2002
|
|
|
Behar
duzuna hartu eta itxi atea berehala, hotzik galdu ez dezan.
|
2004
|
|
Etxeko beharrak ordutegi diskriminazioko tarifei egokitzen bazaizkie, elektrizitatea energia erabilerraza eta merkea da. Erradiadoreak aukeratzeko orduan, aparatuak zenbat elementu izan
|
behar
dituen hartu behar da kontuan. Ez da hutsala.
|
2006
|
|
Diabetesa izateak ez du esan nahi “denetarik ez izatea”, azukrea duten elikagai eta edarien kontsumoa murriztea baita. Dibertitu egin behar dira, kontuan hartuta ezin dituztela hartu lagunetako edozeinek adina edari eta kantitate, eta oso ondo hautatu
|
behar
dituztela har ditzaketen edo ez ditzaketen edariak. ‘Zerbait hartzera’ irteten bada Infusioak, fruta anitzeko edariak, light freskagarriak, azukrerik gabeko te hotza edari egokiak dira Nerabezaroan oso ohikoa da zinemara joatea, tabernetan eta kafetegietan zerbait hartzea edo dendan produktuak erostea eta kalean hartzea.
|
2008
|
|
Desnutrizio arriskua duten beste faktore batzuk ere badaude, hala nola, adinekoaren maila sozioekonomikoarekin zerikusia dutenak (bakardadea, alarguntasuna edo erosteko ahalmen urria, besteak beste) eta joan etorria eragozten duen mugimendu zailtasunarekin, erosketa egiteko aukerarekin eta baita janaria prestatzearekin ere zerikusia dutenak. Eta adineko pertsonak gaixotasun kroniko bat edo gehiago baditu diabetea, hipertentsio arteriala, hiperkolesterolemia…, kontuan izan
|
behar
du hartzen dituen sendagai batzuek albo ondorioak eragin diezazkioketela eta elikagaiak berez jateari eragin diezaioketela (goragalea, anorexia, idorreria edo beherakoa). Faktore horiek guztiek, alde batetik, adineko pertsonen desnutrizioaren kausa anitzeko jatorria zehazten dute, eta, bestetik, pertsona horiek begiesteko eta dieta adinekoen behar berezietara egokitzeko beharra edo aparteko nutrizio euskarriaren beharra baloratzea.
|
2011
|
|
Zuhurtzia printzipioak bi premisa horiekin lan egiten du, eta horrek zaildu egiten du mota horretako edozein gorabehera kudeatzea. Horregatik, arduradunek kontu handiz neurtu
|
behar
dituzte hartzen diren neurriak, izan ditzaketen ondorioak sakon aztertuz. Gorabehera batek komunitate zientifikoaren zati txiki baten laguntza izan arren, kontuan hartu behar da.
|
2012
|
|
Txakurrak koipeak behar ditu gorputzaren tenperatura mantentzeko eta ilea eta azala osasuntsu egoteko. Txakur zaharrak, gazteak bezala, proteinak
|
behar
ditu hartzen duen janaria bere organismoarentzat erabilgarriak diren substantzia bihurtzeko. Karbohidratoak, berriz, energia iturri indartsua dira.
|
2016
|
|
Hauxe planteatzen du: gorputz osaera ona edukitzeko, lotura bat egon
|
behar
duela hartzen dugun energiaren eta gastatzen dugunaren artean.
|
2023
|
|
frutak, barazkiak eta barazkiak. Ondoren, hotza
|
behar
dutenak hartu behar dira, hala nola haragia, arraina edo jogurta. Azkenik, izoztuak saskian jarri behar dituzu.
|