Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 15

2002
‎Jarri txahal zatiak lapiko batean, litro bat ur hotz, gatz lodi pixka bat, limoi erdi eta piperbeltz pixka batekin. Irakiten jarri, eta behar adina alditan apurtu.
2004
‎Ondoren zorrotada bat ur hotz aplikatzen zaio: honek, osaturiko ikatza eraman egin luke, Tefal Induction, Ballarini Mediterránea eta Magefesa markako bi laginek egiten duten bezala.
2005
‎Bi ur hartune independente dituzte: bata ur hotzerako eta bestea ur berorako, gas galdaratik edo berogailutik hartzen baita. Garbitze denbora murriztea eta energia aurreztea lortzen da.
2006
‎Jarri ontzi batean laranja zukua azukrearekin banilla usaina, eta jarri sutan. Irakiten duenean, bota baso erdi bat ur hotz eta utzi su motelean 10 bat minutuz, eta, ondoren, utzi hozten. Irabiatu almibarra eta arrautzak, aparrik gabeko krema bat geratu arte, eta jarri flanera ontzian.
2007
‎McClernonek dio: “Dietan aldaketa txiki batzuk eginez, zigarroaren zaporea okerragotzen duten produktuak kontsumituz, hala nola esnea edo baso bat ur hotz, eta haren zaporea areagotzen dutenak, hala nola garagardoa, saihestuz, erretzaileek askoz ere azkarrago eta errazago utz diezaiokete erretzeari”. Ikerketaren emaitzek lagundu egin dezakete erretzeari uzteko dieta azkar bat sortzen, zigarroaren zaporea okerragotzen duten elikagaiak indartzeko.
2008
‎Utzi egosten une batez, eta loditu arto fekularen laguntzarekin. Normalean, baso batean ur hotzarekin diluitutako arto irin pixka bat izaten da. Zartaginean nahi den testurarekin irakiten hasten denean, saltsari ñabardura berezi bat eman dakioke, tipulina edo perrexil txikitua gehituz edo ezkai ukitu bat emanez.
‎Arrautzak ur gazitan eta ozpinetan egosi 10 minutuz, irakiten hasten diren unetik kontatzen hasita. Arrautzak egosi ondoren, hozten uzten dira egoste uretatik kanpo, une batez ur hotzean izotzarekin sartuta. Ondoren, zuritu eta, ontzi itxi batean, hozkailuan gorde.
2010
‎Kantauri itsasoko urpeko arroila batean ur hotzetako koralezko arrezife bat aurkitu dute
2012
‎Atera solomoa labetik, eta, erretako plakan geratu diren zukuekin, banatu ardo zuriarekin. Ondoren, baso bat ur hotz bota, bertan disolbatutako arto irinarekin. Ondoren, bota zukua eta jarri sutan kazola batean.
2014
‎Desaskatu bakailaoa, 36 orduz barreño batean ur hotzez (eta hozkailuaren barruan) sartuta, 8 ordutik behin ura aldatuz. Bakailaoa trapu garbi batekin lehortu.
2015
‎Berrhidratatu kaneloi plakak, eta berotu bol batean ur hotzarekin minutu batzuez. Bigun daudenean, beratzeko uretatik atera eta zapi garbi baten gainean utzi.
‎«Eman edateko arroz ura«. Prestatzeko, arroz kikara bat ur hotzarekin estali behar da gauean, arroza goizean kendu eta nahasketa hori goizean eman. Jarraitu honi:
2016
‎Egosi nahasketa hau eta atera ateratzen zaion zukua: ogi xerra bat ur hotzetan, bi koilarakada oliba olio, koilarakadatxo bat Jerez ozpin, eta gatz pixka bat. Dena bost minutuz birrindu behar da, irabiagailuarekin, potentzia handienean, krema fina geratu arte.
‎Utzi txirla freskoak ontzi batean ur hotzarekin eta gatzarekin, harea askatzeko. Pare bat ordu igaro ondoren, ondo irakuzi eta ur pixka batekin egosi, ireki arte.
2023
‎Nadin Sh Otarrainxkek era guztietako jakiak jan ditzakete: Egosten badira, kazola batean ur hotza, gatza eta limoi zukua bota, su bizian. Lapikoak tenperatura duenean eta otarrainxkak prestatzen hasten direnean, egosi 3 minutuz eta berehala sartu ur hotzean izotz askorekin.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia