2004
|
|
maiz erabiltzen dira plater prestatuetan. Ezagunena sodio glutamatoa da (E), landare eta animalia elikagai
|
batzuetan
modu naturalean dagoen substantzia. Azidotasunaren zuzentzaileak:
|
2007
|
|
Laktosa esnean eta haren deribatu
|
batzuetan
modu naturalean aurkitzen den azukrea da, nahiz eta gaztak oso kantitate txikia izan. Azukre hori digeritu eta unitate txikiagotan bihurtzeko, laktasa entzima behar da.
|
2008
|
|
Kutsatzaile
|
batzuk
modu naturalean sortzen dira eta elikagaietara garraiatzen dira uraren edo lurzoruaren bidez, eta beste batzuk elikagaia ekoizteko prozesuan sortzen dira. Akrilamida, adibidez, almidoi askoko elikagaietan tenperatura altuetan dauden produktuetan aurkitzen den konposatu kimikoa da.
|
|
Emaitzak ez ziren asko bereizi, eta bi substantziek ahalmen oso antioxidatzailea dutela ondorioztatu zen. Hala, hidroxitirosola elikagai
|
batzuetan
modu naturalean dagoen eta lipido oxidazioa inhibitzen duen antioxidatzaile ahaltsua da. Emaitza horiek oso erabilgarriak dira elikagaien segurtasunari dagokionez.
|
2010
|
|
Gurinaren pisuaren% 1etik% 3ra bitartekoa da proportzioa. Trans gantz azidoak Azido horiek gantz asegabeak asetzen direnean agertzen dira, nahiz eta
|
batzuk
modu naturalean sortzen diren elikagai jakin batzuetan, batez ere animalia jatorrikoetan. Jakina da konposatu horiek kolesterol maila handitzen dutela, baina ikuspegi zientifikotik ez da arazo larririk frogatu.
|
2011
|
|
Irizpide honen arabera, kontsumitzailearengana iristeko bideak hainbat dira: Kutsatzaile naturalak, hau da, beste organismo bizidun
|
batzuek
modu naturalean sortutakoak, hala nola mikodiestrogenoak, onddoetatik datozen estrogenoak, hala nola Fusarium generokoak. Inguruneko kutsatzaileak, hala nola dioxinak, PCBak eta metal astunak, hala nola kadmioa, merkurioa edo beruna.
|
|
Biak ala biak prozesatzean legamien presentziaren mende daude zuzenean. Onddo jakin
|
batzuk
modu naturalean egoten dira frutetan, hala nola Sacharomyces ellipsoideus, mahatsaren azalean eta hartzidura alkoholikoaren erantzulea ardoaren elabotazioan. Garagardoaren ekoizpenak prozedura berari jarraitzen dio Sacharomyces cerevisiae legamien bidez. Legamiak maltari gehitzen zaizkio hartzidura egin eta garagardoa lortzeko.
|
2017
|
|
Eta horrek esan nahi du gure zakurrek beren sena ase behar dutela eta beren portaera naturalak errendatu", dio Lópezek. Txakur asko beren portaera naturalak adieraztea ezinezkoa duten inguruneetan bizi dira, hala nola, beste txakur
|
batzuekin
modu naturalean harremanak izatea, arakatzea, behar duten guztia egitea eta beren burua estimulatuta izatea. Horrek azaltzen du emozio negatiboak agertzea, hala nola asperdura eta frustrazioa, eta horiekin lotutako portaera arazoak, hala nola gehiegizko zaunkak, objektuen suntsiketa eta etxe barruko gernuak.
|
2022
|
|
zuntz dietetiko (pektina barne) eta sorbitol ugari izatea. , hainbat produktutan gozagarri gisa asko erabiltzen den karbohidratoa light a eta elikagai
|
batzuetan
modu naturalean agertzen dena. Sorbitolak, Espainiako Nutrizio Federazioak (FEN) azaltzen duenez, ekintza laxante arina du.
|
2023
|
|
Gero eta arrisku handiagoak elikagaien segurtasunean Hauek dira, besteak beste, espezialistek identifikatutako arrisku potentzialetako batzuk: Mikotoxinen presentzia handiagoa elikagaietan Mikotoxinak onddo genero
|
batzuk
modu naturalean sortzen dituzten substantzia kimikoak dira. Elikadura arloko Segurtasunaren eta Nutrizioaren Espainiako Agentziak (AESAN) azaldu du gure osasunerako arrisku larria dakartela, ehunka moho espezie daudela horiek sortzeko gai direnak eta elikagaietan haz daitezkeenak tenperatura eta hezetasun baldintza jakin batzuk gertatzen direnean.
|