2004
|
|
Barra txiki
|
bat
txokolate (40 gramo)
|
2005
|
|
Noski, askotariko bonboiak direnez, ezin ondoriozta daiteke kakao gehiago edukitzearren erabilitako txokolatea hobea dela: kutxa
|
batek
txokolate zuriz eginiko bonboi gehiago (horrelakoek kakao gantza baizik ez dute, hots, ez daukate kakaorik) edo fruitu lehor, gaileta zein pattar gehiago betegarrian baldin badauka, guztirako masak proportzioz kakao gutxiago edukiko du.
|
|
Postre errusiar askotan, fruta da nagusi, eta, beraz, leunak eta oso gozoak izatea. Normalean, plater berean, izozki zati
|
bat
txokolate pixka batekin eta fruta pixka batekin. Hala ere, postre sendoagoa nahi badugu, “tvorog” delakoa aukeratu daiteke, oso ezaguna den gaztanbera.
|
2006
|
|
Ikerlanetik aldendu ziren, kontsumitutako tentazioak botikaren eragina oztopatzen zuelako eta lortutako neurketak okerrak zirelako. Kasualitatez, ikertzaileetako
|
bati
txokolatea hartzeagatik baztertutako boluntarioen odola aztertzea bururatu zitzaion, eta plaketen maila gainerako boluntarioena (txokolaterik hartu ez zutenak) baino nabarmen txikiagoa zela ohartu zen. Diane Becker ek, azterketaren lehen sinatzaileak, aitortu zuenez, «gaizki portatu ziren boluntarioek aurrekaririk gabeko lezioa eman ziguten:
|
2010
|
|
Emaitza izan zen pastilla gehiago (30) jan nahi zituen taldeak lehenengoak baino gutxiago kontsumitu zuela, hiruk jan zuela imajinatu baitzuen. Bigarren esperimentu batean, talde
|
bat
txokolatea jaten ari zela imajinatzera gonbidatu zuten, eta besteari txanponak garbigailu batean sartzen zituela imajinatzeko eskatu zioten, ikuztegi batean ibil zitezen. Ariketa egin ondoren, txokolatezko pastilla batzuk jarri ziren berriro, parte hartzaile guztien eskura.
|
2012
|
|
Haurtzaroan ez da beharrezkoa ogitarteko sendoa jatea (nerabezaroan da aukerarik onena) goiz erdian. Fruta zati bat eta arroz zati txigortu bat, ogi apur
|
bat
txokolate pastilla batekin, banana bat eta hurrak, bi mandarina eta triangelu bat urdaiazpikoarekin, ondo hartutako bazkaria izango da. Bazkarian edo afarian haragi, arrain edo arrautza errazio bat sartzen da asteko zazpi egunetan?
|
|
Gozogintzan gehien erabiltzen den osagaietako
|
bat
txokolatea da. Askotan, masaren edo betelanaren parte izaten da, baina beste batzuk estaldura gisa erabiltzen dira edo apaintzeko funtzioa betetzen dute.
|
2013
|
|
Eta kandelekin eta afariarekin bezala, bainu erromantiko bat prestatzea luxuzko oparia ere bada. Txokolatea eta beste jaki berezi batzuk Txokolate fabrikazioak hainbat prozesu konplexu eskatzen ditu, baina ez saski polit
|
bat
txokolatezko produktuekin edo oparirik gabeko beste gozoki batzuekin prestatzea. Aukera oso dibertigarria da «altxorraren bilaketa» moduko bat sortzea, non omenduak jarraitu behar duen pistetan, azken oparira iritsi arte, baina ezkutuko pista bakoitza bonboiarekin edo beste edozein txokolate piezarekin batera.
|
2016
|
|
Duela urte batzuk, azterlan bat egin zuten jakiteko ea bazegoen loturarik herrialde
|
bateko
txokolate kontsumoaren eta herrialde horrek irabazitako Nobel sarien artean.
|
2018
|
|
Helduek ongi gogoan izango dute igande goiz batzuetan nola hartzen zuten katilukada
|
bat
txokolate bero.
|
2021
|
|
Bigarrenik, marka batzuek eta besteek proposaturiko elikagai mota beraren nutrizio kalitatea alderatzen du. Hau da, marka jakin
|
bateko
txokolatez betetako gosaritako zerealak beste marka bateko baliokideekin konparatzen ditu», azaldu du Babiok. «Azkenik, familia ezberdinetako elikagaien kalitatea ere alderatzen du.
|
2022
|
|
Nola egiten da txokolate arrosa? Txokolate gorriaren kolore arrosa deigarria ez da koloratzaileengatik —horixe gertatzen da izozkiekin edo “marrubi zaporeko” esnezko azkenburukoekin—, ez eta beste mota
|
bateko
txokolatea erabiltzeagatik ere. Theobroma kakaoa, ohiko kakaoaren zuhaitza, prozesu teknologiko patentatu bat, kakao aleek jasaten dutena.
|
2023
|
|
Solomo xerrak, urdaiazpikoz eta gaztaz beteak, arroz zuria fruitu lehorrekin eta intxaurrekin, lore pizza, garbantzuak pinaziekin, lupia labean berenjena frijituarekin, piperrak barazkiz eta gaztaz beteak edo barazki erreak saltsa gazi gozoarekin. Almuerzoetan eta meriendan granada eta mandarina zuku aberats bat, wi zati bat edo nektarina zati bat, meloi krema bat, jogurt bizkotxo bat, laranjak intxaur eta ezti saltsarekin, edo mikrouhin labe
|
bat
txokolate natillarekin. Gosaltzeko, infusioez gain, almendra txigortuak, zerealak jogurtarekin, ogia urdaiazpiko egosiarekin eta fruta ere sar daitezke.
|
|
f34c Platanoak labean sartzen dira 200 ºC tan azukreak gainazala karamelatu arte, eta orduan atera egiten dira. f34c Platano erreak epel daudenean, zerbitzatu plateretan banilla izozki bola bat ondoan dutela eta koilarakada
|
bat
txokolate urtua gainean dutela. f34c Txokolatearen gainerako estaldura aparteko saltsa ontzi batean aurkezten da, bakoitzak bere gustuaren arabera zerbitza dezan.
|