2005
|
|
Ardo horiek, funtsean, haritzezko zurezko ontzietan denbora gehiago edo gutxiago egotearen ondoriozko ezaugarrietan bereizten dira. Uzta jakin batzuetako ardoek
|
beren
ezaugarri organoleptikoen multzoan harmonia lortu dutenean eta ardoa egin ondoren aberastasun aromatiko egokia lortzen dutenean eta zahartze prozesu luzea behar ez dutenean, ardo beltz gazteak sortuko dituzte. Potentzial fisikokimiko eta organoleptiko handia dutenean eta haritz egurraren zahartze prozesu luze samar baten bidez kualitatiboki hobetzeko gai direnean, zahartze prozesua duten ardo beltzak sortuko dituzte.
|
|
Horrek esan nahi du iraganak daudela edo oraindik osatu gabe daudela. Tipulek
|
beren
ezaugarri organoleptiko eta nutrizional guztiak egoera onean izateko, nahikoa da leku lehor eta fresko batean gordetzea. Hala ere, moztu ondoren, film plastiko batekin bildu eta hozkailuan gorde behar dira.
|
2008
|
|
Ura galtzen joatea da kontua, baina
|
beren
ezaugarri organoleptikoak (usaia, kolorea) galdu gabe, eta hori lortzeko, lehortegietan uzten dituzte: harrizko eraikinak izaten dira, bost metro garai, eta sabaian, makal habez egindako egitura bat edukitzen dute, zumez elkarri lotuta.
|
2009
|
|
Behar horren ondorioz, araudi berri bat onartu da EBn, elikagaiekin kontaktuan jartzeko material eta objektu plastikoei buruzko Europako zuzentaraua gure legeriari eransten diona. Materialek ez diote elikagaiari eman behar
|
beren
ezaugarri organoleptikoak aldatzen dituen eta kontsumitzailearen osasunari kalte egiten dion substantzia arrarorik. 103/ 2009 Errege Dekretuak ezarritako ohar berriek ontzi mota hau fabrikatzeko baimendutako substantzien zerrenda bat dute.
|
|
Teknika honen bidez,
|
beren
ezaugarri organoleptikoengatik oso preziatuak diren" fantasiazko" elikagaiak lortzen dira, hala nola mila eta forma bateko gozoki eta galletak.
|
|
Gainera, jarduera hori bateragarria da produktuak hobetzeko beste aplikazio batzuekin, hala nola nahasketa, egostea edo pastatzea. Teknika honen bidez,
|
beren
ezaugarri organoleptikoengatik oso preziatuak diren fantasiazko elikagaiak lortzen dira, hala nola gozokiak, gozokiak, milako galletak eta forma edo zereal bat. Prozesu hori egiteko, almidoia, osagai nagusia, eta azken produktuari usaina, kolorea edo zaporea emateko erabiltzen diren gainerako elikagaiak hartzen dira abiapuntutzat.
|
2010
|
|
Udaberriaren amaieran eta udaren hasieran gertatzen da hori; horregatik, maiatzean hasten da gereziak jateko denboraldi naturala. Aldi horretan, fruta horiek
|
beren
ezaugarri organoleptiko maximoak lortzen dituzte, eta testura leun eta irmoan islatzen dira. Horrez gain, mantenugai gehiago pilatzen dira, besteak beste, konposatu antioxidatzaileak, azido folikoa eta potasioa bezalako bitaminak.
|
2011
|
|
Kutsadurarik gerta ez dadin, makinetan eta instalazioetan higiene baldintza batzuk bete behar dira, bai eta manipulatzeko jarraibide zehatz batzuk ere, une oro berrikusten direnak. Tenperatura baxuetan lan egiteak aukera ematen du elikagaiek
|
beren
ezaugarri organoleptiko eta nutrizional guztiak mantentzeko eta alterazioak edo oxidazioak saihesteko. Hutsa aplikatu ahal izateko, elikagaiek hilda egon behar dute ikuspuntu fisiologikotik, batez ere itsaskiak.
|
2016
|
|
produktu gordinen zein kozinatuen luzapenak. Baina elikagaiek
|
beren
ezaugarri organoleptiko guztiak (kolorea, zaporea eta usaina) izan ditzaten, elikagaiak izozteko prozesuak zenbait arau eta jarraibide bete behar ditu. Horietako bat denbora da:
|
2021
|
|
Pizza bana dago pertsona bakoitzarentzat. Pizza bat aukeratzeko, irakurri etiketa Pizzaren osagaiek,
|
beren
ezaugarri organoleptikoak —zaporea, aroma edo testura— zehazteaz gain, eragin erabakigarria dute beste alderdi batzuetan ere, hala nola prezioan edo nutrizio osaeran. Hain zuzen, alde handiak daude marka eta barietate desberdinen artean; beraz, oso garrantzitsua da etiketak arretaz irakurtzea hautaketa egokia egiteko.
|