Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 13

2001
‎Gisatuak, zopak, budinak eta abar prestatzen dira. Ordu erdi eman eta beste ordu erdi behar da janaria prestatzeko. Kozinatu ondoren, ez da komeni berriz berotzea.
2003
‎Zenbait azalpen daude fenomeno horretarako. Lehenik eta behin, nabarmendu behar da janaria prestatzeko modua garrantzitsua izango dela; izan ere, nahiz eta kasu batzuetan berotzeak ez dituen partikula biriko guztiak suntsitzen, gerta liteke kopuru hori nahikoa ez izatea gizakietan infekzioa eragiteko. Beste arrazoi bat izan liteke garrantzitsuena presentzia hutsa ez izatea, partikula kopurua baizik, eta horrek asko zailtzen du ohiko kontrola, birus-kopurua zenbatzea askoz zailagoa baita.
2005
‎Eskailerak, malda handiko arrapalak, bihurgune itxurako pasaguneak edo bestelako oztopo arkitektonikoak kenduko dira, eta trenkada eta ateen bidezko bereizketa fisikoak behar-beharrezkoa denera mugatuko dira eta, gainera, kristal zeharrargitsuak izango dituzte. Eremu eta instalazio guztiek behar den proportzioa gorde behar dute janaria prestatzeko prozesuak osatzen dituzten eragiketen artean geldialdirik edo" itogunerik" ez egoteko. Ondoren, xehetasunez azalduko da nola dimentsionatu behar diren ohiko eremu eta instalazioak.
2006
‎“Al dente” orea lortzeko prozesu ideala honela laburbiltzen da: 100 g pastako litro bat ur behar da janaria prestatzeko; beraz, lapiko batean gutxi gorabehera zenbat ur berotu behar da. Egoste-urari olio-zorrotada bat gehitu, eta irakiten hasten denean, gatz-eskukada bat.
2008
‎Gero egosteko beratzen den ura erabiliko dugunez, komeni da ur hotzarekin ondo garbitzea. Zortzi bat orduz beratzen uztea gomendatzen da, nahiz eta barietate batzuek ez duten prestakuntza hori behar janaria prestatu aurretik, hala nola zenbait babarrun zuri fresko eta gorri oso samur eta kalitate onekoak. Beratzeko ur hotzean beratzeko produktuak jarriko ditugu, hala nola, tipula, porrua, azenarioa, baratxuri piper berdea eta kalabaza barazkien artean, eta elementu proteiko eta koipetsuak-txorizoa, saiheskia, urdaia eta odolkia.
2009
‎Ia 3 milioi pertsona inguru bizi dira Virunga Parke Nazionalaren inguruetan eta ehuneko 97ak baino gehiagok ikatza behar dute janaria prestatzeko. Makala, eskuz egindako egur-ikatza, zonaldeko biztanleentzako energia iturri nagusia da.
‎Ezinbestekoa nintzen etxe honetan. Isidrok behar ninduen janaria prestatzeko, umeak zaintzeko eta oheko apetak asetzeko. Umeak ni barik ezin ziren bizi, etengabe ibiltzen ziren deika:
2010
‎Zatitu ondoren, giltzurrunak gantz-kapsula batean egoten dira, eta, askotan, kendu egiten dira salgai jarri aurretik, baina sukaldeko prestakin batzuetarako erabiltzen dira, hala nola patata gisatuei zaporea emateko edo betegarriei leuntasun-ukitua emateko, hala nola piperrak haragiarekin, hanburgesak, saltsa bolognarra, lasaginak eta kaneloiak. Garbiketa Giltzurrunak uretan eta ozpinetan utzi behar dira janaria prestatu aurretik Animalia heldu baten giltzurruna, behiarena zehazki, askozaz eta gogorregia da jateko, nahiz eta kontsumitzaile batzuek nahiago duten ehundura hori. Hobe da animalia gazteen giltzurrunak prestatzea, hala nola esneko arkume eta txahalarenak, zapore leunagoa eta testura finagoa dutenak.
2014
‎Behin hozten denean, beti hozkailuan gorde behar da janari prestatua, bizpahiru egunez gehienez ere, edo, bestela, berehala izoztu.
2016
‎Multzoak 30 segundoz irakin behar du, saltsa ukitu koipetsua hartu arte. Edalontzi bat bota behar da janaria prestatzeko, eta segundo batzuetan irakiten utzi, krema bat eman arte. Gatz-puntuan jarri, iragazki txinatarretik pasatu eta zuritu gabeko intxaur zatitxoak hautseztatu.
2019
‎7 Eroso eta prestatzen errazak dira. Kontsumitzaileek garbi, garbituta eta zatituta iristen dira, behar denean janaria prestatzeko prest, aurretik desizoztu beharrik gabe. 8 Ez dago behin-behinekotasunik.
2021
‎Zaldi eta mandoetan hiru egunetan egin zuten bide hura. Azenarik Abdul sukaldariaren beste bi laguntzailerekin lana egin behar zuen janaria prestatzen laguntzeko. Haiek gutxienez hirurehun gerlarirentzat egin behar zuten lan.
2022
‎pokea). Hala ere, beste elikagai batzuk, ohiko kontsumokoak, ez dira jan behar janaria prestatu gabe. Hona hemen zer diren eta zergatik kontuz ibili behar den.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia