatu behar den hobeto kontserbatzeko.
‎Sagarrek, sagarrek edo udareek etilenoa dute, konposatu kimiko organiko bat, inguruan dauden beste fruta batzuen heltze prozesua bizkortzen duena eta azkartzen duena
2016
‎Baina beroa, garraioa eta hezetasuna dira haren etsairik handienetako batzuk, erraz hondatzen baita hauskortasunagatik, samurra eta sendotasun gutxikoa delako. Kolore gorri bereizgarria du, antozianina kantitate handiak dituelako; pigmentu horrek basoko beste fruta batzuen (masustak, esaterako) tonalitate tipiko hori ematen du. Kontserbatzeko baldintza berezirik behar ez duten arren (leku freskoak, lehorrak eta eguzki argitik babestuak), hozkailuaren alderik hotzenean gorde daitezke, beste elikagai batzuetatik isolatuta, haien bizitza erabilgarria luzatzeko.
‎Faktore horien guztien ondorioz, bilketa programa oso zorrotzak garatu dira, fruta ustelen hondakinak gera ez daitezen, eta biltegiratze eta banaketa baldintzek fruta kontsumitzaileari lehenbailehen iristea bermatu dezaten. Baztertu beharreko lizuneko elikagaiak eta bestelakoak Lizuna hainbat elikagaitan ager daiteke, hala nola ogian eta zerealetan, beste fruta batzuetan, hala nola sagarretan edo mahatsetan, barazkietan, gaztetan, haragian, fruitu lehorretan edo elikagai egosien hondarretan. Estatu Batuetako Nekazaritza Sailaren arabera (USDA), lizuna duten produktu batzuk kontsumi daitezke kaltetutako zatia ezabatzen bada, baina beste batzuk hobe da botatzea, arriskutsuak izan baitaitezke.
2018
‎Zorionez, mito hori irreala da, artikulu honetan azaltzen den bezala, gerezien eta barietateen ezaugarriak errepasatzen dituena. 100 gramo gereziatan, 63 kaloria baino ez daude, eta 12 gramo azukre natural, ohiko kontsumoko beste fruta batzuen antzekoak. Gainera, elikagaien konposizio taulen arabera, gerezi baten% 82 ura da, besterik gabe.
2019
‎Kontsumo iradokizuna: konbinatu beste fruta batzuekin mazedonian edo haragiak plantxan, zerbitzatu aurretik. Ukitu azido oso interesgarria emango dizu.
2021
‎Adibidez, Golden sagar bat bada, haren itxura baino ez dugu behatu behar; beraz, azalak kolore berdea badu, jakingo dugu fruta heldugabea dela, hori motela bada eta azala zimurtsua badu, jakingo dugu gehiegi dagoela eta azala hori bizia eta trinkoa bada, orduan bere sasoi egokian egongo dela. Beste fruta batzuetan, ordea, ez da hain erraza, sandiak edo meloiak erostean gertatzen den bezala. Hemen bakoitzak bere trikimailu txikiak ditu:
2022
‎Kevin Petit Nahiko litekeena da platanoa hiperkalorikoa dela sinestetik —oker— eratorria izatea. Baliteke testura beste fruta batzuena baino dentsoagoa eta koipetsuagoa izatea. Eta, jakina, gozogintzan asko erabiltzen den fruta da, eta, oro har, gantzak eta kaloriak dituzten beste osagai batzuekin konbinatzen da.
‎Egia al da aguakatearen antioxidatzaileak hezurrean daudela? Beste fruta batzuen haziekin gertatzen den bezala, hala nola mangoa edo tamarindoarekin, aguakate hezurrak polifenol guztien %70 baino gehiago dauka (gainerakoek mamiak eta azalak ematen dituzte). Substantzia antioxidatzaile horiek landare jatorriko elikagai mota guztietan agertzen dira (frutak, barazkiak, haziak edo fruitu lehorrak), eta osasunerako ondorio onuragarriak dituzte.
‎— Fruitu gorriek onurak ekartzen dizkiote osasunari Egia. Basoko frutek ur asko, bitaminak, mineralak eta zuntza Baina beste fruta batzuen gainetik nabarmentzen ditu: antioxidatzaile ugari besteak beste, polifenolak, hala nola antozianinak, kolore distiratsua ematen diotenak.
2023
‎Kalitate oneko produktuak ekoizten ditugu, baina erronka bat jarri digute, eta erantzun egin behar diogu", esan zuen Iriartek. Garai batean kiwiaren bideragarritasunak pizten zituen mesfidantzak adibide jarrita," agian beste fruta batzuk probatzen" hasi dela zioen," baina kontu handiarekin".
‎Kokoa Beste fruta batzuekin alderatuta, kokoak eduki ertaina du uretan (gainerako frutek %85 dute, batez beste), proteina gehixeago eta karbohidrato gutxixeago. Baina, batez ere, gantz kopuru handia ematen du, gainerako frutek ia ez dituztenean.
‎Hala ere, aguakate batek duen azido oleikoaren kantitatea bi koilarakada oliba oliotan soilik lor daiteke. Kontsumo ereduak beste koipe iturri osasungarri batzuena bezalakoa izan behar luke, beste fruta batzuk ordezkatu gabe. Gainerako dietaren arabera, zentzuzkoa izan daiteke egunean bat kontsumitzea.
‎f449 Ura. Mandarinen osagai nagusia ura da, eta, beste fruta batzuen aldean, azukre gutxiago ematen du, eta, beraz, kaloria gutxiago. f449 Zuntza.
‎Fruten prezioen jokoen antzekoek zain zain izaten dituzte erabiltzaileak eta hedabideak. Marrubi gorriaren, ur tanta urdinaren, alberjinia morearen eta beste fruta batzuen salneurriek finkatzen dituzte balizko eserlekuak. Aste honetan, baita gogoeta egunean ere, Australiako The Adelaide Review egunkariak Bartzelonako udal hauteskundeen galdeketak kaleratuko ditu, Gabinet d' Estudis Socials i Opinio Publicak eginak.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia