2001
|
|
Hala ere, komeni da bien arteko kolore aldea ez izatea oso ikusgarria denbora igaro delako, eta pieza berria bat etortzea konpondu nahi den motibo edo marrazkiarekin. Estali nahi den papera baino handiagoa den zati bat moztu ondoren, hondatutako eremuaren gainean jarri behar da, eta, kuter zorrotzarekin, bi paperak
|
batera
moztu behar dira, bata bestearen gainean jarrita, pieza berria inguruko marrazkiekin edo motiboekin bat etor dadin. Hezetasunak eragindako aire burbuilak kentzeko, bi ebaki perpendikular egin daitezke, kuter batekin.
|
2002
|
|
Behar bezala egiten ez bada, istripua izateko arriskua dago, hodiak hautsi edo deformatzeaz gain. Landu nahi den hodi tarte osoa berotu behar da Lehenik eta behin, hodi piezak zerra
|
batekin
moztu behar dira, instalazioaren neurrietara egokitzeko. Ondoren, lixarekin bizarrak kentzen dira eta sopletearekin berotzen da bigundu nahi den hodi zati guztia.
|
2003
|
|
Ohikoena pareta bakarrik kolatzea da, nahiz eta azulejuetan kolak ere jar daitezkeen hobeto heltzeko. Azkenik, eremu konplexuetako lana errematatzeko, hala nola ertzak eta izkinak, azulejuak zeramikazko ebakigailu
|
batekin
moztu behar dira, eta junturak masa berezi batekin bete. Paretak eta zorua prestatzea Edozein horma edo lurzoru alikatatu aurretik, gainazala erabat leuna eta lehorra dagoela ziurtatu behar da.
|
2005
|
|
Diseinua erabakitakoan, joste lanari ekiten zaio. 50 zentimetro luze den hari hari
|
bat
moztu behar du, eta puntadak gurutze forman ematen hasi, orain azalduko diogun ereduari jarraituz: Egin ezazu orratza eta egin ezazu korapilo txiki bat mutur batean, puntadak ematen hasten zarenean korapiloa oihalaren zulotxo batean sartu eta ehuntzen hasten diren puntuak finkatzeko.
|
|
Itsasgarriarekin egindako loturak PVCzko hodien dilatazio koefizientea handia denez, ez dira beroarekin manipulatu behar. Lotuneak egiteko teknikarik egokiena, ur ihes baten ondorioz tarte
|
bat
moztu behar izan bada, kolatzea da. Hodia moztu ondoren, haren ertzak garbitu eta trapu heze batekin garbitu.
|
2006
|
|
Hortik abiatuta, gainerako habeak non jarriko diren markatuko da, itxura naturala emateko modu erregularrean banatuta. Habeen luzera sabaian jartzeko dagoena baino handiagoa denean, soberako zatia zerra
|
batekin
moztu behar da. Komeni da habe bakoitzak euste puntu batzuk izatea:
|
2011
|
|
Urdailaren gaitasuna bere baitan tolestean murrizten da, organoaren zati
|
bat
moztu beharrik gabe.
|
2012
|
|
Oihal bat edo beste edozein material arin eta malgu (eva goma, adibidez) eskura izatea besterik ez da behar. Ondoren, ehun horretatik pieza angeluzuzen
|
bat
moztu behar da —horman zintzilik egongo da—, jarri nahi diren biribilkiak egiteko adinako luzerakoa, eta, gero, oihal zati luzeagoa, biribilkientzako konpartimentuak sortzeko moduan josi ahal izateko. Azken emaitza oso erakargarria da, eta, gainera, norberak aukeratzen duen marrazkiarekin edo motiboarekin.
|
2013
|
|
Baserako edo lurzorurako, taularen zabalerari zuraren lodieraren bikoitza kendu behar zaio. Hau da, taularen lodiera 2 cm-koa bada, oinarrirako 11 cm-ko zati
|
bat
moztu behar da. Alboetan, berriz, egurra moztu behar da, bi trapezio laukizuzen lortzeko; horrela, oinarri laburra 20 cm luze izango da, eta luzera, 25 cm.
|
2015
|
|
Katiluan, sardexka batekin nahastu behar da esne koilarakada bat eta erdi esne eta arrautza batez, eta guztia gatza eta piperbeltza bota. Ogi txiki
|
bat
moztu behar da, katiluari gehitu eta dena nahastu. Ondoren, bi koilarakada gazta krematsu (igurzteko izan daiteke) eta york urdaiazpikoz moztutako xerra bat gehitu, eta osagai guztiak nahastu.
|
2017
|
|
Laguntzeko, saltsa grekoa, tzatziki, pepino, jogurt eta hainbat barazkirekin. Lehenik eta behin, tipulin bat, azenario bat, piper gorri bat eta baratxuri ale
|
bat
moztu behar dira juliana eran (xerra meheak), eta oliba olio koilarakada batzuekin salteatu. Barazkiak prestatzen direnean, sua igo eta okela xerratan moztuko da.
|