2001
|
|
: 0 graduz azpitiko tenperaturak aplikatzen direnez, elikagaiak daukan uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da.
|
2002
|
|
Irudia: Taz Izoztean, 0 gradu zentigradutik beherako tenperaturak aplikatzen zaizkie elikagaiei, eta, hala, elikagaiaren uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da. Era berean, ura solidotzen denez, elikagaia lehortu egiten da, eta horrek nabarmen lagunduko du hobeto kontserbatzen.
|
2003
|
|
Ez da erraza, baina aztarnak daude. Ontzi
|
batek
izotz asko badu, desizoztu eta berriro izoztu dela esan nahi du. Egoera horretan ura kondentsatu eta izotza sortzen da.
|
|
Izoztea: nola funtzionatzen duen eta zer lortzen duen Hotzak patogenoen jarduera inhibitzen du eta elikagaien aldaketa abiadura moteltzen du Izoztean, elikagaiei zero gradutik beherako tenperaturak aplikatzen zaizkie, eta uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da. Sistema honen kontserbazioaren printzipioa hoztearena bera da; izan ere, tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta urrunago gaude mikroorganismoak ugaltzen diren baldintza egokietatik, eta, beraz, elikagaia ia ez da aldatzen.
|
2004
|
|
Talde batean sartzen dira krema edo esne gainarekin, esne oso edo gaingabetuarekin eta animalia edo landare jatorriko esnerik gabeko koipearekin egindako izozkiak. Beste talde
|
bat
izotz izozkiek osatuko lukete; horien artean, polo ezagunak, sorbeteak eta izotz izozkiak. Bestalde, postre izoztuak ere badaude, tarta eta pastel izoztuak biltzen dituztenak.
|
|
5 minutu, freskoak (5 minutu) edo izoztuak (8 minutu) diren. Egosi ondoren, gomendagarria da itsaskia ontzi
|
baten barruan
izotzekin hoztea, horrela haragia estuago geratzen baita, itsaskiak barruan duen beroa mozten da eta ez da barrutik estaltzen.
|
2006
|
|
poloak eta izotzak Osagaien konbinazio horiekin, edariak egiteaz gain, izotz kazkak eta izotz poloak ere egin daitezke. Prestakin bera irabiagailu ontzi
|
batean
izotzarekin isurtzen bada, ale ugari lortzen dira. Eta etxean egindako freskagarriak moldeetan izozkailuaren barruan sartzen badira, ordu batzuen buruan izotz polo oso natural bat dastatu ahal izango da, gehigarririk gabe.
|
2007
|
|
Usaindu eta hoztea hori lortzeko baliabide egokia izan liteke, zaporetako eta koloretako izotza bezain erraz prestatuz gero. Kolore ukitu
|
bat
Izotz horiek establezimenduetan eros daitezkeen elikagaien koloratzaileen bidez egiten dira. Koloratzaile horien bidez kolore ikusgarriak lortzen dira, eta oso lagungarriak dira kolore horiek sortzeko.
|
2008
|
|
fruta naturalen zuku edo mamiarekin eta almibar batekin prestatzen dira. Aldaera
|
bat
izotz edariak dira. Biscuit glacé:
|
2009
|
|
Poltsa
|
batean
izotza sartuta lor dezakegu gunea hoztea.
|
2010
|
|
Aurretik testura likidorik hartu gabe lurrun egoerara igarotzen denean, erredurak sortzen dira elikagaietan. Begi hutsez, tenperatura baxuek erretako produktu
|
batek
izotz kristal asko ditu, kolore marroi iluna hartzen du, deshidratatu egiten da eta egitura hondatu egiten da. Prozesu horren erantzuleak elikagaien ur molekulak eta izotza dira.
|
2012
|
|
Madrilek, berriz, helduentzako filmak egin ditu haurrekin. Saio horietako
|
bat
Izotz Jauregiko Dreams zineetan proiektatu zen, nahiz eta ez diren antolatzen.
|
2013
|
|
Eta ez dira bakarrik banku komisioak, ez eta zergak ere, BEZ, baizik eta eguneroko bizitzako edozein ekintza dagoeneko kobratu daiteke: larria da gidatzea (autobiak ordainekoak izan daitezke), aparkatu, botikak hartu, gaixorik jarri eta egun batzuk ingresatuta igaro… eta freskagarri edo kafe
|
baterako
izotz puska batzuk eskatu arte! Hurrengo artikuluan kobratu edo kobratu nahi diren zerbitzu batzuk zehaztu dira, eta, ahal bada, ez ordaindu.
|
2014
|
|
Izozketa bidezko erredurak ere gerta daitezke, hezetasunak janaritik ihes egiten duenean eta oxigenoarekin ordezten denean. Kontuan izan behar da ontzi
|
batek
izotz handia badu, baliteke desizoztea eta berriro izoztu izana adieraztea. Kasu horietan, ura kondentsatu eta izotzeratzen da, eta ontzia edo produktua alda daiteke.
|
|
Izozketa 0 ºc baino tenperatura baxuagoko elikagaiei aplikatzen zaien prozesua da, eta, beraz, duten ur zati
|
bat
izotz bihurtzen da. Tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta egokiagoa da mikroorganismoak ugaltzen diren egoera, elikagaia ia aldatu gabe.
|
2015
|
|
Ez dira gomendagarriak amoniakoa bezalako substantziak, azala narritatzen dutenak eta espezie jakin batzuetarako eraginkorra ez direnak. Hotz poltsa
|
bat
izotzez beteta dagoenean, 15 minutuz, arindu egiten da mina, eta, ondorioz, pozoia zati batean degradatzen da eta lesioaren intentsitatea murrizten du, denbora gehiegi igaro ez bada. Zauria denez, zaindu egin behar da, infektatu ez dadin.
|
|
Irudia: lipsky 1 Izotz puska zaporetsuak Uda honetan katua aktiboago egoteko ideia
|
bat
izotz kubo zaporetsuak prestatzea da. Nola?
|
2016
|
|
Beraz, hotz katea eten daiteke elikagaien kalitatea aldatzea eta elikagaiak intoxikatzeko arriskua handitzea. . Hotz katea hautsi den pistetako
|
bat
izotza sortzea ontzian edo elikagaian. Ondo izoztutako produktua, °C tik beherakoa, ez da oso litekeena erabat desizoztea 90 minutuan.
|
2017
|
|
Izoztea elikagaiak kontserbatzeko sistema bat da, 0 °C tik beherako tenperaturak aplikatzean datzana, eta, beraz, izoztutako uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da. Tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta egokiagoak dira mikroorganismoak ugaltzeko baldintzak, eta, beraz, produktua ez da ia aldatzen.
|
2018
|
|
Ondoren, gehitu barazkiak (ilarrak, artoa, brokolia eta zainzuria, desizoztu gabe) eta txikitu robot baten laguntzarekin, krema fin bat geratu arte (nahi bezala). Ontzi batean, ur bero eta gatzarekin, sartu zainzuri puntak bi minutuz desizoztu gabe, eta moztu egosketa bol
|
batean
izotzarekin. Erreserbatu. Gatza zuzentzea.
|