2001
|
|
Gisatuak, zopak, budinak eta abar prestatzen dira. Ordu erdi eman eta beste ordu erdi
|
behar da
janaria prestatzeko. Kozinatu ondoren, ez da komeni berriz berotzea.
|
2003
|
|
Zenbait azalpen daude fenomeno horretarako. Lehenik eta behin, nabarmendu
|
behar da
janaria prestatzeko modua garrantzitsua izango dela; izan ere, nahiz eta kasu batzuetan berotzeak ez dituen partikula biriko guztiak suntsitzen, gerta liteke kopuru hori nahikoa ez izatea gizakietan infekzioa eragiteko. Beste arrazoi bat izan liteke garrantzitsuena presentzia hutsa ez izatea, partikula kopurua baizik, eta horrek asko zailtzen du ohiko kontrola, birus-kopurua zenbatzea askoz zailagoa baita.
|
2005
|
|
Eskailerak, malda handiko arrapalak, bihurgune itxurako pasaguneak edo bestelako oztopo arkitektonikoak kenduko dira, eta trenkada eta ateen bidezko bereizketa fisikoak behar-beharrezkoa denera mugatuko dira eta, gainera, kristal zeharrargitsuak izango dituzte. Eremu eta instalazio guztiek behar den proportzioa gorde
|
behar dute
janaria prestatzeko prozesuak osatzen dituzten eragiketen artean geldialdirik edo" itogunerik" ez egoteko. Ondoren, xehetasunez azalduko da nola dimentsionatu behar diren ohiko eremu eta instalazioak.
|
2006
|
|
“Al dente” orea lortzeko prozesu ideala honela laburbiltzen da: 100 g pastako litro bat ur
|
behar da
janaria prestatzeko; beraz, lapiko batean gutxi gorabehera zenbat ur berotu behar da. Egoste-urari olio-zorrotada bat gehitu, eta irakiten hasten denean, gatz-eskukada bat.
|
2008
|
|
Gero egosteko beratzen den ura erabiliko dugunez, komeni da ur hotzarekin ondo garbitzea. Zortzi bat orduz beratzen uztea gomendatzen da, nahiz eta barietate batzuek ez duten prestakuntza hori
|
behar
janaria prestatu aurretik, hala nola zenbait babarrun zuri fresko eta gorri oso samur eta kalitate onekoak. Beratzeko ur hotzean beratzeko produktuak jarriko ditugu, hala nola, tipula, porrua, azenarioa, baratxuri piper berdea eta kalabaza barazkien artean, eta elementu proteiko eta koipetsuak-txorizoa, saiheskia, urdaia eta odolkia.
|
2009
|
|
Ia 3 milioi pertsona inguru bizi dira Virunga Parke Nazionalaren inguruetan eta ehuneko 97ak baino gehiagok ikatza
|
behar dute
janaria prestatzeko. Makala, eskuz egindako egur-ikatza, zonaldeko biztanleentzako energia iturri nagusia da.
|
|
Ezinbestekoa nintzen etxe honetan. Isidrok
|
behar ninduen
janaria prestatzeko, umeak zaintzeko eta oheko apetak asetzeko. Umeak ni barik ezin ziren bizi, etengabe ibiltzen ziren deika:
|
2010
|
|
Zatitu ondoren, giltzurrunak gantz-kapsula batean egoten dira, eta, askotan, kendu egiten dira salgai jarri aurretik, baina sukaldeko prestakin batzuetarako erabiltzen dira, hala nola patata gisatuei zaporea emateko edo betegarriei leuntasun-ukitua emateko, hala nola piperrak haragiarekin, hanburgesak, saltsa bolognarra, lasaginak eta kaneloiak. Garbiketa Giltzurrunak uretan eta ozpinetan utzi
|
behar dira
janaria prestatu aurretik Animalia heldu baten giltzurruna, behiarena zehazki, askozaz eta gogorregia da jateko, nahiz eta kontsumitzaile batzuek nahiago duten ehundura hori. Hobe da animalia gazteen giltzurrunak prestatzea, hala nola esneko arkume eta txahalarenak, zapore leunagoa eta testura finagoa dutenak.
|
2014
|
|
Behin hozten denean, beti hozkailuan gorde
|
behar da
janari prestatua, bizpahiru egunez gehienez ere, edo, bestela, berehala izoztu.
|
2016
|
|
Multzoak 30 segundoz irakin behar du, saltsa ukitu koipetsua hartu arte. Edalontzi bat bota
|
behar da
janaria prestatzeko, eta segundo batzuetan irakiten utzi, krema bat eman arte. Gatz-puntuan jarri, iragazki txinatarretik pasatu eta zuritu gabeko intxaur zatitxoak hautseztatu.
|
2019
|
|
7 Eroso eta prestatzen errazak dira. Kontsumitzaileek garbi, garbituta eta zatituta iristen dira,
|
behar denean
janaria prestatzeko prest, aurretik desizoztu beharrik gabe. 8 Ez dago behin-behinekotasunik.
|
2021
|
|
Zaldi eta mandoetan hiru egunetan egin zuten bide hura. Azenarik Abdul sukaldariaren beste bi laguntzailerekin lana egin
|
behar zuen
janaria prestatzen laguntzeko. Haiek gutxienez hirurehun gerlarirentzat egin behar zuten lan.
|
2022
|
|
pokea). Hala ere, beste elikagai batzuk, ohiko kontsumokoak, ez dira jan
|
behar
janaria prestatu gabe. Hona hemen zer diren eta zergatik kontuz ibili behar den.
|