Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 21

2001
‎haragia identifikatzeko datuak (animalia espeziea, pieza mota eta bilgarri kopurua, pisu garbia); haragiaren jatorria (hiltegiko edo zatiketa gelako Elikagaien Erregistro Orokor Sanitarioaren helbidea eta zenbakia); bidalketa lekua (bidaltzailearen izena eta helbidea); haragiaren helmuga (hartzailearen izena eta helbidea); eta erabilitako garraiobidea. Ziurtagiriak egiaztatuko du, halaber, haragiak baimendutako hiltegietan hildako animaliengandik datozela, edo baimendutako gela batean zatitu direla, eta, betiere, giza kontsumorako egokitzat jo direla. Albaitariak ziurtatuko du, halaber, ibilgailu edo garraio tresnak eta bidalketa horren karga baldintzak bat datozela legerian ezarritako higiene baldintzekin, eta identifikatu egin ditu.
2003
‎Ugalketa mota hau egiteko garairik onena neguaren amaieran edo udaberriaren hasieran izaten da. Aleak banatzea, urratsez urrats Landare bat zatitzeko prozesuaren lehen urratsa loreontzia kentzea da. Horretarako, erroak ez kaltetzeko, sustrai osoa kentzea komeni da, zati handi bat behintzat.
2005
‎“Bereizketa fisikoa” egin behar da espazioak ez kutsatzeko”. 30 zentimetroko horma Horri dagokionez, Valentziako Ostalaritzako Enpresaburuen Federazioak (FEHV) kritikatu du legeak 100 metro karratu baino gehiagoko establezimenduak “30 zentimetroko lodierako horma” batekin zatitzera behartzen dituela erretzaileentzako eremu bat izan nahi badute. Hori dela eta, jarduera lizentzia berria eskatu eta indarrean dagoen horma automatikoki bertan behera utzi behar da.
2006
‎Elikagai gehigarri baten kantitatea eguneroko dietan kontsumi daiteke, bizitza osoan, osasunerako arriskurik sortu gabe. Kantitate hori eguneko batuketa miligramotan adierazten da gorputz pisuaren kilogramo bakoitzeko (mg/ kg pisu poral/ egun), eta segurtasun faktore batekin zatitu ohi da; faktore hori 100 izan ohi da, eta segurtasun tarte bat ahalbidetzen du.
‎Pitahaya horia berez edo oso prestakin desberdinetan har daiteke, dekoratzeko ere erabil daiteke. Gordinik jateko modu bat zatitzea da luzetara, eta atera mamia koilaratxo batekin. Beste aukera bat xerratan jatea da.
2008
‎Zenbait komunitatetan, bizilagunek ez dute nahi jabekideen eta jabeen kopurua handitzea. Komunitateak ezarritako baldintzak bete beharra gorabehera, etxebizitza bat zatitzeko udal baimena ere eskatu behar da, eta hori gabe ezin da inolako aldaketarik egin. Bestelako baldintzak Etxebizitza bat banantzeko oinarri legala Jabetza Horizontalaren Legea da, baina, gainera, etxebizitza bat bitan baino lehen beste araudi batzuk hartu behar dira kontuan.
‎Suteen prebentzioari eta gutxieneko azalerei buruzko egungo araudia salbuetsiz gero, gainerakoa orokorra da Espainia osorako. Gainera, etxebizitza bat zatitzeko, beharrezkoa da: Obra handiko lizentzia:
‎Gainera, legezko planoan bereizketa bat egin da pisuaren eskrituran. Parte hartzen duten profesionalak Pisu bat zatitzea obra handi samarra da, eta teknikari egokiak behar ditu. Arkitekto edo arkitekto tekniko baten zerbitzuak izateaz gain (eta, proiektu teknikoak hala eskatzen badu, bien zerbitzuak), abokatu bat kontratatu behar da, banantze eskritura idatziko duena, eskritura baimenduko duen notarioa eta etxebizitza berriak inskribatzen dituen jabetza erregistratzailea.
‎Bereizketa Etxebizitza bat edo bizitegi erabilera duen edozein eraikin zatitzea erabaki bat da, seme alabei emateko nahiari, hipoteken igoerari aurre egiteko eta zati bat saltzeko beharrari edo etxea saltzeko premiari erantzuten diona, eta bi etxebizitza txiki alde batera uztea garrantzitsuagoa dela ikusten duena. Espainian legezkoa da pisu bat zatitzea, betiere udal arauek eta jabetza horizontaleko arauek uzten badute. Pisu bat bitan banatzeko termino teknikoa" banandu" da, kontzeptu zibila, hipoteka kontzeptua hau da, erregistrokoa, Ignacio Alonso abokatu eta hirigintza teknikariak ezartzen duen bezala.
2009
‎Aplikatzeko arrainik onenak forma zilindrikoa dutenak dira, hegaluzea bezala. Tamaina handiko xerra bat zatitu ondoren, lau zati garbietan zatitzen da. Paupieta:
2011
‎Baina pasta hainbat modutan egin daiteke, bai goarnizio elementu gisa, bai errezeta baten elementu nagusi gisa. Oliba olioz pixka bat ondutako pasta eta albahakaz, ezkaiaz edo zatitu berri den tipulin apur batez zatitutako belar freskoak goarnizio erraz eta gozoa dira plantxan edo erreta prestatutako haragi eta arrainentzat. Konbinazioak plater berezi oso osatua osatzen du, proteinak eta karbohidratoak dituena.
2012
‎Monotonia saihesteko, pareta bi zatitan bana daiteke eta kolore edo tonu desberdinez margotu. Bi zatiak kolore bakarreko edo estanpatutako banda apaingarri batekin zatitzean datza aukera.
2013
‎Itxi berriro bizkotxoa eta estali txokolatezko estaldura kremarekin. Krema hori egiteko, txokolatea ontzi batean zatitu, esne gain likido pixka batekin, eta maria bainuan berotu, pixkanaka urtu eta esne gainarekin urtu dadin. Krema egin ondoren, pixka bat epeltzen utzi ondoren, bizkotxoaren gainean bota, tarta estaltzen gera dadin.
‎Denbora horiek eltze azkarrerako dira; balbuladun eltzea erabiliz gero, 5 minutu inguru utziko ditugu. Olagarro ezin hobea dugu oliba olio, gatz eta piperrauts pixka batekin zatitu eta ontzeko (edo plantxan edo zartagin itsasgaitzean oliba olio tanta batzuekin markatzeko eta patata parmentierarekin laguntzeko). Irudia:
2015
‎1 Ogi txigortua eta urdaiazpiko iberikoa Aranak garbitu, ebaki eta hezur nagusia kendu. Zatitxo batean zatitu eta oliba olioz eta gatz pixka batez ondu. Prestatu prestakin hau ogi txigortua tomate freskoarekin eta urdaiazpiko iberikozko xerrak, eta prest dago sarrerako xume bat (eta gozagarria).
2018
‎Trikimailua? Aukeratu sasoiko fruta, beti zapore gehiago duena eta jogurt natural batekin zatitua. Gosari edo askari azkarra eta gozoa da.
2019
‎belchonock a 1 Poké bowl… eramateko Joera berri honen jarraitzailea bazara, hau bowl pokea, hurrengo ideia gustatuko zaizu. Pokea entsalada moduko bat da, eta hainbat barazki ditu, kinoa base baten gainean zatituta. Adi!
2020
‎Digestio arazoak dituztenek jengibre infusioa har dezakete. Erraza da, eta errizomaren zati bat zatitu eta lainoztatzean datza. Urez betetako katilu bakoitzeko zopa koilarakada bat bota eta 3 minutuz irakiten utzi.
2022
‎Lehenengo kasuan, haziak urmaelaren hondoko substratuan sartzen dira. Bigarren aukera errizoma bat zatituz egiten da. Zer propietate ditu eta zertarako erabiltzen da?
‎Banana, marrubi eta intxaur irabiakia Bost intxaur Bost marrubi Eztia Banana bat Baso bat esne gaingabetua Garbitu, garbitu eta zatitu ondo fresak, eta, ondoren, nahastu osagai guztiak eta irabiatu. Kiwia eta ahabia Kiwi bat 25 gramo ahabi Marrubi gelatinazko hiru koilarakada Baso bat esne gaingabetua Nahi izanez gero, ezti koilarakada bat Zatitu kiwia eta nahastu ondo osagai guztiak. Irabiakiak gozoa izan behar du eztirik gehitu beharrik gabe (aski da kiwi heldua erabiltzea).
‎Hala, kroketa goxoak dastatu ahal izateko, orea zortzi ordu lehenago egin behar da gutxienez. Behin masa hoztuta eta presioarekiko erresistentea izanik, eskuak irineztatuta edo koilara pare batekin zatitzen eta formak ematen hasten da. Hori bola itxura edo forma luzanga emateko dugun gaitasunaren araberakoa izango da.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia