2002
|
|
Jarri txahal zatiak lapiko batean, litro
|
bat
ur hotz, gatz lodi pixka bat, limoi erdi eta piperbeltz pixka batekin. Irakiten jarri, eta behar adina alditan apurtu.
|
2004
|
|
Ondoren zorrotada
|
bat
ur hotz aplikatzen zaio: honek, osaturiko ikatza eraman egin luke, Tefal Induction, Ballarini Mediterránea eta Magefesa markako bi laginek egiten duten bezala.
|
2005
|
|
Bi ur hartune independente dituzte:
|
bata
ur hotzerako eta bestea ur berorako, gas galdaratik edo berogailutik hartzen baita. Garbitze denbora murriztea eta energia aurreztea lortzen da.
|
2006
|
|
Jarri ontzi batean laranja zukua azukrearekin banilla usaina, eta jarri sutan. Irakiten duenean, bota baso erdi
|
bat
ur hotz eta utzi su motelean 10 bat minutuz, eta, ondoren, utzi hozten. Irabiatu almibarra eta arrautzak, aparrik gabeko krema bat geratu arte, eta jarri flanera ontzian.
|
2007
|
|
McClernonek dio: “Dietan aldaketa txiki batzuk eginez, zigarroaren zaporea okerragotzen duten produktuak kontsumituz, hala nola esnea edo baso
|
bat
ur hotz, eta haren zaporea areagotzen dutenak, hala nola garagardoa, saihestuz, erretzaileek askoz ere azkarrago eta errazago utz diezaiokete erretzeari”. Ikerketaren emaitzek lagundu egin dezakete erretzeari uzteko dieta azkar bat sortzen, zigarroaren zaporea okerragotzen duten elikagaiak indartzeko.
|
2008
|
|
Utzi egosten une batez, eta loditu arto fekularen laguntzarekin. Normalean, baso
|
batean
ur hotzarekin diluitutako arto irin pixka bat izaten da. Zartaginean nahi den testurarekin irakiten hasten denean, saltsari ñabardura berezi bat eman dakioke, tipulina edo perrexil txikitua gehituz edo ezkai ukitu bat emanez.
|
|
Arrautzak ur gazitan eta ozpinetan egosi 10 minutuz, irakiten hasten diren unetik kontatzen hasita. Arrautzak egosi ondoren, hozten uzten dira egoste uretatik kanpo, une
|
batez
ur hotzean izotzarekin sartuta. Ondoren, zuritu eta, ontzi itxi batean, hozkailuan gorde.
|
2010
|
|
Kantauri itsasoko urpeko arroila
|
batean
ur hotzetako koralezko arrezife bat aurkitu dute
|
2012
|
|
Atera solomoa labetik, eta, erretako plakan geratu diren zukuekin, banatu ardo zuriarekin. Ondoren, baso
|
bat
ur hotz bota, bertan disolbatutako arto irinarekin. Ondoren, bota zukua eta jarri sutan kazola batean.
|
2014
|
|
Desaskatu bakailaoa, 36 orduz barreño
|
batean
ur hotzez (eta hozkailuaren barruan) sartuta, 8 ordutik behin ura aldatuz. Bakailaoa trapu garbi batekin lehortu.
|
2015
|
|
Berrhidratatu kaneloi plakak, eta berotu bol
|
batean
ur hotzarekin minutu batzuez. Bigun daudenean, beratzeko uretatik atera eta zapi garbi baten gainean utzi.
|
|
«Eman edateko arroz ura«. Prestatzeko, arroz kikara
|
bat
ur hotzarekin estali behar da gauean, arroza goizean kendu eta nahasketa hori goizean eman. Jarraitu honi:
|
2016
|
|
Egosi nahasketa hau eta atera ateratzen zaion zukua: ogi xerra
|
bat
ur hotzetan, bi koilarakada oliba olio, koilarakadatxo bat Jerez ozpin, eta gatz pixka bat. Dena bost minutuz birrindu behar da, irabiagailuarekin, potentzia handienean, krema fina geratu arte.
|
|
Utzi txirla freskoak ontzi
|
batean
ur hotzarekin eta gatzarekin, harea askatzeko. Pare bat ordu igaro ondoren, ondo irakuzi eta ur pixka batekin egosi, ireki arte.
|
2023
|
|
Nadin Sh Otarrainxkek era guztietako jakiak jan ditzakete: Egosten badira, kazola
|
batean
ur hotza, gatza eta limoi zukua bota, su bizian. Lapikoak tenperatura duenean eta otarrainxkak prestatzen hasten direnean, egosi 3 minutuz eta berehala sartu ur hotzean izotz askorekin.
|