Emaitzak: 6
2001 | ||
Ez da beharrezkoa fruta eta barazki freskoen, ozpinaren, gatzaren, azukrearen eta okintza edo gozogintzako produktuen kasuan, egunean bertan kontsumitu ohi badira. · Produktuak etxean dagoenean | behar dituen kontserbazio baldintza bereziak (0tik 4ra mantendu, 18ºC an eduki, leku fresko eta lehorrean gorde, etab.).). Produktua behar bezala erabiltzeko modua, behar izanez gero. | |
2014 | ||
Elikagai atera berriek, hala nola fruta edo barazkiek, propietate eta zapore eta usain hobea dute, fresko baitaude. Gainera, ez dute jaso behar urrunetik ekarritakoek | behar dituzten kontserbazio edo izozte tratamenduak. Era horretan, bertako produktuetan oinarritutako ohiko plateren elaborazioa babesten da. | |
2015 | ||
Bestalde, hiru tresna horiek gutxi gorabehera identifikatzen dituzte paisaiaren ohiko hiru egoera Europan zehar: paisaia batzuek balio positibo oso nabarmenak, ederrak eta bereziak dituzte, naturaren aldetik oso egoera onean daudelako; horiek | behar dute kontserbazioa. Bestalde, oso ekarpen garrantzitsua dena, esaten dute ohiko eta arruntak diren paisaiei ere garrantzia eman behar zaiela, gehiengoa direlako. | |
2016 | ||
Sarsmisa Elikagai atera berriek, hala nola fruta edo barazkiek, propietate eta zapore eta usain hobea dute, fresko baitaude. Gainera, ez dute jaso behar urrunetik ekarritakoek | behar dituzten kontserbazio edo izozte tratamenduak. Era horretan, bertako produktuetan oinarritutako ohiko plateren elaborazioa babesten da. | |
2017 | ||
Irailean kanpaina hasi zenetik, herrialde osoko milaka herritarrek ehunka tona bildu dituzte hondartza eta kostaldeetan, eta laster landa, baso eta mendi eremuetan hasiko dira. Güemesek azpimarratzen duenez, «Ez jan, zaborra da» esaldia aldatu behar dugu, ‘Ez bota, zaborra da’, eta arreta berezia jarri | behar dugu kontserbazioa, horrela bakarrik lortuko baitugu zaborra zaborretatik askatzea. Horrela nabarmentzen da proiektuaren bideo honetan: | |
2022 | ||
Lehen ere bagenituen horren frogak. Azterketa horretatik berritzat har dezakegu zenbait koronabirusek elikagai jakin batzuetan bizirik irautea, hala nola haragia eta arraina. Imagen: iStock Gainera, kontuan izan | behar dugu kontserbazio tenperaturak ez duela soilik eragiten koronabirusen biziraupenean. Baita kozinatzeko tenperatura eta birusaren mintzaren egonkortasunari buruzko beste parametro batzuk ere, hala nola pH-a edo hezetasuna ere funtsezkoak dira. Hala erakusten dute beste azterketa batzuek hau bezalakoa Azterketa horretan, SARS CoV2 aren adsortzioa aztertu zen haragiaren gainazaletan —oraingoan bai—, eta ikusi zen 5,5 baino pH txikiagoaren eta indar elektrostatikoen arteko interakzioak nabarmen laguntzen zuela birusaren biziraupenean. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
behar izan | 6 (0,04) |
Lehen forma
behar | 6 (0,04) |
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
behar ukan | 6 (0,04) |
Konbinazioak (3 lema)
behar ukan kontserbazio | 6 (0,04) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |